December 29, 2009

Το "θαύμα" του ΟΤΕ.


Του Οργανισμού Ταλαιπώρησης Ελλήνων.  Ζητάς στις 14 Δεκεμβρίου να σου μεταφέρουν ένα τηλέφωνο από τη Ραφήνα στο κέντρο της Αθήνας, της πόλης που θέλει να λέγεται πρωτεύουσα.  Σου λένε από την υπηρεσία που κλείνει τα ραντεβού στο 210 8399200, ότι ο τεχνικός θα έρθει για τη σύνδεση στις 23 Δεκεμβρίου 8-11.  Ο τεχνικός έρχεται στις 12 και εντός πενταλέπτου αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να βρει τη γραμμή.  Την ίδια ακριβώς στιγμή αντιλαμβάνομαι κι εγώ ότι ο τεχνικός διαθέτει I.Q. αμοιβάδας.  Ερχεται ηλεκτρολόγος που βρίσκει τη γραμμή σε δύο λεπτά.  Ξανατηλεφωνώ στην υπηρεσία των ραντεβού, τους λέω την ιστορία του πρώτου τεχνικού και μου κλείνουν ραντεβού για τις 14 Γενάρη!  Οταν ρώτησα την κυρία αν ζούμε στη δεκαετία του 60, φυσικά δεν κατάλαβε τίποτα.  Μου πρότεινε μάλιστα να τηλεφωνήσω εγώ στους τεχνικούς και να τους παρακαλέσω.  Μου έδωσε και το όνομα του προϊσταμένου, κ. Χήτης.  Σε ερώτηση γιατί δεν τηλεφωνεί η ίδια, μου απάντησε ότι δεν μιλούν με τους τεχνικούς.  Τη ρώτησα αν αυτό συμβαίνει γιατί δεν καταδέχονται τους τεχνικούς, ή αν τους το έχουν απαγορεύσει.  Τέλος πάντων, δεν έβγαζα άκρη και τηλεφώνησα εγώ.

Ηταν 11 το πρωί και βέβαια δεν απαντούσε κανείς στα δύο τηλέφωνα που μου είχαν δώσει.  Τηλεφωνώ πάλι στα ραντεβού, λέω την ιστορία από την αρχή σε μια άλλη υπάλληλο και μου δίνει (ξανά) τα τηλέφωνα των τεχνικών.  Της λέω ότι δεν απαντούν και μου απαντά ότι είναι φυσικό, γιατί οι τεχνικοί φεύγουν νωρίς το πρωί για τα ραντεβού.  Τη ρώτησα αν φεύγουν όλοι και κλειδώνουν το γραφείο.  Μου είπε πως μένει ο προϊστάμενος και το διοικητικό προσωπικό.  Τη ρώτησα γιατί δεν απαντούν στο τηλέφωνο. Μου απάντησε "προτιμώ να μη σας απαντήσω"...

Χθες έκανα αίτηση για νέα γραμμή.  Ο τεχνικός θα έρθει για τη σύνδεση στις 13 Γενάρη!  Για να τοποθετήσει μια νέα γραμμή ο ΟΤΕ στο κέντρο της Αθήνας σήμερα, θέλει 15 μέρες!   Αν αυτό δεν αποτελεί τον ορισμό του κωλοχανίου και της αλητείας,  πείτε μου εσείς τι είναι.

Καλή χρονιά σας και να μη σας λάχει ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.  Είναι επικίνδυνο για την υγεία.

23 comments:

  1. Μήπως δεν μιλάς καλά τα Γερμανικά και δεν καταλάβαιναν τι ακριβώς τους ζητούσες?

    ReplyDelete
  2. Νομίζω ότι την α΄ φορά ο Τεχνικός έκανε πως δεν έβρισκε τη γραμμή, για να πάρει το σχετικό δωράκι του. Ναι ναι, δυστυχώς ακόμα εκεί βρισκόμαστε!!

    ReplyDelete
  3. Ήτανε στραβό το κλίμα..

    Έπεσες και μέρες εορτών, άσχετα αν είναι εργάσιμες κάποιες.

    Δυστυχώς ότι κι αν κάνεις, αν δεν κάνουν αυτοί τη μεταφορά.

    Παρ' όλα αυτά Swell

    Να έχεις μια καλύτερη , με υγεία, ευτυχισμένη χρονιά.
    Μην σου χαλάνε τη διάθεση.

    :-)

    ReplyDelete
  4. Να πω 'Kαλο κουραγιο' και 'καλα ξεμπερδεματα' το 2010, που απ ο τι καταλαβαινεις, αγαπητε μας Swell, δε διαφερει και πολυ, οσον αφορα τις παροχες υπηρεσιων του δημοσιου,απο τα προηγουμενα ετη!


    Θερμες ευχες απο... Βορρα! ;)

    ReplyDelete
  5. Απορώ γιατί επιμένεις με αυτούς τους #$#&. Αφού σε γράφουν αυτοί γράψε τους και εσύ κανονικά και πήγαινε σε καμιά άλλη εταιρεία.

    ReplyDelete
  6. Πέρασα να πώ τα Χρόνια μου Πολλά....Καλή χρονιά εύχομαι,με λιγώτερες ταλαιπωρίες και"γκρίνιες"!
    Υγεία ,αγάπη,και ανοιχτή καρδιά!
    Την καλησπέρα μου...

    ReplyDelete
  7. @Monahikos likos: Βρε όλες τις γλώσσες που ξέρω χρησιμοποίησα, αλλά τίποτα Λύκε. Επρεπε να μιλώ και καλιαρντά φαίνεται...

