November 5, 2009

Η πίσω κίνηση



Εχουν ήδη περάσει πολλά χρόνια, από τότε που οι αυτοκινητοβιομηχανίες άρχισαν να εγκαταλείπουν την πίσω κίνηση και να στρέφονται στη μπροστινή. Η αλλαγή αυτή έγινε γιατί αν και η πίσω κίνηση έδινε τη δυνατότητα για "πισωγλέντια", η μπροστινή προσέφερε πιο ελεγχόμενη συμπεριφορά. Ετσι, τα περισσότερα αυτοκίνητα σήμερα έχουν μπροστινή κίνηση.

Στην πίσω κίνηση "επιμένουν" σήμερα μόνον κάποια ειδικής χρήσης αυτοκίνητα. Θιασώτες της πίσω κίνησης παραμένουν και κάποιοι άνθρωποι. Οπως ο Νικήτας, που στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι υποστηρίζει τη Ντόρα. Η τελευταία για να εκλεγεί, δεν έχει κανένα πρόβλημα να συμμαχήσει ακόμα και με το διάβολο. Οπως ο πατέρας της.

27 comments:

  1. χα χα χα χα!! Εύγε!! Διπλής ανάγνωσης;

    ReplyDelete
  2. Μη ξεχνάς ότι με την πίσω κίνηση τα "οχήματα" γενικώς πέταγαν κ-λο. Οι σημερινές βελτιώσεις τα έκαναν να τον στήνουν κιόλας.

    ReplyDelete
  3. Going backwards?
    Γιατι δεν μου κανει εντυπωση; Ειναι η αγαπημενη ασχολια πολλων πολιτικων...

    ReplyDelete
  4. @Κakalon: Εννοείς ότι τώρα πλέον κάνουν και "σούζες;" Ή καστράτα;

    ReplyDelete
  5. @Elva: Oντως, πολλοί πολιτικοί έχουν την ίδια "φιλοκ@λία". Οι "προοδευτικοί" της κίνησης.

    ReplyDelete
  6. Τα κάνουν όλα αυτοί είναι παρτουζόμυαλοι.

    ReplyDelete
  7. @Kakalon: Προσθέτω στον κατάλογο των συνθετικών με τη λέξη "μυαλό" το "παρτουζόμυαλοι." Πριν λίγο καιρό, είχα προσθέσει το "ρανταπλανόμυαλοι."

    ReplyDelete
  8. Δυνατό το σχόλιο για τις πισω-κούνες τις πολιτικής.
    Μπράβο swell πάντα τέτοια.
    Έριξα πολύ γέλιο.

    ReplyDelete
  9. @Paratiritis: Eννοείς το πρώτο σχόλιο του Κakalon. Συμφωνώ κι ευχαριστούμε.

    ReplyDelete
  10. Για να του πληρωσουμε την πισω-κινηση του ,θα κοψει ολα τα δενδρα απο τα παρκα της Αθηνας.
    Ας ειναι καλα οι εργολαβοι υπογειων παρκινγκ και οι μα@ακες Αθηναιοι που τον ψηφιζουν.Υποστηριζει την Ντορα για να συνεχισει το πισοκινητο και για να μην ερωτηθει.Πούστηριζεσε;

    ReplyDelete
  11. χαίρομαι να βλέπω άντρακλες να γράφουν.Τι πνεύμα ,εσύ χάνεσαι,πέρνα από τον λιβάνη να σου αναθέσουμε μερικά βιβλία

    ReplyDelete
  12. @Christos: Tον έχω ικανό να μην αφήσει πράσινο, ούτε για δείγμα. Είναι "αχόρταγος".

    ReplyDelete
  13. Πονηρούλη Swell θα σε μαλλώσω.
    Πάντως αυτό που ήθελα να πω ότι ποτέ δεν μου άρεσε ο συγκεκριμένος κύριος. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την... μπρος ή πίσω κίνηση του.

    ReplyDelete
  14. Το ανέκδοτο με τον πούστη γάϊδαρο το ξέρεις... αν όχι θύμησέ μου να στο πω.

    ReplyDelete
  15. @Anonymous 18.04: Συγγνώμη αν σε έθιξα. Δεν αναφέρθηκα σε όλα τα μέλη του κλάδου.

    ReplyDelete
  16. τι είναι αυτά που λες... στην Ελλάδα, όπως και στο Ιράν, δεν έχουμε πισωσίφωνες λεκάνες...

    ReplyDelete
  17. @Meropi: Mη με μαλώνεις, ούτε εγώ τον συμπάθησα. Αλλά δεν μπορείς να πεις. Ο συγκεκριμένος "παλιομοδίτικος" τύπος κίνησης, είναι χαρακτηριστικό του. Οπως και τα φοβερά πουκάμισα, που συνήθως φοράει.

    ReplyDelete
  18. @Monahikos likos: Στο θυμίζω να (μας) το πεις. Δεν το ξέρω.

