June 22, 2010

Το θαύμα αναζητά σήμερα η Ελλάδα.


Να μην επιστρέψει ο Γιωργάκης.  Να τον πάρει κάποιος τηλέφωνο  και να του πει ότι 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσουν το Ασφαλιστικό.  Κι ο Γιωργάκης ν' αποφασίσει να μείνει εκεί, στην Αμερική.  Που μιλά και τη γλώσσα.

Τι καλά που θα ήταν...  Καλύτερα κι απ΄το να κέρδιζε απόψε η Εθνική την Αργεντινή.

10 comments:

  1. Μοιάζει με παραμύθι...
    Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ pantelak@ enet.gr
    Σε κάθε δύσκολη κυβερνητική απόφαση -όπως αυτή του προεδρικού διατάγματος που επαναφέρει τον μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις- η στάση υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών παραπέμπει σε παραμύθι.
    Με κακούς, με καλούς και με τον βασιλιά που πάντα δίνει λύσεις. Κακοί στην προκειμένη περίπτωση είναι οι Α. Λοβέρδος, που φέρνει το διάταγμα, και μερικοί συνάδελφοί του που τον στηρίζουν στις αποφάσεις του. Εμφανίζονται περίπου σαν δράκοι, έτοιμοι να κατασπαράξουν τα δικαιώματα του λαού, απελευθερώνοντας απολύσεις, μειώνοντας αποζημιώσεις και καθιερώνοντας μισθούς πείνας στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Η αλήθεια δεν απέχει πολύ, εδώ το παραμύθι δεν είναι παραμύθι. Συμβαίνουν όλα αυτά. Ας επανέλθουμε όμως στο παραμύθι.
    Υπάρχουν και οι καλοί σ' αυτό.Κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές ή και υπουργοί ακόμα που εμφανίζονται σε τηλεοπτικά παράθυρα ή λένε στο αυτί των δημοσιογράφων πως οι ίδιοι διαφωνούν με αυτό το προεδρικό διάταγμα και δεν μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τους κακούς. Παίζουν και αυτοί τον ρόλο τους, ο οποίος απαιτεί και αρκετές δόσεις υποκριτικής. Να έχεις ψηφίσει το μνημόνιο που επιβάλλει το προεδρικό διάταγμα και να κάνεις εκ των υστέρων πως διαφωνείς με το διάταγμα, απαιτεί ικανότητες στην υποκριτική. Στη διάρκεια του παραμυθιού, η μάχη των μεν με τους δε μοιάζει αδιέξοδη. Μέχρι που έρχεται ο βασιλιάς (ή βεζίρης, ανάλογα με την εκδοχή του παραμυθιού) και αναγκάζει τις δύο πλευρές να ομονοήσουν με αμοιβαίες υποχωρήσεις και αφού το διάταγμα ονομαστεί άρθρο νομοσχεδίου. Τέλος καλό (για τους εργαζόμενους τουλάχιστον) σ' αυτό το παραμύθι δεν θα βρείτε...

    ReplyDelete
  2. Άντε κι έμεινε στις Η.Π.Α....
    τι θα αλλάξει;
    Αφού είναι της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, και το ξέρεις.

    Άσε μη πάει χαμένη η εθνική μας χωρίς λόγο!!

    Καλησπέρα :-)

    ReplyDelete
  3. Βάσσια καλησπέρα σου, ποιά ηλεκτρονική διακυβέρνηση μου λες; Ημουν σήμερα σε ΚΕΠ και υπήρχε φαρδιά-πλατιά κολλημένη στην είσοδο ανακοίνωση, που έλεγε ότι δεν διεκπαιραιώνουν υποθέσεις σχετικές με το Δήμο Αθηναίων γιατί σταμάτησε η on-line διασύνδεση. Προφανώς, επέστρεψαν (κι αυτοί) στα ταχυδρομικά περιστέρια. Κι αναρωτιόμουν που πήγαν τα περιστέρια της πλατείας Συντάγματος...

    Σε πληροφορούν επίσης, ότι η επικοινωνία με διάφορα υπουργεία, όπως το Μεταφορών, γίνεται με το ταχυδρομείο.

    Τέτοια ηλεκτρονική διακυβέρνηση δεν έχω ματαξαναδεί.

