October 19, 2009

Οργανισμός Ταλαιπώρησης Ελλήνων


Η πολύφερνη για τους Γερμανούς νύφη, ο ΟΤΕ, μπορεί να δέχτηκε το γάμο αλλά δεν άλλαξε τις παλιές του συνήθειες. Ετσι, ξαφνικά χαλάει το τηλέφωνό σου την Παρασκευή 16/10 το πρωί.


Μαζί με το δικό σου χαλάνε άλλα 3.000 τηλέφωνα! Στην Κυψέλη. Ο ΟΤΕ σου λέει την Παρασκευή ότι πρόκειται για μεγάλη ζημιά κι ότι τα τηλέφωνα θα επαναλειτουργήσουν στις 18/10, χθες Κυριακή. Εχουμε απόγευμα Δευτέρας 19/10 και τα 3.000 τηλέφωνα συνεχίζουν να είναι εκτός λειτουργίας. Ο ΟΤΕ συνεχίζει το τροπάριο της μεγάλης ζημιάς αλλά τώρα προσθέτει ότι το πρόβλημα θα λυθεί σταδιακά μέχρι μεθαύριο Τετάρτη... 5 μέρες στο κέντρο της Αθήνας! Αν στα νοικοκυριά αυτά, υπάρχουν ηλικιωμένοι ή άρρωστοι άνθρωποι, οι οποίοι μάλιστα δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, αυτό δεν αφορά τον ΟΤΕ και τους τεχνικούς του...

Σκέφτομαι το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, αν κάποια εταιρία δημοσκοπήσεων τηλεφωνήσει σε κάποιον ή κάποιους από αυτούς τους 3.000 συνδρομητές, για να τους ρωτήσει ποιόν προτιμούν για αρχηγό της ΝΔ. Τί θα γίνει αυτό το κόμμα;

20 comments:

  1. καλά και σένα τι σε κόφτει αν δεν δουλεύουν τα τηλέφωνα στην Κυψέλη...'
    Στη Ραφήνα που διαμένει ο πρώην πρωθυπουργός να μην χαλάσουν...

    ReplyDelete
  2. @Monahikos likos: Ανάμεσα στα 3.000, είναι και το τηλέφωνο της μητέρας μου, περίεργε!

    ReplyDelete
  3. Καλησπέρα swell, τελικά οι Γερμανοί θέλουν και αυτοί τον "Γερμανό" τους.

    Δεν αγχώνονται αυτοί με 3000 τηλέφωνα, να ήτανε 33000 και πάνω κάτι μπορεί να γινότανε.

    Πάντως, και οι "καθαρόαιμες" ιδιωτικές εταιρείες είναι στα ίδια χάλια να μην σου πω και χειρότερα.

    Εγώ αν δεν τους πληρώσω το λογαριασμό θα με κυνηγήσουν, αυτοί όμως φαίνεται ότι έχουν από το Νόμο και με το Νόμο το δικαίωμα να μας πηδάνε..

    ReplyDelete
  4. @Greek rider: Ετσι είναι, άλλωστε ποιός σου είπε ότι ο νομοθέτης έκανε το νόμο για να προστατέψει εσένα; Κι αν στο είπε, ήταν ψέμμα.

    ReplyDelete
  5. Καλημέρα Swell.
    Σε Κυψέλη, Νεάπολη, παλιές γειτονιές του κέντρου τα τηλέφωνα χαλάνε κατά χιλιάδες όταν έχει βρέξει, γιατί "ποτίζουν" τα μεγάλα καλώδια που τρέχουν υπογείως και δίνουν τις γραμμές. Πρέπει να έρθει ο ΟΤΕ να σκάψει.
    Το είχαμε πάθει αυτό πέρσι στη δουλειά και είμαστε δέκα μέρες χωρίς σταθερό τηλέφωνο.
    Και από κινητό δεν γίνεται δουλειά όταν πρέπει να κατέβουν αρχεία μεγάλα.
    @αλλενάκι

    ReplyDelete
  6. @Αλλενάκι: Καλημέρα, αν το πρόβλημα είναι το νερό της βροχής, θα μπορούσαν νομίζω να βάλουν στα καλώδια μάσκα και βατραχοπέδιλα. Και πως βρίσκουν τα χαλασμένα καλώδια, με ψαροντούφεκο;

    ReplyDelete
  7. Μα, γιατι ανησυχειτε,αγαπητοι μου;

    Τωρα, σε λιγο καιρο θα γινετε μια μικρη...Σουηδια, οποτε ολα τα προβληματα σας θα λυθουν δια μαγειας!
    Πλακα-πλακα, Swell, στη Σουηδια oσα χρονια ειμαι εδω δεν θυμαμαι να ειχαμε διακοπη τηλεφωνου,ουτε και ηλεκτρικου ρευματος, επισης! Εδω, ομως,βλεπεις, δεν προσλαμβανουν κοσμο με εκλογικα κριτηρια.....