    ReplyDelete
  19. @Anonymous 18.59: Δεν το ήξερα ότι όλες οι λεκάνες είναι πλέον μπροστοσίφωνες...

    ReplyDelete
  20. Για να το θυμηθεί ο monahikoslikos

    Ζωέμπορας πουλά ένα Γάιδαρο σε ένα χωριό.
    Η τιμή είναι αρκετά ελκυστική.
    Ο υποψήφιος αγοραστής ρωτά τον ζωέμπορα.
    Ρε πατριώτη κλωτσάει;
    Ζωέμπορας : Όχι.
    Χωριάτης: Δαγκώνει;
    Ζωέμπορας : Όχι.
    Χωριάτης: Δυστροπεί στο φόρτωμα ;
    Ζωέμπορας : Όχι.
    Ζωέμπορας : Τον δίνω φθηνά γιατί έχει μόνο ένα ελάττωμα, είναι πούστης.
    Χωριάτης: Και τι με νοιάζει εμένα ρε πατριώτη για δουλειά τον θέλω.
    Αγόρασε λοιπόν τον γάιδαρο ο χωριάτης, και έφυγε.
    Την άλλη μέρα ο γάιδαρος όμως άρχισε να κλωτσάει, να δαγκώνει, και να μην δέχεται με τίποτα το φόρτωμα.
    Βρίσκει τον Ζωέμπορα ο χωριάτης και αγανακτισμένος του λέει.
    Μου είπες ψέματα ο γάιδαρος δαγκώνει, κλωτσάει και δυστροπεί.
    Ζωέμπορας : Τι περίμενες από πούστη.

    ReplyDelete
  21. @Ανώνυμος:
    Σ΄ ευχαριστώ, μ΄ έβγαλες από τον κόπο να συζητώ για πούστηδες ...γαϊδάρους με τον Swell...

    ReplyDelete
  22. απο πισωγλεντη τι περιμενεις να εχει μπεσα????
    νικουταλα πες αλευρι ο ...χαρης σε γυρευει...

    ReplyDelete
  23. αραγε αφου ειναι φιλελευθερος και προοδευτικος γιατι δεν ομολογει το παθος του??????

    ReplyDelete
  24. Νικητας Κ. Χαρης Τ. Νικος Ν. Αρης Σ. αυτοι ειναι ο ενας πυρηνας της "πισω κινησης" απο τους δεκαδες του κοινοβουλιου

    ReplyDelete
  25. Ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε με την αποχή του το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

    Η αποχή είναι μια καθαρή απόρριψη των εκλογικών διαδικασιών.

    Είναι μια άρνηση εντελώς συνειδητή πλέον της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και των κομμάτων.

    Ο ελληνικός λαός δεν πιστεύει πλέον στο σύστημα: Δεν πιστεύει, δηλαδή, ότι μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή μέσα από εκλογικές διαδικασίες.

    Νιώθει αγανάκτηση και αηδία για όλα τα κόμματα. Η στάση του δεν υποδηλώνει παθητικότητα, αλλά ενεργητική αντίσταση. Είναι εντελώς λάθος αυτό, που ισχυρίζονται οι συνειδητοί, ή απλώς αφελείς, στυλοβάτες του κοινοβουλευτισμού, ότι, δηλαδή, όσοι απείχαν προτίμησαν τον καναπέ τους. Τι λες ρε μεγάλε; Ενώ όσοι πήγαν να ψηφίσουν βγήκαν με τα όπλα στους δρόμους…. Αλλά ξεχάσαμε : η ψήφος είναι το όπλο τους…..

    Ο λαός με την αποχή του, αν μη τι άλλο απέδειξε, ότι -στην πιο ήπια περίπτωση- δεν δίνει δεκάρα για τους πολιτικούς, δεν είναι διατεθειμένος να τους υπερασπιστεί κι αυτό είναι που τους πονάει. Φυσικά ο μέσος πολίτης που απέχει, «νιώθει» περισσότερα για τους πολιτικούς: θέλει να τους δει κρεμασμένους στο Σύνταγμα…

    ReplyDelete
  26. Όσον αφορά στους ακροδεξιούς σχηματισμούς ή μάλλον στην Χρυσή Αυγή - γιατί το ΛΑΟΣ κινείται, πλέον, φανερά και με καμάρι στο κέντρο, με «ακροδεξιές παρεκτροπές» μόνο λίγο πριν από τις εκλογές..
    Για τον Ν. Μιχαλολιάκο οι εκλογές αυτές ήταν μείζονος σημασίας, αφού ήθελε, με ένα «καλό» αποτέλεσμα, να συσπειρώσει τα μέλη του και να αντιμετωπίσει τον κλονισμό της οργάνωσής του, μετά τις μαζικές αποχωρήσεις. Έτσι, έσυρε τους εναπομείναντες εθνικιστές υποστηρικτές του στις εκλογές αυτές, ενώ, συγχρόνως, τους παρουσίασε ως χωροφύλακες, στους απελπισμένους κατοίκους του κέντρου των Αθηνών.

