July 20, 2009

Ο Τσάτσος και οι τσατσές του Συντάγματος







Εξέφρασε την άποψή του για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας ο συνταγματολόγος Δ. Τσάτσος και πετάχτηκαν στα μικρόφωνα και τα παράθυρα όλες οι τσατσές. Της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι πρώτες χάρηκαν γιατί ο Τσάτσος υποστηρίζει ότι η διάλυση της Βουλής, λόγω διαφωνίας στο πρόσωπο του προέδρου και η ψήφιση του ιδίου προσώπου μετά τις εκλογές, είναι κοροϊδία. Ξιφούλκησαν οι τσατσές της ΝΔ λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ευτελίζει τους θεσμούς.


Τους θεσμούς που έχει ξεφτιλίσει πατόκορφα η κυβέρνηση με την πρόωρη διάλυση της Βουλής και την αποχώρηση της πλειοψηφίας από συζήτηση στη Βουλή για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Οι άλλες τσατσές, αυτές του ΠΑΣΟΚ, την πέφτουν στο Τσάτσο γιατί, λένε, τόσο καιρό που δεν μιλούσε σημαίνει ότι τα έβλεπε όλα καλά με τη ΝΔ. Και θεωρούν ότι το συμφέρον της χώρας (δηλαδή του ΠΑΣΟΚ) είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο.

Αναμενόμενες οι θέσεις και των δύο κομμάτων. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα δύο κόμματα, τα ψηφίζουν ακόμη μερικά εκατομμύρια ψηφοφόροι-τσατσές.

9 comments:

  1. Οι Τσάτσοι του Σημίτη οσμίστηκαν ψητό και όρμηξαν και οι τσατσές της Ν.Δπήραν ανάσα, έτσι νομίζουν.
    Και μην νομίζεις πως χέστηκε για την τήρηση του Συντάγματος ο Δημητράκης μάλλον τον Παπούλια επιδιώκει να πείσει να αρνηθεί τη δεύτερη θητεία...
    Γιατί μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να προταθεί ο Σημίτης για Πρόεδρος....

    ReplyDelete
  2. @Μonahikos likos: Eπιταγές εξοφλεί κι ο Δημητράκης. Αν είναι όμως να κάνουν το Σημίτη πρόεδρο, θεωρώ πολύ αξιότερο και τιμιότερο τον Παλαιοκώστα. Τελικά τα δύο κόμματα έχουν κάνει τους θεσμούς, σαν τα μούτρα του Μητσοτάκη.

    ReplyDelete
  3. Από όσο ξέρω προτάθηκε στον Παλαιοκώστα να αναλάβει Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά αρνήθηκε.
    Τι δουλειά έχω εγώ ρε με τα λαμόγια, εγώ ένας απλός κλέφτης είμαι ήταν η απάντησή του στον ...προξενητή που χε στείλει ο κουρασμένος.
    Γι αυτό έχουν λυσάξει να τον συλλάβουν!

    ReplyDelete
  4. Με τσάτσους και τσατσάδες πως μπορεί να μην γίνει το σπίτι σου μπουρδέλο;

    ReplyDelete
  5. @Wert01gf: Eλα μου ντε, πώς να μη γίνει μπουρδέλο; Και μάλιστα απέραντο.

    ReplyDelete
  6. @Monahikos likos: Ε, τους προσέβαλε κι αυτός. Ετσι εξηγείται το μένος. Που, στο τέλος, θα βγάλει γέλιο...

    ReplyDelete
  7. Αυτο που ειπες συγκρίνοντας Σημίτη με Παλαιοκώστα ειναι φάουλ.
    Αλλα τουλάχιστον -επιτέλους- έγραψες οτι αυτη η κυβέρνηση τα εχει κάνει σαν τα μούτρα της και εχει εξευτελίσει κάθε θεσμό.
    Γι αυτο και μόνο, [b]πρέπει να φύγει με κάθε τρόπο[/b].

    Ο γάϊδαρος ΝΔ ειπεν τον πετεινόν κεφάλα.

    ReplyDelete
  8. @Tzonakos: Μάλλον με δουλεύεις... Το χρηματιστήριο το θυμάσαι; Ο Σημίτης ήταν άλλος ένας Ελληνας πρωθυπουργός δέσμιος επιχειρηματικών συμφερόντων. Οπως και ο Μπουχέσας σήμερα. Και κάτι τελευταίο. Το "επιτέλους" τί το ήθελες στο σχόλιό σου; Ρε συ, μήπως παίρνεις τίποτα;

    ReplyDelete
  9. @Tzonakos: Το Viagra εννοώ.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...