July 14, 2009

Η σημασία του καλού βιογραφικού




Ασχολήθηκε με την υπόθεση της Mayo. Είχε ατυχή κατάληξη μεν κι έναν ευτυχή Μητσοτάκη δε. Ανέλαβε το θέμα των υποκλοπών. Δεν βρήκε κανέναν υπεύθυνο, αυτοκτονία ο θάνατος του Τσαλικίδη, ευτυχείς όλοι εκτός από τους συγγενείς και φίλους του Τσαλικίδη. Του ανατέθηκε η υπόθεση των απαγωγών των Πακιστανών. Κατέληξε στο αρχείο μετά την "ενδελεχή" έρευνα που έκανε. Εδώ να δείτε ευτυχία.

Τα παραπάνω είναι μερικά στοιχεία από αυτά που συνιστούν ένα πολύ καλό βιογραφικό. Τουλάχιστον θεωρείται καλό από αυτούς που "εξυπηρετήθηκαν" από τις αποφάσεις του. Τί πιο φυσικό να ανταμειφθείς λοιπόν γι΄αυτό το καλό βιογραφικό. Και σε κάνουν Διοικητή της ΕΥΠ. Γιατί έχεις μεγάλη εμπειρία στην αντιτρομοκρατία. Αυτό είπε η ενσάρκωση του ήθους (κλικ). Λες και τη σχετική πολιτική την καθορίζει η ΕΥΠ κι όχι η κυβέρνηση...

8 comments:

  1. Η δικαιοσύνη είναι, ως γνωστόν, τυφλή και γι αυτό ο Παπαγγελόπουλος δεν έβλεπε πουθενά τους ενόχους.
    Τώρα που ανέλαβε διαχειριστής της πονηρής "βαλίτσας" της ΕΥΠ βλέπω τη δικαιοσύνη να γίνεται και κουφή αφού ο νέος αρχηγός θα στέλνει cd με ακατανόητους ήχους.
    Όχι σαν τον προηγούμενο που έστελνε cd με Μαρκογιαννάκηδες, Καμένους, Βαρδινογιάννηδες και Μπομπολαίους... να χαριεντίζονται με Βλαστούς και βλαστάρια...

    ReplyDelete
  2. Ετσι!!!

    ReplyDelete
  3. @Μοnahikos likos: Λυπάμαι γιατί θα χάσουμε την αναπαραγωγή των συνομιλιών που έκανε το κανάλι του Βαρδινογιάννη.

    ReplyDelete
  4. @Anonymous 12.21: Αμ πώς, αλλοιώς; Όποιος προσπαθεί σκληρά, αμείβεται από αυτόν που εξυπηρέτησε με την προσπάθειά του. Διαφορετικά θα χαρακτηρίζαμε την κυβέρνηση αχάριστη, ντροπής πράγματα.

    ReplyDelete
  5. Καίρια ερωτήματα για το ποιον των ανθρώπων στους οποίους η χώρα εμπιστεύεται την εθνική της ασφάλεια προκαλεί η σύλληψη ενός πράκτορα της ΕΥΠ με ηρωίνη! Πόσο μάλλον, όταν ο άνθρωπος αυτός υπηρετεί σε ευαίσθητη παραμεθόρια περιοχή και μάλιστα είχε συλληφθεί ξανά με ναρκωτικά στο παρελθόν, αλλά παρέμεινε στην υπηρεσία”!, γράφει σήμερα η ιστοσελίδα του «Πρώτου Θέματος¨.

    Στην ΚΥΠατζήδικη τσογλαναρία δεν έτυχε μέχρι τώρα να τα ψάλουμε. Ισως γιατί δεν θέλαμε να επαναλάβουμε γνωστά πράγματα, ίσως γιατί η μπόχα που βγαίνει από κει μέσα δεν αντιμετωπίζετε ούτε με αντιασφυξιογόνα μάσκα.

    Ποιος δεν θυμάται, εξάλλου, τις ιστορίες με τον Κρυστάλη, τον πρώην αρχηγό της Βασιλακόπουλο να καταθέτει στα δικαστήρια για να πέσουν στα πούπουλα τα καλόπαιδα της ΜΑΒΗ, τον ρόλο της στην υπόθεση του Οτσαλάν.

    Είναι τόση η βρόμα που βγαίνει απ’ τα υπόγεια της Κατεχάκη που ακόμα και κυβερνητικοί εθνονταβατζήδες, όπως ο πρώην υπουργός μπάτσων Σκουλαρίκης και ο βολευτής Χρυσανανθακόπουλος τους έκραξαν δημόσια ζητώντας να πέσει αποσμητικό στο χαμετυπείο τους.

    Το πιθανότερο είναι ότι και σήμερα η ιστορία του Κυπατζή έμπορα ναρκωτικών, που έπιασαν θα την φάει το σκοτάδι. Όπως τότε, πριν δυο τρία χρόνια, που είχαν μπουζουριάσει έναν άλλο Κυπατζή στην Φλώρινα. Βασιλείου τον έλεγαν. Τον είχαν κάνει τσακωτό –μάλλον τα χάλασαν στην μοιρασιά και είχαν αλληλοκαρφωθεί αναμεταξύ τους τα Κυπατζίδικα καλόπαιδα- με ένα ολόκληρο οπλοστάσιο ικανό να εξοπλίσει μια πολεμική διμοιρία.

