June 18, 2010

Η Ελλάδα αντιστέκεται


Η Ελλάδα αντιστέκεται στο Μεσαίωνα που προσπαθεί να μας επιβάλει ο ΓΑΠας,  με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, στο ύψος των αποζημειώσεων, στον κατώτατο μισθό.  Λες και ήταν οι αποζημειώσεις των απολυομένων και ο κατώτατος μισθός που δημιούργησαν την κρίση.  Κι αυτός μιλά για πράσινη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη.  Στη μητρική του γλώσσα πάντα.  

Μάλλον ξεχνά ή δεν έμαθε ποτέ ο ΓΑΠας ότι οι κρεμάλες στο Μεσαίωνα ήταν σε καθημερινή διάταξη.  Στις πλατείες.

9 comments:

  1. Θα στηθούν και οι κρεμάλες κάποια στιγμή... άλλωστε τις προβλέπει και το μνημόνιο για όσους επιμένουν να αντέχουν και τελικά επιζήσουν της σοσιαληστρικής καταιγίδας...

    ReplyDelete
  2. Απύθμενο θράσος αδελφέ μου...
    και σχεδόν ένας στους 4 (λένε τα γκάλοπ) τον εμπιστεύεται!
    Θέλουμε πολλές κρεμάλες

    ReplyDelete
  3. Oμως θα διαβασες φανταζομαι, Swell, τι λεει ο Μπαροζο, για οσους αντιστεκονται...
    Μας περιμενουν χειροτερα με αυτους

    ReplyDelete
  4. Για τα γκάλοπ που παρουσιάζονται.... δεν τα εμπιστεύομαι - είναι κατασκευάσματα για την διατήρηση του status quo, και για όφελος των ωφελημένων...

    Οι πολίτες αλλάζουν καθημερινά, το πιστεύω αυτό. Σε λίγο καιρό που όλα στα "σοσιαλιστικά" μέτρα, εισβάλλουν ολοκληρωτικά στην ζωή μας.... θα αντιληφθούν ποιοι είμαστε.

    Καλησπέρα

    ReplyDelete
  5. Λύκε, προβλέπω ότι ως συνήθως, θα επιζήσουν οι κατσαρίδες και οι "κατσαρίδες". Φοβάμαι όμως ότι οι τελευταίες είναι περισσότερες απ΄π τις πραγματικές.

    ReplyDelete
  6. Aθλιοι, για το γκάλοπ δεν θέλω να πω τίποτα, υπάρχει και το ΕΣΡ βλέπεις. Το παιντί πάντως δήλωσε ότι με τα μέτρα εξασφαλίστηκαν οι μισθοί των εργαζομένων. Εγώ αναρωτιέμαι ποιος θα μου εξασφαλίσει ότι δεν θα τρελαθώ...

    ReplyDelete
  7. Ελβα, ο Μπαρόζο, όπως ο κάθε Μπαρόζο, μπορεί να λέει ό,τι μαλακία θέλει. Το πρόβλημα είναι με μας που τις ακούμε και δεν τους παίρνουμε με τις πέτρες (sic).

    ReplyDelete
  8. Kαλησπέρα Βάσσια, θα ήθελα να είχα κι εγώ την αισιοδοξία σου. Οταν βλέπω όμως να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, που σου λένε ότι αν γίνονταν σήμερα εκλογές θα ψήφιζαν πάλι τον Τζέφρυ ε, απογοητεύομαι.

    ReplyDelete
  9. Και δεν μου λέτε ρε ξεφτέρια, ας πούμε ότι στείλατε στο διάολο το Μπαρόζο και τον Γιώργο και την ΕΕ. Πού θα βρείτε χρήματα να ζήσετε καλύτερα; Με τί λεφτά θα χρηματοδοτείτε τα "κεκτημένα" και τα δικαιώματά σας; Το ότι κάθε χρόνο χρειάζεστε 15% περισσότερα από όσα έχετε (και αρκετά από αυτά που έχετε έρχονται ως επιδοτήσεις από την ΕΕ την οποία θέλετε να διαολοστείλετε.) Γιατί μην περιμένετε να δανείσει κάποιος την Ελλάδα αν αποτύχει πάλι να βελτιώσει το χάλι της. Και μην κρυφτείτε πίσω από το εύκολο "δεν κλέψαμε" "να τα πληρώσουν αυτοί που τα πήραν". Λίγο ή πολύ όλοι φέρουν την δική τους ευθύνη και για τα ρουσφέτια που ζητούσαν, και για τα ρουσφέτια που αποδέχονταν (αυτοί οι συμβασιούχοι για παράδειγμα του μετρό και της ΕΡΤ που είναι στην επικαιρότητα, δεν φταίνε; Φταίει μόνο αυτός που τους κανόνισε στη θέση τους;), και για τη φοροαποφυγή που έκαναν ή που επέτρεπαν όταν έβλεπαν μαγαζιά να φοροδιαφεύγουν. Και στην τελική φταίτε και για αυτούς που ψήφιζατε ως εκπροσώπους τους τόσα χρόνια. Ως γνωστόν οι δράσεις κάποιου που σε εκπροσωπεί έχουν συνέπειες σε όλους. Αλλάξετε και τους 300 μόλις σας δοθεί η ευκαιρία, στολίστε τους με ντομάτες και γιαούρτια όπου τους βρείτε. Δείξτε την απαίχθειά σας στις δράσεις τους, αλλά πάνω από όλα φροντίστε να αλλάξετε την κατάσταση , όχι να αποφύγετε κάθε αλλαγή και εξορθολολγισμό στο όνομα των κεκτημένων και της αριστεροσύνης.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...