June 22, 2009

Αγαπητή Γιάννα

Θα συμφωνήσω ότι μια επιχείρηση έχει σαν στόχο το κέρδος. Και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται, εάν παρουσιάζει μονίμως παθητικό. Αλλά πες μου αλήθεια, δεν υπήρχε τρόπος να σωθεί η εφημερίδα και το ραδιόφωνο; Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ (για παράδειγμα) δεν σας αφήνει κέρδη; Πώς είναι δυνατόν;

Δεν είναι ότι ενδιαφέρομαι για τους επώνυμους δημοσιογράφους που απασχολούσες στα μέσα σου. Αυτοί, δεν έχουν πρόβλημα. Είναι, συγγνώμη Γιάννα μου για την αγοραία έκφραση, πολυθεσίτες. Γιατί πώς αλλοιώς θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις τους Κοτρώτσο, Τσίμα, Κανέλλη, Πάγκαλο, Μάνο και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις;

Είναι όλοι οι "ανώνυμοι" που με απασχολούν. Αυτοί που θα μείνουν στο δρόμο με την απόφασή σου. Και σ' αυτούς δεν θα τους λείψουν τα Cohiba, αλλά πιθανότατα, τα καθημερινά βασικά. Όπως το φαγητό τους... Άσε που με την κίνησή σου, δίνεις την ευκαιρία στους άλλους εκδότες, να εντείνουν τον "πόλεμο" που έχουν ήδη αρχίσει με τους εργαζόμενους...

Αν πάλι, αντιμετωπίζετε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και, παράλληλα, δεν πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση να σας βοηθήσει ο ανηψιός του ευεργέτη σας, τότε ευχαρίστως να συμβάλω στη διοργάνωση ενός εράνου για σας.

13 comments:

  1. Αγαπητέ Swell,
    ειθισται η υγειής επιχειρηματικότητα να λειτουργεί ακριβώς κατ’ αυτον τον τρόπο.
    Αν συνεχιζαμε ο Θοδωρος και εγώ να μπαινουμε συνεχεια μεσα, δεν θα έπρεπε να αναρωτηθειτε ποιος ο λόγος μιας επιχειρηματικής αυτοκτονίας που συνεχιζεται με τεραστια οικονομική χασουρα; Κάποιος άλλος δεν θα ήταν ο στοχος μας; Απο κάποια άλλη αδιαφανή δραστηριοτητα (πχ. πολιτικοι εκβιασμοί και ανταλλαγματα) δεν θα έπρεπε να ισοφαριζουν την χασουρα μας;

    Αγαπητε μου, και εγώ θα ηθελα να ζω στον παραδεισο του υπαρκτου σοσιαλισμού, ειμαι σιγουρη ότι και εκει θα ήμουν παντρεμενη με κάποιον υψηλοβαθμο της κομματικής νομενκλατουρας, θα ειχα ευτυχισμένους εργαζομενους με απολυτη μονιμοτητα 27 ρουβλίων μηνιαιως, ο λαός και το Κομμα, θα πληρωνε το εγχειρημα, με την γνωστή ενημερωση επιπεδου Πραβντα. Επισης θα ειχα και μια ντατσα στην Μαυρη Θαλασσα.
    Δυστυχώς ζουμε τον επαρατο καπιταλισμό.
    Δυστυχώς εγώ λογω της θέσης και της αναγνωρισιμοτητας μου, δεν μπορώ να παλεψω φανερά για την επανοδο του κομμουνισμού, αλλά επαφιεμαι στις στιβαρες σου πλάτες και στα αγωνιστικά σου χερια.
    Τα φιλια μου στα υπεροχα σκυλάκια σου.

    ReplyDelete
  2. Αγαπητή Γιάννα,
    Γνωρίζοντας το πόσο δυναμική και αποτελεσματική είσαι, είμαι βέβαιος όταν αν έβαζες τα δυνατά σου, θα τον έφερνες τον κομμουνισμό. Απορώ όμως πως δεν σκέφθηκες να την δώσεις στους ίδιους τους εργαζόμενους κι ας αποφάσιζε η γενική τους συνέλευση πως θα πορευτεί. Εσύ θα γλίτωνες τη χασούρα και όλοι θα έλεγαν ότι είσαι μετενσάρκωση της Εβίτα Περόν.

    Παράγραφος

    ReplyDelete
  3. @Γιάννα: Όλα καλά, Γιάννα, αλλά πώς ξέρεις τις στιβαρές μου πλάτες και τα αγωνιστικά μου χέρια, αν και το τελευταίο δεν καταλαβαίνω τί σημαίνει. Πάντως, επίτρεψέ μου να σου πω, μεταξύ του υψηλόβαθμου της κομματικής νομενκλατούρας και του Θόδωρου, δεν υπάρχει διαφορά.

