September 28, 2009

Του Ελληνος ο τράχηλος εγκέφαλο δεν υπομένει



Σ' αυτήν τη σπάνια ιδιότητα του τραχήλου των Ελληνων, να μην ανέχεται τον εγκέφαλο, οφείλεται το "θαύμα" που βιώνουμε όλοι μας. Το ελληνικό θαύμα. Ζούμε σε μια θαυμαστή χώρα, όπου όλα δουλεύουν τέλεια κι όλοι είναι ευτυχισμένοι.
Κυκλοφορείς και βλέπεις παντού χαμογελαστούς ανθρώπους να περπατούν στις "πνιγμένες" από το πράσινο πόλεις. Και το μόνο που ακούς είναι το κελάηδημα των πουλιών.

Το θαύμα αυτό οφείλεται στα δύο κόμματα που με τις διάφορες εκφάνσεις τους, κυβερνούν τη χώρα από το 1950. Τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αποτελεί όμως μεγαλύτερο θαύμα το γεγονός ότι 60 χρόνια μετά, στην πλειοψηφία τους οι Ελληνες ψηφίζουν αυτά τα δύο κόμματα. Λες και τους έκαναν λοβοτομή.

32 comments:

  1. ΕΓΏ μαζεύω κλαράκια ευτυχίας από την Λένορμαν
    και πανσέδες χαράς από την Σταδίου

    ReplyDelete
  2. Βρε Swell

    Πες μου μονο ποτε να στειλω εκεινη τη παρτιδα των δενδρων απο Σκανδιναβια, αλλα,ουτε κουβεντα σε δημαρχους κλπ,ξερεις τι γινεται...

    ReplyDelete
  3. Εγώ πάλι μαστουρώνω από ευτυχία με τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ.

    ReplyDelete
  4. που να καταλάβεις τις βαθειές διαφορές που χωρίζουν τα δύο κόμματα ...ανεγκεφαλε!

    ReplyDelete
  5. swell καλησπέρα. Είναι νομίζω και ιατρικώς επιβεβαιωμένο ότι οι Έλληνες έχουν λιγότερο εγκέφαλο από τον μέσο άνθρωπο του πλανήτη.

    Έτσι εξηγούνται και οι εκλογικές τους προτιμήσεις.

    ReplyDelete
  6. @Akrat: Mην παραλείψεις να καθίσεις στα παγκάκια της λιμνούλας της Πειραιώς. Είναι πολύ όμορφα.

    ReplyDelete
  7. @Elva: Θα το κρατήσω σαν επτασφράγιστο μυστικό. Και θα σε ενημερώσω για την αποστολή έγκαιρα.

    ReplyDelete
  8. @Tsaousa: Kι εγώ μαστούρωνα Τσαούσα στις κρουαζιέρες που έκανα 26 μήνες στο Αιγαίο, με τις κρουαζιερόπλοια του Πολεμικού Ναυτικού. Επί του Αντρέα, του μπαμπά του καλού παιδιού και φίλου σου.

    ReplyDelete
  9. @Monahikos likos: Εχεις δίκιο Λύκε. Οσο κι αν τα κοιτάζω, διαφορές δεν βλέπω. Ποιόν να ρωτήσω να μου τις πει; Tην Τσαούσα ή το Rebel;

    ReplyDelete
  10. @Greek rider: Λες να οφείλεται σ' αυτό; Μου θυμίζεις ένα συνταγματολόγο καθηγητή Πανεπιστημίου, που υποστήριζε ότι οι μαύροι έχουν μικρότερο εγκέφαλο από τους λευκούς. Δικαιολογούσε έτσι, την καταπίεση των μαύρων από τους λευκούς. Λες η ομπαμίαση του ΓΑΠ να μας έκανε μαύρους;

    ReplyDelete
  11. άσε τα σάπια... και τα παραπλανητικά.
    Ο μόνος αρμόδιος να σου πει είναι ο Τζονάκος

    ReplyDelete
  12. @Monahikos likos: Μπράβο βρε Λύκε, τον Τζονάκο θα ρωτήσω. Απορώ πως δεν τον σκέφτηκα... Ελπίζω μόνο να μη θυμώσει η Τσαούσα.

