January 14, 2010

Ανέκδοτο: Ασφάλεια και Αττική Οδός

Συνεχίζεται το επικίνδυνο φαινόμενο εκατοντάδες αυτοκίνητα να μπαίνουν το πρωί στα τούνελ με σβηστά φώτα.  Και αν εσύ φοράς κράνος και γυαλιά ηλίου, δεν τα βλέπεις.  Και οι ηλίθιοι αυτοί οδηγοί, το κάνουν γιατί ξέρουν ότι δεν πρόκειται ποτέ κανείς να τους ελέγξει.  Ενώ η Τροχαία βλέπει από τις κάμερες αυτούς που παρανομούν, δεν κάνει τίποτα γιατί δεν προβλέφθηκαν κατά την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου χώροι, όπου θα μπορούσε η Τροχαία να σταματήσει με ασφάλεια ένα αυτοκίνητο που έχει κάνει παράβαση.  Αυτό μου το είπαν από την Τροχαία σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί τους.  Κατά τα άλλα, η Αττική Οδός παίρνει βραβεία ως ασφαλής αυτοκινητόδρομος...



Το πιο ωραίο;  Χθες το πρωί στα τούνελ από Κατεχάκη προς αεροδρόμιο ήταν χωρίς φώτα το περιπολικό με πινακίδα 23622 της ΕΛΑΣ!   Ο οδηγός του (αναμενόμενο) δεν είχε βάλει τη ζώνη ασφαλείας.  Γιατί οι αστυνομικοί κι οι ταξιτζήδες εξαιρέθηκαν από το μέτρο.  Ετσι δεν φορούν ζώνη ούτε οι αστυνομικοί της ασφάλειας, που κινούνται με συμβατικά αυτοκίνητα.  Το μυαλό τους δεν τους δίνει τη δυνατότητα να σκεφθούν ότι σε περίπτωση ατυχήματος, θα τους σκοτώσει ο αερόσακος.



26 comments:

  1. Κανένας κλειστός αυτοκινητόδρομος ταχείας κυκλοφορίας δεν είναι ασφαλής στην Ελλάδα. Πρόσεχε Swell αν οδηγείς μοτοσικλέτα στην Αττική οδό.
    Την Αττική οδό ειδικά δεν θα την διέσχιζα ποτέ με μοτό. Δεν σου δίνει την αίσθηση της ασφάλειας αυτός ο δρόμος, παρά μόνο στις παρατεταμένες ευθείες του.
    Πρέπει να έχει και ανάποδες κλίσεις, ενώ πριν από την είσοδο στα τούνελ αλλαγής κατεύθυνσης, π.χ. προς Ελευσίνα, προς Αεροδρόμιο, οι αποστάσεις πριν την είσοδο είναι μικρές για τις ταχύτητες των σημερινών αυτοκινήτων.
    Ειδικά μια διακλάδωση πάνω από την Αγία Παρασκευή προς αεροδρόμιο που διακλαδίζει σε τρεις κατευθύνσεις είναι πολύ επικίνδυνη και πρέπει να έχεις τοποθετηθεί στη σωστή λωρίδα ήδη από το προηγούμενο τούνελ.
    Όπως καταλαβαίνεις αυτή μόνο σωστά σχεδιασμένη καθοδήγηση δεν είναι.
    @αλλενάκι

    ReplyDelete
  2. @Αλλενάκι: Εχεις απόλυτο δίκιο. Τουλάχιστον στη διαδρομή Κατεχάκη - αεροδρόμιο, οι περισσότερες στροφές έχουν ανάποδη κλίση. Αντί για βραβεία ασφάλειας δηλαδή, θα έπρεπε να τους απονείμουν το Νόμπελ για το σχεδιασμό! Κι αν δεν υπάρχει τέτοιο, να το δημιουργήσουν ειδικά για την Αττική Οδό.

    ReplyDelete
  3. Κι εσύ γιατί δεν βγάζεις τα γυαλιά του ήλιου όταν μπαίνεις στα τούνελ?

    ReplyDelete
  4. @Μοnahikos likos: Και που να τα βάλω Λύκε; Ή μήπως να τα κρατάω στο ένα χέρι; Α, και δεν οδηγώ αυτόματο.

    ReplyDelete
  5. Υπάρχει και η λύση με τα γυαλιά νυκτός...
    Για δοκίμασε αυτή τη λύση αντί να απαιτείς να ανάβουμε εμείς τα φώτα...

    ReplyDelete
  6. @Monahikos likos: Τίποτα άλλο Λύκε;

    ReplyDelete
  7. ΝΑΙ! Αν δεν μπορείτε αλλιώς να κυκλοφορείτε με αυτοκίνητο ή με ταξί.