    Σε αυτήν την προσπάθειά του βοηθήθηκε ιδιαίτερα από φαινομενικούς εχθρούς και αντιπάλους. Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές , για παράδειγμα, βγήκε στο μεσημεριανό δελτίο του Αντέννα, μόνο αυτός!!!

    Ο συνδυασμός του Χατζάρα, δήθεν αντιπάλου του Μιχαλολιάκου, ακυρώθηκε μετά από μια «πατάτα» που ο Χατζάρας ή οι συνεργάτες του δήθεν έκαναν. Παρ’ όλα αυτά ο Χατζάρας , χθες 8.11.2010, στην ιστοσελίδα του (deltio11) βρίζει αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν και απείχαν! Ποιον θα έπρεπε να ψηφίσουν δηλαδή;;;;

    Και φυσικά μεγάλη, αν και κεκαλυμμένη και γι’ αυτό πιο αποτελεσματική, βοήθεια δέχθηκε από εθνικιστές, οι οποίοι παρουσιάζονται ως «αντίθετοι», αδιάφοροι προς αυτόν και άλλα πολλά….
    Και αυτή ήταν μια σημαντική αποκάλυψη….
    Είναι τραγικό, πάντως, πραγματικά, το ότι πριν από λίγες ώρες στο βραδινό δελτίο του Εξτρα 3 (8.11.2010) οι δημοσιογράφοι χαρακτήρισαν τον Μιχαλολιάκο, ρυθμιστή του δευτέρου γύρου και αναρωτήθηκαν, τι θέση θα πάρει και τι γραμμή θα δώσει; Να ψηφίσουν οι ψηφοφόροι του τον Κακλαμάνη ή όχι;;;


    Όταν η πλειοψηφία των Ελλήνων απαξιώνει τον κοινοβουλευτισμό, δικαιώνοντας, έτσι, τις θέσεις μας και τις παλαιότερες θέσεις της Χρυσής Αυγής, και προκαλώντας πανικό στους κρατούντες, ο Ν. Μιχαλολιάκος, άκαιρα εντελώς, επέλεξε να (υπο)στηρίξει αυτό το σύστημα. Όμως, ακόμη και οι ίδιοι οι δημοκράτες παραδέχονται ότι αυτό το σύστημα, πλέον, δεν νομιμοποιείται από τον λαό.

    Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα έπρεπε (και) οι Χρυσαυγίτες σήμερα να πανηγυρίζουν, υψώνοντας τα χέρια σε εθνικοσοσιαλιστικό χαιρετισμό και όχι για το συγκυριακό 5,2 % στην Αθήνα, ένα ποσοστό που οι ίδιοι στην ιστοσελίδα τους παραδέχονται ότι το πήραν, επειδή δεν συμμετείχε το ΛΑΟΣ.

    Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με το ποσοστό της ΧΑ και, φυσικά, αντιλαμβανόμαστε πλήρως την χαρά και ικανοποίηση αυτών, οι οποίοι θεωρούν ότι προχωρούν μπροστά, όταν επιτυγχάνουν ένα κάποιο ποσοστό στις εκλογές.

    Αλλά για εμάς είναι άλλος ένας τρόπος να εγκλωβιστούν οι εθνικιστές, να εγκαταλείψουν τον αγώνα και να αγωνίζονται για εκλογική επιτυχία, να κάνουν, χωρίς καλά - καλά να το καταλάβουν, εκπτώσεις στις αξίες και ιδανικά τους, ώστε να είναι πολιτικώς ορθοί και άρα πιο αποδεκτοί (όπως έγινε πρόσφατα με το τζαμί του Μιχαλολιάκου).

    Να καταστούν εντελώς ακίνδυνοι δηλαδή.. Για το καθεστώς, αυτό θα ήταν μια μεγάλη νίκη: οι εθνικιστές, αντί να αντιμάχονται το σύστημα, να ενδίδουν και να το υποστηρίζουν..

    Γι΄αυτό αγωνίζεται, με τόσο ζήλο, να τους εντάξει όλους στην Χρυσή Αυγή, επιχειρώντας να μετατρέψει την τελευταία σε ένα νέο ΛΑΟΣ (με μικρότερη δύναμη βεβαίως), προσπάθεια στην οποία, ανταποκρίθηκε χθες 8.11, η Χρυσή Αυγή με άρθρο- άνοιγμα στους οπαδούς του ΛΑΟΣ, στην ιστοσελίδα της.

    Όμως, η προσπάθεια αυτή του καθεστώτος δεν είναι έξυπνη και δεν θα ευδοκιμήσει. Όταν όλοι σχεδόν οι Έλληνες φτύνουν τον κοινοβουλευτισμό (ανεξαρτήτως του ότι κάποιοι από αυτούς ψηφίζουν συμφεροντολογικά), δεν θα τον αποθεώσουν οι εθνικιστές… Αν μη τι άλλο, είναι θέμα τιμής…

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...