September 22, 2009

ΓΑΠ, respect!




Ο ελληνικός εργαζόμενος! Έτσι το είπε. Αν ο Καραμανλής δεν του πει κάποια στιγμή, ότι οι Έλληνες βγάζουν φλύκταινες με τα μέτρα που ανακοινώνει ο ΓΑΠας, θα μας στερήσει την καλύτερη stand-up comedy ever. Πρέπει να δούμε το ΓΑΠα να βραχυκυκλώνει. Το βραχυκύκλωμα τον έκανε να πει το μνημειώδες "πάση θεού πρέπει ν' αναπτυχθεί η ανάπτυξη. Διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι μηδέν εις το πηλίκιον".  Το άκουσαν κι αναθάρρησαν όλοι οι "ελληνικοί εργαζόμενοι".  "Το ΠΑΣΟΚ έχει στην κόκκινη γραμμή της τον εργαζόμενο.  Σήμερα βλέπουμε τη φωτιά, ότι αυτή η φωτιά απειλεί να εξαπλωθεί."
 
Αν δεν το κάνει ο Καραμανλής, θα μας στερήσει το απόλυτο γέλιο. Ετσι κι αλλοιώς και οι δύο είναι για γέλια και για κλάματα, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Οπότε είναι κρίμα να μας στερήσει κάποια λεπτά γέλιου και χαλάρωσης.

22 comments:

  1. Μη γίνεσαι αυστηρός, σκέψου ότι ήταν μια ζωντανή συζήτηση και τα λάθη δικαιολογούνται. Πολύ περισσότερο από τον Γιώργο Παπανδρέου που δεν έχει και μεγάλη άνεση με την ελληνική γλώσσα. Θα έχεις, ίσως, παρατηρήσει πόσο καθυστερεί να απαντήσει.

    Ξέρεις γιατί; Διότι μεταφράζει την ερώτηση που του κάνουν, ή αυτό που ακούει, στα αγγλικά. Στη συνέχεια σκέπτεται στα αγγλικά την απάντηση και μετά την μεταφράζει ελληνικά για να την εκφωνήσει.

    Ε, με τόση διαδικασία, δεν είναι δυνατόν να μην κάνει μεταφραστικά λάθη.

    ReplyDelete
  2. @Kατερίνα σ-Μ: Καλησπέρα σου, το ξέρω το πρόβλημά του να σκέφτεται στ' αγγλικά. Και δεν είμαι αυστηρός. Σχολιάζω τα περίεργα που συμβαίνουν. Οπως το να μας προκύψει πρωθυπουργός ο ΓΑΠ.

    ReplyDelete
  3. Aν το βρίσκεις απλώς "περίεργο" τότε πρέπει να είσαι ευτυχής. Εγώ το βρίσκω τρομακτικό και επικίνδυνο.

    Αν μας προκύψει τέτοιο κακό :-) ξέρουμε ποιου "επιτυχία" θα είναι. Πάντως, όχι του ίδιου.

    ReplyDelete
  4. είστε υπερβολικοί κι οι δυό... τσιπάκι με αυτόματο μεταφραστή έχει στο μυαλό του γι αυτό και τα σαρδάμ

    ReplyDelete
  5. Χι χι, έτσι είπε???
    Σήμερα δεν είδα τίποτα, αλλά χτες που το πρόλαβα προς το τέλος φαινόταν πτώμα ΄δύστυχος.
    Τον διαλύσανε...
    Και τον στέλνουν και Ν.Υ σήμερα...ίσα που τον λυπάμαι.

    ReplyDelete
  6. @Kατερινα σ-Μ: Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Ο άλλος θα κάνει τη "μαγκιά". Ο Καραμανλής με το πρόγραμμά του, έκανε το ΠΑΣΟΚ να φαίνεται φιλολαϊκό. Με αυτά τα δεδομένα, δεν νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι τρομακτικό. Απλά παρακολουθούμε την παράσταση ενός κακού τσίρκου.

    ReplyDelete
  7. @Monahikos likos: Aν "χτυπάει" το τσιπάκι και δεν διορθώνεται με reset, να το αλλάξει. Τί σόι θιασώτης των νέων τεχνολογιών μας τσαμπουνάει ότι είναι;

    ReplyDelete
  8. @Patsiouri: Δεν έχεις δίκιο να τον λυπάσαι. Αυτός είναι "δος μου αγγλικό ακροατήριο και πάρε μου τη ψυχή". Και στην Αυστραλία θα πήγαινε...