    ReplyDelete
  8. @Monahikos likos: Θέλεις να μου πεις τη διεύθυνσή σου, να σου στείλω κάτι που θέλω;

    ReplyDelete
  9. @Monahikos likos: Φοβάσαι;

    ReplyDelete
  10. Φυσικά!
    Αν μου ΄ρθεις με καμιά περίεργη Τσα... τσαμπούνα?

    ReplyDelete
  11. @Monahikos likos: Εγώ βρε συ με τσαμπούνα; Τί θα πουν τα παιδιά μου αν το διαβάσουν;

    ReplyDelete
  12. Απαιτητικό σε βρίσκω. Αυτό που έχει σημασία είναι να κυκλοφορούν γρήγορα και με ασφάλεια όσοι μπορούν να παίρνουν δύο αυτοτελείς συντάξεις και δεν ισχύει γι αυτούς η διαδοχική ασφάλιση όπως στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Επίσης, σημασία έχει να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια αυτοί που με 4 χρόνια θητεία κατοχυρώνουν σύνταξη 1400 ευρώ. Γι αυτό αδειάζουν τους δρόμους όταν κυκλοφορούν αυτούνοι.

    "Εσύ" σκάσε και δούλευε μέχρι τα 80 για να εξασφαλίσεις σύνταξη 500 ευρώ και οδήγα προσεκτικά χωρίς κράνος και γυαλιά ηλίου για να γλιτώνεις από τους ηλιθίους οδηγούς.

    Πώς θα γλιτώσεις από τους ανάλγητους που μας κυβερνούν, δεν το βλέπω.

    ReplyDelete
  13. @Κατερίνα σ-Μ.: Ψάχνω να βρω αυτό το σύστημα της φωτεινής επιγραφής με κείμενο που βλέπεις έξω από διάφορα καταστήματα. Θα το προσαρμόσω στη βαλίτσα της μοτοσικλέτας και θα λέει "ΦΩΤΑ ΜΑΛΑΚΑ".

    ReplyDelete
  14. Αγαπητέ Swell, είναι λίγο παράξενο το σχόλιο σου για τους μαλάκες οδηγούς ΙΧ αφού
    η χρήση της μοτοσικλέτας στην Αθήνα είναι το διαβατήριο για κάθε λογής παρανομία στο δρόμο. Αναφέρω ενδεικτικά,

    Μοτοσικλετιστές οδηγούν επάνω στη διαχωριστική λωρίδα και εκνευρίζονται εάν κάποιο ΙΧ τολμήσει να αλλάξει λωρίδα!
    Οι μοτοσικλετιστές προσεγγίσουν το κόκκινο φανάρι διερευνητικά και συχνά το περνούν πριν αλλάξει σε πράσινο.
    Μηχανάκια οδηγούνται αντίθετα στους μονόδρομους, επάνω στα πεζοδρόμια και στις υπόγειες διαβάσεις πεζών.
    Μοτοσικλετιστές αψηφούν κάθε μορφής τεχνικό έλεγχο, συχνά δεν διαθέτουν ασφάλεια και οδηγούνται από άτομα χωρίς σχετικό δίπλωμα. Άλλωστε η βλακεία δεν χρειάζεται ούτε δίπλωμα ούτε πατέντα.

    Αναρωτιέμαι δηλαδή, πώς περιμένεις να γίνει κάτι διαφορετικό στην Αττική οδό. Πράγματι η Αττική Οδός είναι ένας δρόμος «εκδίκησης» προς τους αργούς οδηγούς ή τα ευάλωτα οχήματα.

    Όποιος δεν μπορεί να οδηγήσει στην «οτορούτα» να πάει από τα χωράφια να δει και τα ωραία αμπέλια των μεσογείων και ίσως να επισκεφθεί τις «οικογενειακές ταβέρνες»

    ReplyDelete
  15. Ρε άντε ρούφα τ΄ αυγό σου που τολμάτε μηχανόβιοι και ταξιτζήδες (οι δυνάστες της ασφάλτου) να μας τη βγαίνετε...
    Καλά σου λέει ο Paratiritis αν δεν μπορείς να οδηγήσεις στην «Αττική» να πάς από τα χωράφια να δεις και τα ωραία αμπέλια των Μεσογείων....

    ReplyDelete
  16. @Paratiritis: Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι η μαλακία είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό μιας κατηγορίας οδηγών. Υποστηρίζω το λεχθέν από το Μαρξ, ότι "το μαλάκα μπορείς να το βρείς παντού." Σε κάθε περίπτωση όμως, ο οδηγός του δικύκλου που παρανομεί, βάζει σε κίνδυνο κυρίως τη δική του σωματική ακεραιότητα. Ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου όλων των άλλων και κυρίως των δικυκλιστών.