    ReplyDelete
  8. @Elva: Αυτό τώρα το λες για να χαρώ; Εξω από τη Ραφήνα που μένω, το ρεύμα κόβεται 2-3 φορές τη βδομάδα απαραιτήτως! Αν δεν κοπεί δε, ανησυχώ. Σκέφτομαι μήπως έπαθαν κάτι οι τεχνικοί της ΔΕΗ.

    ReplyDelete
  9. Πολύ απαιτητικός είσαι. Τι το θέλεις το τηλέφωνο, τι το χρειάζεσαι το ρεύμα; Μπορείς να συνεννοείσαι με φρυκτωρίες, να ανάβεις κεριά για να βλέπεις τη νύχτα και να κάνεις μπάνιο με κρύο νερό που τονώνει.


    υ.γ.
    Aν παρ' όλα αυτά εξακολουθείς να επιμένεις, μπορείς να αισιοδοξείς' σύντομα θα στρώσουν όλα. Όπως και κατά το παρελθόν, προκειμένου να βολευτούν όσο περισσότεροι ημέτεροι γίνεται, το Παν-σόκ θα δημιουργήσει νέες διευθύνσεις και υποδιευθύνσεις στους οργανισμούς κι έτσι θα έχουμε περισσότερους ανεύθυνους για να λύνουν τα προβλήματα του ...λαουτζίκου.

    ReplyDelete
  10. χαχα

    Ωστε ετσι με τους τεχνικους της ΔΕΗ; Αν θυμαμαι κατι τετοια κολπα με το ρευμα τα εκαναν το καλοκαιρι οταν επεφταν οι μοναδες λογω μεγαλης χρησης κλιματιστικων, τωρα γινεται το ιδιο και τους υπολοιπους μηνες του χρονου; ;( Σκετη...μπανανια καταντησαν την Ελλαδα τα δυο αυτα κομματα......
    Για να μη πουμε τπτ, παλι, γι αυτους που τους ψηφιζουν....

    ReplyDelete
  11. @SWELL: «Σκέφτομαι το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, αν κάποια εταιρία δημοσκοπήσεων τηλεφωνήσει σε κάποιον ή κάποιους από αυτούς τους 3.000 συνδρομητές, για να τους ρωτήσει ποιόν προτιμούν για αρχηγό της ΝΔ. Τί θα γίνει αυτό το κόμμα;».

    Σιγά τα ερωτήματα:
    Απάντηση 1η: Τον Χριστοφοράκο. Γιατί όχι; Διαθέτει και τεχνογνωσία επί των τηλεπικοινωνιών.
    Απάντηση 2η: Κόμμα του θηλυκού Χριστοφοράκου. Είμαι βέβαιος ότι καταλαβαίνεις απόλυτα.

    Υ.Γ. Πες στον ΟΤΕ ότι το τηλέφωνο είναι τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Λίγο δημιουργική φαντασία χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

    Παράγραφος

    ReplyDelete
  12. @Κατερίνα σ-Μ: Ναι, έχω ψηλές απαιτήσεις. Βλέπεις δεν έκανα Ινδιάνος, για να μπορώ να συνεννοηθώ με τις φρυκτωρίες. Πάντως το φως των κεριών μ' αρέσει πολύ και τα χρησιμοποιώ. Ούτε έχω καμιά αμφιβολία γι' αυτά που θα κάνει η κυβέρνηση.

    ReplyDelete
  13. @Elva: Ο,τι και να πεις για όλους αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, θα είναι πολύ λίγο... Μπανανία, πάντως, είμαστε "παιδιόθεν".

    ReplyDelete
  14. @Παράγραφος: Ο θηλυκός Χριστοφοράκος είναι νομίζω λίγο αγριευτικός. Κυρίως όταν χαμογελάει...

    Ζω για ένα καθαρό μέτωπο. Δεν πρόκειται να πω ποτέ ότι το σπίτι μου είναι έδρα τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Μου αρκεί το ότι πέρασα από την τοπική της Ρόδου. Ξέρεις αυτή με τον Κουταρνίθα...

    ReplyDelete
  15. Άστα βράστα!!
    Οργανισμός Ταλαιπώρησης Ελλήνων και όχι μόνον!!

