May 14, 2010

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!


Ο αγώνας του ΓΑΠα να μπορεί να κοιμάται ήσυχος παραχωρώντας κομμάτι της επικράτειας, δικαιώνεται σήμερα.  Με τον ερχομό του Ερντογάν, επικεφαλής μιας ατέλειωτης κουστωδίας 100 νοματαίων, ο ΓΑΠας έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να κοιμάται ήσυχος.

Το τροπάριο το άρχισε χθες ο Ερντογάν με συνέντευξή του στη ΝΕΤ.  Πρότεινε μείωση εξοπλισμών και τα πολεμικά αεροπλάνα να ενεργούν χωρίς οπλισμό.  Ετσι οι Τούρκοι πιλότοι θα μπορούν να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο χωρίς άγχος.  Κι εμείς θα γλυτώσουμε χρήματα γιατί θα σταματήσουμε να τους αναχαιτίζουμε.  Τι σόι αναχαίτηση θα γίνεται με αεροπλάνα χωρίς οπλισμό;  Η Αλέκα άλλωστε είπε ότι τις τελευταίες μέρες οι αναχαιτίσεις γίνονταν στα 4 μίλια κι όχι στα 6.

Το γκρίζο θα γίνει χρώμα της μόδας, τουλάχιστον του χάρτη.  Θα γεμίσει γκρίζες ζώνες.  Αυτό που δεν ξέρω είναι εάν το Δίκαιο της Θάλασσας επιτρέπει το κανό σε γκρίζες ζώνες.  Ψάξτο Γιώργο!

6 comments:

  1. Swell μου,
    μου φαίνεται ότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Από τη μια θέλουμε μείωση των εξοπλισμών, μπας και ανασάνουμε λίγο από αυτή τη δυσβάστακτη δαπάνη και από την άλλη, όταν μας δίνεται η ευκαιρία να την πετύχουμε, θρηνούμε γιατί θα χάσουμε, τάχα, την εθνική μας κυριαρχία. Για να το ψάξουμε λίγο. Μήπως παίζουμε το παιχνίδι των εμπόρων όπλων????

    ReplyDelete
  2. @Meropi: Καλημέρα αγαπητή Μερόπη, το δίλλημμα δεν είναι εξοπλισμοί ή ακέραια επικράτεια. Αλλωστε, παρά τους εξοπλισμούς μέχρι σήμερα, οι Τούρκοι δεν έπαψαν ποτέ να αμφισβητούν σχεδόν τα πάντα. Και, εσχάτως, ΜΕ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ ΤΡΟΠΟ.

    ReplyDelete
  3. Τώρα που είμαστε και στο ΔΝΤ θα οικοδομήσουμε μια Ελλάδα μικρότερη μεν ισχυρότατο δε... (ίσαμε τη Λάρισσα προς Βοράν, τη νήσο Σκύρο προς Ανατολάς, το Ακρωτήριο Ταίναρον προς νότον και την Ανατολική ακτή της Ζακύνθουν προς Δυσμάς)
    Το εγγυάται ο Γιώργος που μας εγγυόταν και ότι θα τα βγάζαμε πέρα μόνοι μας (δεν θέλουμε λεφτά, πολιτική στήριξη -το πιστόλι στο τραπέζι- θέλουμε).

    ReplyDelete
  4. Τι τα θελουμε και τα νησια, βρε παιδια, μηπως τους δινουμε καμμια σημασια, ουτε σχολεια εχουν ουτε νοσοκομεια, ουτε συγκοινωνιες, ας τα δωσουμε στο ΝΑΤΟ και στους Τουρκους (που γινανε ξαφνικα πιο φιλικοι απ ο τι συνηθως), να πανε στον αγυριστο και αυτα οπως και
    ο τι αλλο εχουμε και το θελουν oι ξενοι. Μηπως μας ανηκει και τιποτα σ αυτη τη χωρα; Μηπως αποφασιζουμε ΕΜΕΙΣ για τη χωρα μας; Τη ξεπουλησαμε με αυτους που καποιοι συνεχιζουν να ψηφιζουν χρονια τωρα..Ας τα δωσουμε ολα λοιπον αφου οπως ουτε χωρα εχουμε ουτε τιποτα πια...Ρωτηστε και το ΔΝΤ και την ΕΕ να σας πουνε οτι δεν εχουμε δικαιοδοσια, την εκχωρησαμε σ αυτους...Κριμα που υπαρχουν και καποιοι που γραφουν για τετοια...δυσαρεστα πραγματα.
    Α, θα σε μαλλωσω, Swell, μας συγχιζεις πρωινιατικα και θα μας κοψει η...μπεσαμελ...
    (Aσε μας να συνεχισουμε να ζουμε το μυθο μας στην Ελλαδα οπως καναμε χρονια τωρα...)

    ReplyDelete
  5. @Μοnahikos likos: Λύκε, όσο το da Capo παραμένει στην ελληνική επικράτεια δεν πρέπει να ανησυχούμε. Αν αλλάξει (και) αυτό, θα εξεγερθεί ο Κατσιφάρας.

    ReplyDelete
  6. @Εlva: Συμφωνώ, να τα πάρουν όλα, αρχίζοντας από τα κτίσματα στην Ηρώδου Αττικού και τη Στησιχόρου. Οχι όμως τα νησιά. Θα χάσουμε κάθε ελπίδα αποκατάστασης μέσω της γνωριμίας κάποιας πλούσιας (και ει δυνατόν) πολύ μεγάλης ηλικίας, τουρίστριας.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...