    ReplyDelete
  17. @Μοnahikos likos: Επειδή η Αττική οδός έχει σε κάποια σημεία πράσινο Λύκε, δεν σημαίνει ότι είναι τα όρη που σύχναζες παλιότερα και κανείς δεν σου μίλαγε. Τώρα που ήρθες στον "πολιτισμό" πρέπει να μάθεις να φέρεσαι πολιτισμένα. Και η χρήση φώτων στα τούνελ είναι (και) δείγμα πολιτισμού. Το τι είναι η μη χρήση, το καλύψαμε ήδη.

    ReplyDelete
  18. Swell: Ψάχνω να βρω αυτό το σύστημα της φωτεινής επιγραφής με κείμενο που βλέπεις έξω από διάφορα καταστήματα. Θα το προσαρμόσω στη βαλίτσα της μοτοσικλέτας και θα λέει "ΦΩΤΑ ΜΑΛΑΚΑ".

    Μην ψάχνεις άλλο - το βρήκες!
    FOTA
    MAL
    AKA

    Έχεις άλλες δύο ευχές.

    το τζίνι

    ReplyDelete
  19. swell καλησπέρα. Γενικά τα δίκυκλα τα σταματάνε συνεχώς ενώ τα αυτοκίνητα ποτέ επειδή δεν έχουν χώρο να τα σταματήσουν.

    Κάποτε όταν το είπα σε κάποιον που με σταμάτησε μου απάντησε: "Μα στα αυτοκίνητα δεν είναι υποχρεωμένοι οι οδηγοί να φοράνε ζώνη όταν οδηγάνε ΜΕΣΑ στην πόλη". Και όταν πήγα στο τμήμα με την κλήση και το είπα αυτό ο διοικητής μου λέει: "Φίλε νομίζω ότι ψάχνεις για φασαρίες".

    Γενικά στην Ελλάδα τα δίκυκλα τα έχουν σταμπαρισμένα ως αλήτικο μέσο. Ενώ αν δούνε καμιά τζιπάρα είναι έτοιμοι να προσκυνήσουν.

    Άσ'τα swell!

    ReplyDelete
  20. Απο μπατσους τι περιμενεις;Οι πρωτοι ειναι που παρατυπουν και παρανομουν.Αφου εκπαιδευση δεν υπαρχει και οι ιδιοι ειναι αποφοιτοι...λυκειου με το ζορι.Ασε που οι περισσοτεροι ειναι απο χωρια.Τι εγκεφαλο να εχουν,χαμενοι στο διαστημα.
    Αλλα τις προαλλες,5 μηχανες κανανε κοντρες στην Αττικη οδο,και περασαν ξυστα απο το αυτοκινητο που οδηγουσε η γυναικα μου.Πηρε τηλεφωνο την τροχαια που εσπευσε να διαβεβαιωσει οτι θα εστελνε περιπολικο.Καλα,και οι καμερες τι ρολο βαρανε;Σε ελεγχομενο δρομο να γινονται κοντρες,και οι ελεγκτες να παιζουν μαλλον το...πουλι τους;Πολυ καραπουτσαριο ρε παιδια,δεν νομιζετε;

    ReplyDelete
  21. @Greek rider: Δυσκολεύομαι να αποφασίσω ποιό είναι το πιο έντονο στοιχείο στους αστυνομικούς, η άγνοια ή η βλακεία. Πριν χρόνια, με απείλησε μεσημέρι Αυγούστου τροχονόμος ότι θα μου δώσει κλίση για αναμμένα φώτα. Επειδή, όπως είπε, τύφλωνα τους άλλους!

    ReplyDelete
  22. @Anonymous 01.18: Το πιο ωραίο είναι όταν βλέπω ένστολους μπάτσους, συνεπιβάτες σε μηχανές χωρίς αριθμό κυκλοφορίας. Ή τέτοιες μηχανές συνοδεία ασφαλείας επωνύμων. Ο ορισμός της ευνομούμενης χώρας.

    ReplyDelete
  23. "ΦΩΤΑ ΜΑΛΑΚΑ".

    Αυτό ! Η καλύτερη λύση.
    Μετά θα σε κυνηγάνε με τα φώτα αναμμένα !) οπότε πρέπει να βάλεις και ενα πίσω με τον τόνο στην λήγουσα.

    ReplyDelete
  24. @Tzonakos: Δεν υπάρχει λόγος για δεύτερο μήνυμα. Θα τους λέω ότι η λέξη τονίζεται στη λήγουσα.

    ReplyDelete
  25. εδω ρε παιδια αφηνουν τα παπακια και τα σκουτερακια να κυκλοφορουν μεσα στην αττικη οδο που κανονικα απαγορευεται να μπαινουν μεσα σε κλειστο αυτοκινητοδρομο τοσο μικρα οχηματα. καλα ελα ντε, τι θελω και εγω τωρα, ελλαδα ειναι εδω...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...