    Συγκεκριμένα είχε ένα οπλοπολυβόλο «ντικτιάρερ», δυο ρώσικα υποπολυβόλα , ένα πιστόλι δίκαννο «μάουζερ» 6000 φυσίγγια, πολλούς γεμιστήρες, μια κάμερα νυχτερινής λήψης, 4 κινέζικους πυροκροτητές και ένα σωρό άλλο πολεμικό υλικό.

    Κοντά σ’ αυτά και δυο ζυγαριές ακριβείας. Βλέπεται όπλα και ναρκωτικά σ’ αυτά τα κυκλώματα πάνε αγκαλιά. Δεν είναι τυχαίο το ότι –όπως είχαν γράψει τα ΝΕΑ - τις ανακρίσεις παρακολουθούσε αμερικάνος αξιωματικός της DEA (είναι η αμερικάνικη μπασκηναρία της δίωξης ναρκωτικών) προφανώς για να θαφτεί καλύτερα η υπόθεση και μην ανθιστεί η πλέμπα τι ακριβώς γίνετε με αυτούς τους μηχανισμούς. Και φυσικά έγινε το αυτονόητο. Η υπόθεση θάφτηκε και κανείς δεν έμαθε ποια ήταν η κατάληξη της.

    Παίρνοντας αφορμή την καινούργια κυπατζίδικη λαμογιά που έσκασε μύτη είναι ευκαιρία να πούμε δυο κουβέντες γ’ αυτό το κολοχανείο που ονομάζετε σήμερα ΕΥΠ.

    Δημιούργημα της CIA στις αρχές του εμφυλίου πολέμου με την ονομασία Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών – Ερευνών (ΚΥΠ-Ε), ενώ το Μάη του 1953 αναδιοργανώνετε ριζικά με πρώτο αφεντικό τον ελληνοαμερικάνο Τομ Καραμεσίνη.

    Ηταν τα πρώτα χρόνια μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου και η δουλειά της να στρατολογεί χαφιέδες πολυτελείας για την αντιμετώπιση του «εσωτερικού κομμουνιστικού κινδύνου».

    Σιγά-σιγά οι μετοχές της όπως και οι δουλειές της ανέβηκαν και από τις γραμμές της πέρασε η αφρόκρεμα του φασισταριού. Γεωργαλάς, Παπαδόπουλος, Μακαρέζος, Ρουφογάλης και άλλα τέτοια φυράματα.

    Εξετάσεις στους αμερικάνους και στην ντόπια ολιγαρχία έδωσε όταν έφτιαξε και εκτέλεσε το περίφημο «σχέδιο Περικλής» στις εκλογές βίας και νοθείας το 1961. Τότε που ψήφισαν και τα δέντρα. Αποκλειστικό της ρόλος ήταν να δημιουργεί και να καθοδηγεί παρακρατικές οργανώσεις στυλ «Καρφίτσας», ενώ έχουν γραφτεί πολλά για τον βρώμικο ρόλο της στην δολοφονία του Γ. Λαμπράκη τον Μάη του ’63 στην Θεσσαλονίκη.

    Τι να πρωτοθυμηθεί κανένας για τον ρόλο της ΚΥΠ; Την προβοκάτσια που οργάνωσε στον Εβρο, όταν ο μετέπειτα δικτάτορας έριχνε ζάχαρη στα ντεπόζιτα των τανκς και το χρέωνε σε κομμουνιστές φαντάρους; Στην σκευωρία του «ΑΣΠΙΔΑ»; Στην υπόθεση «Δίκης Αεροπόρων»; Στο ρόλο που έπαιξε στην δικτατορία, που είχε σαν αποκλειστική ασχολία το κυνήγι των κομμουνιστών και των λεγόμενων συνοδοιπόρων; Πρόσφατες δεν είναι οι αποκαλύψεις για τον ρόλο του αρχικυπατζή Γρυλάκη με τηλεφωνικές υποκλοπές, εκβιασμούς και άλλες λαμογιές;

    Α, ρε γαμώτο, πότε θα ρθει η στιγμή του επαναστατικού εκτελεστικού αποσπάσματος που θα δώσει την χαριστική βολή σε όλο αυτό το σκυλολόι.

    ReplyDelete
  6. @Anonymous: Προφανώς στο χαμαιτυπείο πιστεύουν ότι έχουν καθήκον να τιμούν την παράδοση δεκαετιών της εταιρίας που δουλεύουν. Παράδοση που η φιλοσοφία της συνοψίζεται σε μια λέξη: αλητεία.

    ReplyDelete
  7. Τι απορείς??
    Ένας άνθρωπος για όλες τις δουλειές είναι αυτός!!
    Και μεγάλος και τρανός και λουφάρει σε καρέκλες της ΓΑΔΑ και της ΚΥΠ χρόνια τώρα, ενώ οι συνάδελφοί του εισαγγελείς στενάζουν στη δουλειά!
    Αυτός τόσα χρόνια που έχει ν' ανέβει στην έδρα έχει πια πάψει να είναι εισαγγελέας!
    Αρχιμπάτσος έγινε!!

    Για περισσότερα:
    http://anemos5.blogspot.com/2009/07/blog-post_14.html

    ReplyDelete
  8. @Marianaonice: Δεν απορώ, απλά σημείωσα πόση σημασία έχει για κάποιους ανθρώπους, ένα καλό (και κυρίως εξυπηρετικό) βιογραφικό.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...