    ReplyDelete
  13. Νομίζω ότι θα γινόταν καλύτερος διάλογος, αν όσα γράφεις πληρούν ένα minimum επίπεδο αξιοπιστίας. Θα μου επιτρέψεις, να σου υποδείξω κάποιες σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων, που ο καθένας μπορεί να δει αν δεν είναι εμπαθής ή άσχετος.

    Μια πολύ σημαντική διαφορά των δύο κομμάτων είναι ότι ο ένας πρόεδρος είναι ανεψιός ενώ ο άλλος γιος.

    Άλλη μία, ότι αν βγει το ΠαΣοΚ θα ησυχάσουμε, επιτέλους, από τα μπλε λαμόγια γιατί θα πάρουν την θέση τους τα πράσινα.

    Κι άλλη μία, ότι η νουδού βολεύει τους μπλε ημέτερους, ενώ το ΠαΣοΚ βολεύει τους πράσινους ημέτερους.

    Μη γίνεσαι ισοπεδωτικός!

    ReplyDelete
  14. @Κατερίνα σ-Μ: Σ' ευχαριστώ για τη συμπλήρωση. Να προσθέσω κι εγώ μία διαφορά; Ο ένας είναι άσχετος στα αγγλικά κι ο άλλος στα ελληνικά. Τελικά, μια άβυσσος είναι αυτή που διαφοροποιεί τα δύο κόμματα.

    ReplyDelete
  15. Είδες που βιάστηκες;

    Δεν πειράζει, όμως. Αρκεί που είσαι δίκαιος άνθρωπος.

    Και γενναίος, αφού όχι μόνον παραδέχθηκες το λάθος σου, αλλά βρήκες κι άλλη μία, πολύ σημαντική, διαφορά που μου είχε διαφύγει...

    Αν βρεις κι άλλη, μην διστάσεις να την γράψεις.

    ReplyDelete
  16. @Κατερίνα σ-Μ: Είδες πόσο κακό πράγμα είναι να βιάζεται κανείς; Ολο παραλείψεις και λάθη κάνει. Σ' ευχαριστώ πολύ και πάλι.

    ReplyDelete
  17. Αχ καλέ, η αβάσταχτη ελαφρότητα της διανοουμενίστικης Ελληνικής "αριστεράς", αυτής με τους σκύλους, τα zodiac, τα 4Χ4, έτσι μωρέ, για να ξεχνιόμαστε που ο ευρωκομμουνισμός απόθανε και δεν μας άφησε άλλο ανθρωπινοσοσιαλιστικό ιδανικό από το να βελτιώνουμε και μείς την ατομική μας ευημερία σε τούτον τον ανοργασμικό κόσμο.
    Ο προδότης Νίκος (Π.) μας άφησε νωρίς, γεράσαμε κιόλας, τα γκομενάκια δεν γυρνάν πια στο δρόμο να μας κοιτάξουν, οι δικές μας γκόμενες πατσουρέψανε και μας έμεινε στις εκδρομές μας να λοιδωρούμε το banal ΠΑΣΟΚ, παλαιότερα με τις αγριομουστάκες των πρασινοφρουρών, τώρα με τα κακά ελληνικός που μιλάει το παιντί, έτσι για να κρατάμε και εμείς τα προσχήματα, να πείθουμε εαυτούς και αλλήλους πως διαφέρουν από την πλεμπαϊα και να κάνουμε αντίσταση από τα μπαράκια της Σκουφά που έχουν γεμίσει νεαρά γαλάζια και αύριο πράσινα λαμόγια.
    Μαργαρίτη, πιάσε άλλο ένα μοχίτο.

    ReplyDelete
  18. Δεν κατάλαβα; Και τι με νοιάζει εμένα πόσο καιρό έκανες ναύτης το 1821;;
    Και τι σχέση έχει αυτό με αυτό που είπα εγώ;

    ReplyDelete
  19. @Tsaousa: Σε τριήρη υπηρέτησα, με το Θεμιστοκλή. Και "έζησα" Πασόκο κυβερνήτη που ήθελε μονίμως να κάνει σκι. Στο είπα, για να σου δείξω αυτό που μαστουρώνει εμένα.