    ReplyDelete
  9. Εισαι αδιόρθωτος μεσιέ Σουέλ και μου προκαλείς σαρδάμ.
    Κανείς δεν άνθρωπος ειναι τέλειος μα καθενας οτι προσπαθεί όπου να βελτιωθεί όπως ολος ο λαός παντού.
    Γηράσκω άει διδασκόμενος λένε με έμφαση στο άει. Ο τόνος σωστά μπήκε.
    Σαρδαμοκαλημέρες φίλε.

    ReplyDelete
  10. Νομίζω πως 5/10 τις φλύκταινες δεν θα τις γλυτώσεις ,γι’ αυτό φρόντισε να μη το πάρεις κατάκαρδα.
    Περαστικά όπως και να’χει

    ReplyDelete
  11. @Tzonakos: Συμφωνώ, ουδείς τέλειος. Το παιδί πήγε σε ξένα άει. Οπότε δικαιολογημένος;

    ReplyDelete
  12. @Αnonymous 15.41: Σ' ευχαριστώ πολύ για την ευχή. Στο κάτω-κάτω ένας ελληνικός εργαζόμενος είμαι κι εγώ, που περιμένει πάσει Θεού ν' αναπτυχθεί η ανάπτυξη.

    ReplyDelete
  13. Με εκνευρίζει όταν βλέπω να κατηγορούν και τους 2 (Καραμανλή -Παπανδρέου) αλλά μια, ΜΙΑ πρόταση για το ποιον θα βλέπατε κατάλληλο για πρωθυπουργό, δεν βλέπω.
    Ντρέπεστε να προτείνετε, δεν έχετε να προτείνετε, δεν θα σας καταλάβουμε, δεν υπάρχει κάποιος να προτείνετε, δεν επικοινωνείτε με το σύμπαν; Τι από όλα;;;

    ReplyDelete
  14. @Τsaousa: Να με συγχωρείτε, αλλά προσωπικά δεν αισθάνομαι υποχρεωμένος να διαλέξω κάποιον. Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω και το σύνθημα "μπουρδέλο τα κάνω και μόνος μου."

    ReplyDelete
  15. Σωστά ομιλεί η tsaousa. Σοβαρότης, τάξη και αφέλεια χρειάζονται αυτή την κρίσιμη ώρα. Γιατί δεν καταθέτεις την πρότασή σου στην Ολομέλεια των μπλόγκερς, σύντροφε;

    Θα προτείνουμε στην tsaousa να κρατήσει και τα πρακτικά. Μετά θα στήσουμε κάλπη για να ψηφίσουν οι χιλιάδες έλληνες μπλόγκερς. Θα καλέσουμε και τους περαστικούς να ψηφίσουν.

    Έτσι γίνονται οι δουλειές.

    ReplyDelete
  16. @Κατερίνα σ-Μ: Εσύ Κατερίνα μου όταν μπαίνεις σ' ένα κατάστημα για ν' αγοράσεις κάτι, πάντα βρίσκεις αυτό το κάτι (ή παραπλήσιο) και το αγοράζεις; Δεν έχεις βγει ποτέ από το κατάστημα με άδεια χέρια;

    ReplyDelete
  17. Αγαπητέ swell με τρομάζει η διάθεση σας να τα κάνετε μπουρδέλο. Αναγνωρίζω ότι είναι το ευκολότερο πράγμα, αλλά μήπως, λέω μήπως, κάτι τέτοιες νοοτροπίες μας έχουν γαμήσει τα ύστερα;

    ReplyDelete
  18. @Κατερίνα, μπράβο, είστε πολύ έξυπνη, με συγκινήσατε!

    ReplyDelete
  19. @Tsaousa: Μήπως υπερβάλετε αγαπητή; Η κριτική στο ΓΑΠ σημαίνει ότι κάνω τα πάντα μπουρδέλο; Μήπως είναι μπανανία η χώρα που έχει ηγέτες 40 χρόνια από δύο μόνο οικογένειες; Κι αν η Ελλάδα βρίσκεται στη κατάσταση που είναι σήμερα, ποιός φταίει; Σίγουρα φταίει ΚΑΙ ο κόσμος που ψηφίζει αυτές τις δύο οικογένειες και τους επιγόνους τους.

    ReplyDelete
  20. "Να με συγχωρείτε, αλλά προσωπικά δεν αισθάνομαι υποχρεωμένος να διαλέξω κάποιον. Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω και το σύνθημα "μπουρδέλο τα κάνω και μόνος μου."

    Στο παραπάνω σχόλιο-απάντηση σου πήγαινε το μπουρδέλο, όχι στην κριτική σου!!

    ReplyDelete
  21. "το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ελληνικό"!!!!!!!!!!!


    Ατόφια δήλωσή του στα Λονδίνα.

    ReplyDelete
  22. @Orestios: Κορυφαίο! Κέντησε πάλι το παιδί.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...