    ReplyDelete
  4. Γιατί να μπαίνουμε σε έξοδα (τηλεφωνα στην Αμερική που κοστίζουν) αφού υπάρχουν απλούστερες λύσεις όπως για παράδειγμα να χαλάσουν οι μηχανές του "πουλιού" του πάνω απ' τον Ατλαντικό...

    ReplyDelete
  5. Λύκε, έχεις αγριέψει ή μου φαίνεται;

    ReplyDelete
  6. Καθόλου, απλά σκέπτομαι ήρεμα και λογικά, τι καλά που θα 'τανε να χαλούσαν οι μηχανές...

    ReplyDelete
  7. To πρόβλημα Λύκε, είναι ότι ο ακατανόμαστος δεν ταξιδεύει μόνος του. Υπάρχουν κι άλλοι στο αεροπλάνο.

    ReplyDelete
  8. Ε και. Δεν σου 'χει μιλοήσει κανείς για παράπλευρες απώλειες.

    ReplyDelete
  9. για να το διαδωσουμε (η τσίπα δεν ειναι βέβαια αυτοφυής, αλλά μπας και φοβηθεί κανένας για τα κουκιά του)

    Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010
    Την Πέμπτη 24/6 στις 6:30, πολίτες από όλη την Αττική θα συναντηθούν στη διασταύρωση των οδών Σίνα και Ακαδημίας για να επιδώσουν «ψήφισμα διαμαρτυρίας» σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νομοσχέδιο που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση , καλώντας τους να το καταψηφίσουν. Το ίδιο και την Παρασκευή 25/6 στις 6:30 στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων στην Πλατεία Συντάγματος.

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ, η λαϊκή πίεση μπορεί να φέρει αποτελέσματα.



    Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

    Την ερχόμενη εβδομάδα ο Υπουργός Εργασίας καταθέτει το νομοσχέδιο που κατ΄ απαίτηση της τρόικας ισοπεδώνει την κοινωνική ασφάλιση, γυρνώντας την ελληνική κοινωνία στις αρχές του 20ού αιώνα. Η κυβέρνηση απειλεί όσους από εσάς σκέφτονται να μην το στηρίξουν.


    Πρέπει να γνωρίζετε ότι πέρα από την απειλή της διαγραφής από τον κ. Παπανδρέου –που υλοποιεί το τελείως ανάποδο πρόγραμμα από αυτό που προεκλογικά εξήγγειλε– υπάρχει και η απειλή της διαγραφής από τον ελληνικό λαό.


    Σας καλούμε έστω και τώρα να πείτε ΟΧΙ σε ένα νόμο που θα καταδικάσει την ελληνική κοινωνία στη βαρβαρότητα. Σας καλούμε να συμπεριφερθείτε ως βουλευτές του ελληνικού λαού και όχι ως εκ των υστέρων διεκπεραιωτές των εντολών του Δ.Ν.Τ. Άλλωστε τον Οκτώβρη του 2009 ψηφίσαμε για Βουλή και όχι για Συμβουλευτική.


    Ο ελληνικός λαός θα θυμάται τις πράξεις ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, θα θυμάται όμως και τις πράξεις που τον στέλνουν στον εργασιακό, ασφαλιστικό και οικονομικό μεσαίωνα.


    Η ευθύνη είναι στον καθένα σας ξεχωριστά.

    ReplyDelete
  10. Καλημέρα Κατερίνα, μάλλον αισιόδοξο το βρίσκω. Οι βουλευτές (ειδικά του ΠΑΣΟΚ) φοβούνται να καταψηφίσουν το Ασφαλιστικό, γιατί ξέρουν ότι αν γίνουν εκλογές, θα γίνουν με λίστα. Κι ο Γιωργάκης είναι εκδικητικό παιδί...

    Aπό την άλλη πλευρά, αν υποθέσουμε ότι θα τους "πονέσει" το να τους προγράψουμε εμείς, αυτό θα σήμαινε ότι είναι σοβαροί άνθρωποι με αρχές.

    Με δεδομένο ότι η πολιτική στην Ελλάδα δεν "στράβωσε" τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι "στραβή" εδώ και πολλά χρόνια, γιατί αποφάσισαν ν' ασχοληθούν μ' αυτή; Αρα πού είναι η σοβαρότητα και οι αρχές;

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...