    ReplyDelete
  8. Καλη χρονια Swell!

    (με ολα αυτα που κανουν οι δημοσιοι υπαλληλοι μαλλον δεν θα αργησει η μερα που θα μπαινουμε στις υπηρεσιες με τα στυλιαρια για να κανουμε τη δουλεια μας)

    ReplyDelete
  9. @Meropi: H πλάκα είναι ότι φώναζαν για να μην πουληθεί ο ΟΤΕ στη DT, για να μείνει περιουσία του λαού. Οι τύποι δεν παίζονται.

    ReplyDelete
  10. @Βάσσια: Δεν φταίνε οι αργίες. Το σύνδρομο του Ελληνα δημόσιου υπαλλήλου φταίει.

    Σου εύχομαι κι εγώ η νέα χρονιά να σου φέρει ό,τι θα σε κάνει ευτυχισμένη.

    ReplyDelete
  11. @Elva: Του Ελληνος ο τράχηλος αλλαγή δεν υπομένει Ελβα μου. Μια πολύ καλή χρονιά σου εύχομαι.

    ReplyDelete
  12. @Greek rider: H FORTHNET θέλει είκοσι μέρες και να υπάρχει ήδη γραμμή. Μύλος...

    ReplyDelete
  13. @Agrambelli: Καλή χρονιά, γεμάτη από όσα και όσους αγαπάς και θέλεις σου εύχομαι.

    ReplyDelete
  14. @Αντώνης: Περιμένω αυτή τη μέρα κι εγώ. Καλή χρονιά σου εύχομαι!

    ReplyDelete
  15. Τώρα τί να πώ; Να μην γκρινιάζουμε που έρχεται η πρώτη του νέου χρόνου;
    Δεν πάει γιατί απο την άλλη μέρα πάλι θα γκρινιάζουμε γιατί λόγους πολλούς θα έχουμε.
    Εύχομαι πάντως να έχεις τηλέφωνο εντός των πρώτων ημερών του 2010!
    η Παραμυθού

    ReplyDelete
  16. http://karabouzouklides.blogspot.com31 December, 2009 00:28

    ote o apaixtos...
    xronia polla kai oti katsei

    ReplyDelete
  17. Μμμμ εξαιρετικά τα μελομακαρονα. Όσο θα ακουω τις περιπετειες σου με τις κατ' ευφημισμόν τηλεπικοινωνίες, θα φάω και άλλο ένα.

    Swell μου, τις πιο θερμές ευχές μου για χαρά, υγεία και ευτυχία. Πάντα ψηλά κυματα να σε πηγαινουν...τόοοοοοοσο ψηλά.

    Φιλια στα...παιδια. Καλη Χρονιά!!!

    ReplyDelete
  18. Kαλή πρωτοχρονιά σας εύχομαι Swell-Swell!

    Και στους ρέμπελους!

    Καλύτερα ίσως να είχες καταργήσει το παλιό νούμερο και να ζήταγες καινούργιο. Νομίζω θα είχε έρθει αμέσως.

    @αλλενάκι

    ReplyDelete
  19. @Μαίρη Σάββα: Καλή χρονιά και σε σένα! Τηλέφωνο και internet έχω από το πρωί. "Δούλεψε" η ανάρτηση.

    ReplyDelete
  20. @Aλλενάκι: Σ'ευχαριστούμε πολύ κι αντευχόμαστε για τα καλύτερα. Νέα σύνδεση είχα ζητήσει την τρίτη φορά. Την πρώτη είχα ζητήσει μεταφορά και τη δεύτερη φορά ζήτησα μετατροπή της ήδη υπάρχουσας, σε ADSL.

    ReplyDelete
  21. @Κaterina: Σε ευχαριστούμε πολύ! Oι περιπέτεια με το τηλέφωνο τελείωσε ανέλπιστα, με την καλή έννοια, σήμερα το πρωί. Τις πιο θερμές ευχές μου σου στέλνουμε για ό,τι θέλεις να σου φέρει η νέα χρονιά.

    ReplyDelete
  22. Μου αρεσει που τα βαζετε με το τμημα των ραντεβου...που ειναι οι μονοι που δεν φταινε...σας λενε οτι το Πρωτο διαθεσιμο ραντεβου ειναι τοτε γιατι ειναι τοτε...Δεν γινετε κυριε/κυρια μου να σου τηλεφωνουμε να σου κλεισουμε ραντεβου ποσες μερες συνεχομενα να μην γουσταρεις να το σηκωσεις...μετα να παιρνεις εσυ τηλεφωνο οταν γουσταρεις και να σου πουμε πχ οτι εχει σε 3 μερες διαθεσιμο και να αρχιζεις και να κραζεις. Καθε περιοχη εχει μια διαθεσιμοτητα. Και στην Αθηνα ειδικα που ειναι μια τεραστια πολη με πολλους κατοικους και τεραστιες αποστασεις θα επρεπε να κατανοουμε την καθε καθυστερηση. Υπαρχουν δικια δεν λεω...Αλλα να απευθυνομαστε εκει που πρεπει και οχι να κραζουμε αθωους το κραξιμο να πηγαινει στους υπευθυνους που χαζοι δεν ειμαστε καταλαβαινουμε παντα ποιος ειναι υπεθυνος.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mπράβο σου Ανώνυμε που κατάλαβες ότι τα "βάζω" με το τμήμα των ραντεβού. Με τους τεχνικούς τα έχω. Νόμιζα ότι ήταν σαφές...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...