    ReplyDelete
  20. Δεν μας είπες τελικά: είχε μουστάκες ο Πασόκος κυβερνήτης;
    Άκουγε Καζαντζίδη;
    Ήταν από χουριό;
    Quelle decadence!

    ReplyDelete
  21. Ο τίτλος του Post τα λέει ΟΛΑ!

    ReplyDelete
  22. @Αnonymous 11.34: Είναι νομίζω καιρός να συμφιλιωθείς με τον καθρέφτη σου.

    ReplyDelete
  23. @Paratiritis: Μπορεί ο τίλος να τα λέει όλα, αλλά σίγουρα δεν αυτό δεν ισχύει για όλους, όπως μπορείς να καταλάβεις από τα προηγούμενα σχόλια.

    ReplyDelete
  24. Κοιτα τώρα τι έπαθα. Το διαβασα χθες, κι ώσπου να σχολιασω, μου το γυρισατε στη πίκα.

    Swell, προχθές άκουσα μια συζητηση δυο ανθρώπων που αγαπώ (και προσωπικά) και ξεχωρίζω απο το σωρό. Του Μιμη του Ανδρουλάκη και του Γρηγορη του Ψαριανού. Και ξερεις τι εισπραξα; Αυτό που γραφεις παραπανω, το ότι πλεουμε σε μια¨"λαδιά", κανείς δνε μπορεί να δημιουργησει το κυμα. Ουτε ...αυτοι, ουτε ...εμεις. Κακα τα ψεματα...

    ReplyDelete
  25. @Κaterina: Δεν θέλω απαισιοδοξίες. Κι επειδή ο κόσμος είναι πολύ μικρός, αυτούς τους δυο, ας πούμε ότι τους ξέρω κι εγώ. Μέρος της συζήτησης είδα κι εγώ. Ο Μίμης δεν μου κολλάει σ' αυτό το ΠΑΣΟΚ. Ο Ψαριανός έχει ένα εκπληκτικό χιούμορ και μου αρέσει η στάση που κράτησε στη Βουλή και κρατά τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ.

    ReplyDelete
  26. Ελπιζω ο Μιμης, να μπορεσει να ηγηθεί ενός think tank που τόσο αναγκη έχει το ΠΑΣΟΚ. Μάλλον λάθος η λέξη "ελπίζω", δεν ελπίζω.
    Απλά ευχομαι...

    Να μωρέ ξέρεις όπως λέμε κατι ευχές σε στυλ..."να τα χιλιασεις", αλλά βέβαια και εμεις και ο παραλήπτης ξέρουμε ότι ειναι φρούδες...

    ReplyDelete
  27. @Katerina: Πιστεύω ότι η σκέψη του Μίμη δεν έχει τύχη στο ΠΑΣΟΚ, όπως είναι σήμερα.

    ReplyDelete
  28. Όπως είναι σήμερα ο Μίμης ή το ΠΑΣΟΚ...
    Δεν το ξεκαθαρίζεις...

    ReplyDelete
  29. @Monahikos likos: Σαφές είναι Λύκε. Οπως είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

    ReplyDelete
  30. Α, γιατί προς στιγμήν υπενόησα ότι εννοείς τις παπαρολογίες που εκπέμπει δίκην φιλοσόφου το αγαπημένο παιδί του Φλωράκη και του Κόκκαλη ο κλητός του Μάνου και του Ανδριανόπουλου με τις κοκκινοφιλελεύθερες απόψεις.
    Εντάξυ τώρα που μου το ξεκαθάρισες μπορώ ήσυχος να ψηφίσω ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    ReplyDelete
  31. Ακόμα περιμένω πότε θα ρωτήσεις να μαθαίνεις.

    ReplyDelete
  32. @Tzonakos: Δεν φοβάσαι μή χρειαστεί να περιμένεις πολύ; Να κανονίσουμε και την κρασοσυζήτηση...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...