February 19, 2010

Ο Σα(χλα)μαράς και το σαμάρι


Ηταν κατηγορηματικός.  Θα στηρίξει είπε την κυβέρνηση στα μέτρα που θα πάρει για να αντιμετωπίσει την κρίση.  Θα συναινέσει.  Και όλοι τον επαίνεσαν για την υπεύθυνη στάση του.  Η ΝΔ, είπε, δεν θα κάνει ό,τι έκαναν τα κόμματα τα προηγούμενα χρόνια, που είχαν μόνο αρνητική κριτική για την κυβέρνηση και καταψήφιζαν τα πάντα.

Έρχεται το ΠΑΣΟΚ και ανακοινώνει Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία.  Κι αποφασίζει ο Σαμαράς να άρει την συναίνεση προς την κυβέρνηση.  Τεράστιο λάθος.  Γιατί δείχνει ότι αυτό που δεν θέλει ο Σα(χλα)μαράς είναι να αποδειχθεί η ανεπάρκεια (sic) του Καραμανλή και το χάος που επικράτησε στα οικονομικά την προηγούμενη πενταετία.  Η πρόταση "λέμε ναι στην Εξεταστική, αλλά να ξεκινήσει από το 1981" είναι απλά μια υπεκφυγή.  Λες και η αύξηση (διπλασιασμός) στους μισθούς των ΔΥ, ή στις συντάξεις, είναι το ίδιο με τα ομόλογα και τους κουμπάρους.  Του φταίει ο γάιδαρος κι αυτός βαράει το σαμάρι...


6 comments:

  1. Εκδηλώθηκες ....καταπράσινε θαλασσινέ!!!

    ReplyDelete
  2. @Monahikos likos: Ναι, Λύκε, με κατάλαβες. Με κέρδισε το "πράσινο" ΣΤΗ ΡΟΔΟ...

    ReplyDelete
  3. αρόδο
    καλά μιλάμε να σε εκλιπαρούν τα φόρα και να μην καταλαβαίνεις χριστό λέμε
    τι πινουν εκει στη νδ
    @αλλενάκι

    ReplyDelete
  4. @Αλλενάκι: Καλησπέρα, λες να τους έχει προμηθεύσει ο επίτιμος κάποιο ποτό που 'χει φτιάξει με κρυφή συνταγή ο ίδιος;

    ReplyDelete
  5. Από τη «μεταπολίτευση» του 81 μέχρι σήμερα το ΠΑΣΟΚ ήταν περισσότερα χρόνια στην εξουσία και είχε δυνατότητα να φτιάξει περισσότερα πράγματα στην οικονομία.
    Το ότι περάσαμε από το «Τσοβόλα δώστα όλα» στο να μας πάρουν το 14 μισθό δεν πρέπει να θεωρείται άσχετο.

    Σε ότι αφορά την αγαπητή παράταξη της ΝΔ, φαίνεται ότι παρά την αλλαγή ιδιοκτησίας διατηρεί το ίδιο λογικό επιχείρημα για τα ανομήματα της: το επιχείρημα του συμψηφισμού.

    ReplyDelete
  6. @Paratiritis: Eτσι ακριβώς είναι. Βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας. Κυριολεκτικά.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...