    ReplyDelete
  4. @Παράγραφος: Γνωρίζεστε με την κυρία;

    ReplyDelete
  5. Συγγνώμη που παρεμβαίνω στο φλερτ, αλλά ρε Γιάννα σόρυ κιόλας, εδώ έβαλες κοτζάμ στέγαστρο στο στάδιο, στον κομμουνισμό θα κολλήσεις;;;

    ReplyDelete
  6. >> Νομίζω ότι το καλατραβήξατε αρκετά. Business is business ή αλλιώς, τα αυγά βάφονται με μπογιές κάθε άλλη προσπάθεια έχει εγκαταλειφθεί.
    Όσοι ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον στο χώρο των ΜΜΕ θα έπρεπε αρχικά να ανησυχήσουν για τη ποιότητα του ενημερωτικού έργου που προσφέρουν. Γιατί εκτός του ότι η δημοσιογραφία έχει χωνέψει τους πάντες και όλοι δημοσιογραφούν, έχουμε και τις πληρωμένες κομματικές απόψεις, τις πληρωμένες ομαδικές και γηπεδικές απόψεις, το υπουργείο τύπου και προπαγάνδας και ένα σωρό ένστολους που έχουν το λόγο, την εικόνα, το μέσο και διεκδικούν παράλληλα με την ενημέρωση και μέρος της διαφήμισης.
    Αν η αγορά λειτουργεί αυτορυθμιστικά, ας κλείσουν μερικά ιδρύματα. Άλλωστε, η ανεργία δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ αλλά όλους τους παραγωγικούς κλάδους.
    Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ενημέρωση δεν είναι προνόμιο αλλά υποχρέωση μίας κοινωνίας προς τους πολίτες της. Επιτέλους η ενημέρωση πρέπει να είναι αυτούσια και δεν είναι απαραίτητο να συμπαρασύρει διαφήμιση και προπαγάνδα.
    Τέλος, δεν λυπάμαι που δεν αναστήθηκε η δεξιά κωλο-φυλλάδα και το ραδιοφωνικό δεκανίκι της.
    Swell, στέλνω φιλιά στα όμορφα γατάκια σου.

    ReplyDelete
  7. @Μάνος: Πέστο ντε, που θα κόλλαγε πουθενά η κυρία... Η προσωπική της ιστορία (οι γάμοι της) το επιβεβαιώνουν.

    ReplyDelete
  8. @Paratiritis: Εγώ λυπάμαι φίλε μου για τους ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους. Και δεν συμπεριλαμβάνω σ' αυτούς τον Κοτρώτσο και την παρέα του. Η Γιάννα είχε την "έμπνευση" να αναθέσει σ' αυτούς τη διεύθυνση της εφημερίδας, γιατί ήθελε χειροκροτητές, και ιδού τα αποτελέσματα.

    Τα γατάκια σ' ευχαριστούν κι ανταποδίδουν.

    ReplyDelete
  9. Η ΗΡΩΙΔΑ επιστήμονας Υπατία
    http://www.youtube.com/watch?v=dV8HPg6fT30

    ReplyDelete
  10. @Swell
    Αμέ!
    Για να σου δώσω να καταλάβεις, μια μέρα που (κατά ατυχία) πήραν φωτιά κάτι ξερόχορτα σε ένα πάρκο, δίπλα στο σπίτι της, εμένα φώναξε πρώτο να τα κατουρήσω για να σβήσουν.

    Παράγραφος

    ReplyDelete
  11. @Παράγραφος: Ωραίες παρέες κάνεις βρε συ, να μας τις συστήσεις. Ή νομίζεις ότι εσύ κι ο Κοτρώτσος είστε καλύτεροι; Κι αυτός με κάτουρα (γλείφοντας) γνωρίστηκε...

    ReplyDelete
  12. Άσχετο, αλλά έτσι για να προσθέσω στο σουρεαλισμό της συζήτησης.
    Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ δεν είναι του κ. Θόδωρη, αλλά του έτερου αδελφού που βρίσκονται στα μαχαίρια.
    Στο Θόδωρο έχουν μείνει οι επιχειρήσεις εξωτερικού, όπως λέμε ΚΚΕ Εξωτερικού...

    ReplyDelete
  13. @Anonymous 14.42: H XAΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ δωρήθηκε από τον "εθνάρχη" στον πατέρα των παιδιών. Αν τα παιδιά έγιναν κώλος, γιατί ήταν πολλά τα λεφτά Αρη, δεν μ' ενδιαφέρει.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...