June 14, 2010

Το "Αβέρωφ" και η Σούλα


Τελικά, επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά ότι στην Ελλάδα αν έχεις χρήματα, μπορείς να κάνεις τα πάντα.  Αν δε έχεις περάσει κι απ' αυτό που αποκαλείται ελληνική τηλεόραση, οι δυνατότητές σου διευρύνονται.  Μπορείς, αν θέλεις, να οργανώσεις τη γαμήλια δεξίωση (λέμε τώρα) στο θωρηκτό Αβέρωφ.  Θα βρεις πολλούς αξιωματικούς του Π.Ν. που θα χαρούν να ικανοποιήσουν την επιθυμία σου. 

Οι αξιωματικοί είναι εκπαιδευμένοι σε αυτές τις "αποστολές."  Θυμάμαι βράδια στο Ναύσταθμο που στο αντιτορπιλικό που υπηρετούσα, άκουγες από τα μεγάφωνα του πλοίου "η Σούλα στο καρέ αξιωματικών".  Οι αξιωματικοί "ψάρευαν" γκόμενες από το Πέραμα, τις έφερναν στο πλοίο κι αυτές μερικές φορές χάνονταν στους διαδρόμους.  Οπότε άρχιζε η αναζήτηση από τα μεγάφωνα.  Η πλάκα ήταν ότι στο ντόκο ήταν δεμένα κάθε φορά 3-4 αντιτορπιλικά.  Και τα μεγάφωνα ακούγονταν στα διπλανά πλοία.  Αλλά ουδείς αντιδρούσε.  Γιατί στο άλλο πλοίο, μπορεί να έψαχναν την Τούλα.

16 comments:

  1. Τη Τουλα την εχασαν, τη Σουλα την εψαχναν κι αυτη, τη...ΤΣουλα δεν την εψαχνε κανεις,γιατι μαλλον ηξεραν που...εβοσκε ;))

    Τι μανια ομως κι αυτη με τα εκκεντρικα μερη για δεξιωσεις που εχουν καποιοι και καποιες..σε σημειο που κατα λαθος βεβαια εφτασαν και στολισαν και το θωρηκτο με ...φωτορυθμικα και αλλα τετοια μαραφετια! Οχι οι ανθρωποι εκαναν ενα λαθακι, τιποτα αλλο...
    Αντε να δουμε στον επομενο 'γαμο του αιωνα' που στο δ..καλο θα διοργανωσουν τη χοροεσπεριδα του!

    ReplyDelete
  2. Τώρα θα φταίει η τζούλια αν ζητήσει το Αβέρωφ για τα γυρίσματα της νέας υπερπαραγωγής;

    ReplyDelete
  3. Αφού αποδώσω τα εύσημα στον tikto για το σχόλιο του!!!
    (νομίζω τα είπε σχεδόν όλα)

    Να πω ότι.... δεν χρειαζόταν να επιτρέπουν στο "Αβέρωφ" τίποτα περισσότερο από ότι σε κάθε επισκέπτη οποιουδήποτε μουσείου.

    Καλή εβδομάδα
    :-)

    ReplyDelete
  4. @Elva: Για την επόμενο γκλαμουράτο γάμο παίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ακρόπολη. Αν λυθεί το κεφαλαιώδες ζήτημα, πως σκαρφαλώνεις στα βράχια με ψιλοτάκουνες γόβες, consider it done!

    ReplyDelete
  5. @Tiktos: Και τη στογγυλή μπανιέρα που θα τη βάλουν Τίκτε, στην πρύμνη να παίρνει μάτι ο κάθε μαουνιέρης;

    ReplyDelete
  6. @Βάσσια: Σωστά, έλα όμως που για να το σκεφθεί αυτό κάποιος, πρέπει να έχει τον κοινό νου. Που δεν είναι καθόλου κοινός...

    ReplyDelete
  7. Απορώ γιατί καρατομήθηκε ο κυβερνήτης του ΠΝΜ ΑΒΕΡΩΦ που δεν έκανε τίποτα περισσότερο από ότι οι παραδόσεις του (μετά Ανδρέα) ΠΑΣΟΚ υπαγορεύουν.

    ReplyDelete
  8. Tι εγινε λέει με το ΑΒΕΡΩΦ ;
    Το κάναν αίθουσα εκδηλώσεων ; Εν πλώ ;

    ReplyDelete
  9. @Tzonakos το νινί σέρνει καράβι.... και της Χρουσαλά το θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ.

    ReplyDelete
  10. Α, αυτό ηταν το νόημα !
    Οκ got it.

    ReplyDelete
  11. @Μonahikos likos: Απορώ κι εγώ Λύκε. Στο κάτω-κάτω ο διευθυντής τηρούσε τις παραδόσεις του Π.Ν. ως μπουρδέλου. Ασε που έφερνε και έσοδα. Οι κόμπλες είναι να μη δουν άνθρωπο να προκόβει. Αλλά τι να περιμένεις από πιλάφια...

    ReplyDelete
  12. Απλώς ολα ειναι ρόζ ...
    αλλα με διαφορετική ιπποδύναμη το καθένα.

    ReplyDelete
  13. @Tzonakos: Oχι εν πλώ ρε Τζονάκε. Πώς θα κουνιόταν η άλλη με τα ψιλοτάκουνα, αν το πλοίο ταξίδευε και κουνιόταν; Και οι σαμπάνιες που θ' άνοιγαν μόνες τους με το κούνημα;

    Και σωστά κατάλαβες αυτό που λέει ο Λύκος. Δεν είναι όλα τα νινιά ίδια...

    ReplyDelete
  14. @Tzonakos: Σωστοοοοοοός!

    ReplyDelete
  15. Ρε γαμώτο να μην υπηρετήσω και εγώ στο Π.Ν.

    Μας φάγανε τα τζιτζίκια...

    ReplyDelete
  16. Και τα τζιτζίκια καλά είναι GR. Σε νανουρίζουν όμορφα το μεσημέρι. Να καταλάβω ότι ήσουν σε "εξοχή;"

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...