    ReplyDelete
  16. @Marianaonice: Το χειρότερο είναι ότι πολλοί κοινωφελείς οργανισμοί διαγκωνίζονται για να κερδίσουν τον τίτλο...

    ReplyDelete
  17. O OTE είανι το μόνο αγόρι που έχει καταφέρει να με φτάσει στο σημείο υπέρτατης ξεφτύλας.
    Δεν είχα ίντερνετ (connex) για κανά μήνα και είχα απελπιστεί, με στέλνανε από τον ΟΤΕ στην Κονεξ, από την Κόνεξ στις βλάβες και τούμπαλιν...
    Δεν ήρθε ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ.
    Το πρόβλημα λύθηκε (χωρίς πλάκα) μία Κυριακή που τυχαία εντόπισα ένα συνεργείο του ΟΤΕ κάτω από το σπίτι, που είχαν έρθει για άσχετο λόγο.
    Κατέβηκα με ένα καυτό σορτσάκι και όπως κάνω και με τους μάτσους έπαιξα την απελπισμένη ξανθιά λέγοντάς τους ότι δουλεύω από το σπίτι, δεν έχω πληρωθεί αυτό το μήνα και διάφορα τέτοια.
    Ο ένας ψάρωσε, πήρε τηλ. το μπατζανάκη του που πήρε τον κουνιάδο του που πήρε τον κολλητό του διευθυντή στις βλάβες και το νετ αποκαταστάθηκε ημέρα Κυριακή!!

    Αυτό βέβαια που κατάφερα, γιατί τα πηρα πολύ άσχημα, ήταν να πάω να κάνω καταγγελία στο Οτεσόπ, να το τραβήξω όσο δεν πάει και να μην πληρώσω το μήνα που δεν είχα ίντερνετ την Κόνεξ που μου αναλογούσε...

    ReplyDelete
  18. @Patsiouri: Εκανες πολύ καλά που δεν πλήρωσες το μήνα που ήσουν εκτός. Σε αφήνω τώρα, για να ξυρίσω τα πόδια μου.

    ReplyDelete
  19. Παρατηρητής21 October, 2009 12:49

    Συμπάσχω με τη μητέρα του swell. Από τότε που έβαλα εναλλακτικό provider δεν έχω προβλήματα.

    Θα ήθελα να τονίσω στην ομάδα σχολιασμού ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι υποδομές στην Ελλάδα κατασκευάστηκαν από ξένες εταιρίες οι οποίες μέχρι σήμερα δεν άφησαν κανένα ίχνος τεχνογνωσίας. Συγκεκριμένα :
    Η Αμερικανική εταιρία Power ανέλαβε μεταπολεμικά την ηλεκτροδότηση και τη κατασκευή του τραμ. Η κόντρα του Κωνσταντίνου Εθνάρχη Καραμανλή με την εν λόγω εταιρία οδήγησε στη καταστροφή του τραμ και την εκ νέου προμήθεια του το 2004. Επίσης, οδήγησε στη ΔΕΗ, η οποία υπήρξε καταφύγιο χιλιάδων κομματικών προσλήψεων και βέβαια μεγάλων οικολογικών καταστροφών από τις κατασκευές φραγμάτων και από την αλόγιστη χρήση λιγνίτη επιφανείας, ως καυσίμου, σε μονάδες κοντά ή μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

    Σε ότι αφορά τον ΟΤΕ, που είναι μεταπολεμικό τέκνο της εταιρίας ΤΤΤ (Ταχυδρομεία, Τηλεγραφεία, Τηλέφωνα). Οι προμήθειες εξοπλισμού του ΟΤΕ μέχρι τις αρχές του 1980 γινόταν κυρίως με ανταλλαγές εσπεριδοειδών από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες τότε είχαν ξεπερασμένης τεχνολογίας συστήματα. Στη συνέχεια, ο ΟΤΕ απέκτησε ως κύριους προμηθευτές τους μεγάλους ευεργέτες της Ελλάδος : Siemens και Intracom.

    ReplyDelete
  20. @Paratiritis: Τι θα κάναμε αν δεν είχαμε κι εσένα να μας πει την ιστορία των κοινοφελών οργανισμών στην Ελλάδα και πόσο καλά τα κατάφερε όλα ο και Καραμανλής επονομαζόμενος Τριανταφυλλίδης.

    Πάντως, το τηλέφωνο της μητέρας μου, συνεχίζει να είναι εκτός λειτουργίας μετά από 5 μέρες!....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...