July 3, 2010

ΣαπιΕΛΛΑΣ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ


Ο ένας είναι γιος στελέχους της ΝΔ, του Λ. Ζαγορίτη.  Αυτός διαπαιδαγώγησε έτσι το γιο του, ώστε να αποζητά την παρέα "επώνυμης κυρίας" επί πληρωμή.  Και να αισθάνεται τόσο υπερήφανος γι' αυτό που κάνει, που θέλει και την τηλεοπτική κάμερα για να το απαθανατίσει.  Ο Σα(χλα)μαράς, κάνοντας πράξη τις περί νέου ήθους πομφόλυγες, διατηρεί το Λ. Ζαγορίτη στη Ν.Δ.

Ο άλλος, ο υπουργός Εθνικής "Αμυνας" Ε. Βενιζέλος επιτρέπει σε ανθρώπους σαν το Ζαγορίτη να έχουν το γιο τους να υπηρετεί τη θητεία του στο Πολεμικό Μουσείο στη Β. Σοφίας.  Το ΠΑΣΟΚ έχει να επιδείξει σωρεία τέτοιων υψηλών επιδόσεων στην εξυπηρέτηση ηθικών (με την έννοια της οικονομικής δύναμης) ανθρώπων.

Παρουσιάστηκα στο Πολεμικό Ναυτικό την ίδια μέρα με το Δ. Δασκαλόπουλο (τότε ΔΕΛΤΑ και τώρα ΣΕΒ) και τον Ι. Αλαφούζο (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ΣΚΑΪ).  Παρουσιαστήκαμε στον Πειραιά και από κει μας πήγαν με λεωφορεία στον Παλάσκα.  Αυτά τα δύο (τότε) παιδιά δεν μπήκαν ούτε στα λεωφορεία.  Τα εξαφάνισαν από τον Πειραιά.  Και μέχρι τη μέρα που απολυθήκαμε όλοι οι υπόλοιποι, δεν τους ξαναείδε κανείς μας.

Εχω φίλο που υπηρέτησε όλη του τη θητεία στο Π.Ν. στο Πεντάγωνο.  "Μέσο" του ήταν μια γνωστή του διοικητική υπάλληλος στο Πεντάγωνο, που πηδιόταν με παντρεμένο αξιωματικό του Π.Ν.  Για να την ευχαριστήσει αυτός, "βόλευε" τους γνωστούς της.

Ξέρω σημερινό υφυπουργό που ενώ υπηρετούσε τη θητεία του, δούλευε κανονικά σε διαφημιστική εταιρία στην Αθήνα.

Απορώ με τον εαυτό μου.  Που δεν στήνομαι έξω από το Μαξίμου με το Rebel.  Για να πάρουμε την εκδίκησή μας.

22 comments:

  1. άντε να γίνουμε όλοι ένα παλιροϊκό κύμα...

    ReplyDelete
  2. Mόνο κύμα ΚΚ; Τυφώνας πρέπει να γίνουμε, που να μην αφήσει κανένα τους...

    ReplyDelete
  3. Κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες....
    Στα σοβάρά τώρα, περίμενες να υπηρετήσεις μαζί με τα (τότε) παιδιά (Γιάννη και Δημήτρη)?????

    ReplyDelete
  4. Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του Γιωργάκη Παπανδρέου διαπράττει ένα συνεχές έγκλημα για το οποίο θα μιλήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος και σίγουρα θα το καταγράψουν με μαύρα γράμματα. Η επίθεση κατά των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων δεν έχει προηγούμενο και η έκτασή της και ποιότητά της φανερώνει το μίσος του Παπανδρέου για τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους, μίσος για κάθε τι Ελληνικό, την γλώσσα, την παιδεία, τον πολιτισμό. Οι βουλευτές της κυβέρνησης πειθήνια όργανα ψηφίζουν ότι τους επιβάλλει ο αρχηγός, κάθε ακρότητα και κάθε διαστροφή, αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλούν και σκεπτόμενοι μόνο την καρέκλα τους. Πρόκειται για κυβέρνηση διεστραμμένων που δεν επιδέχεται πολιτική κριτική, για ανάλγητους ανθρώπους που μόνο με ψυχοπαθολογικά κριτήρια μπορεί κανείς να προσεγγίσει. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι για διάφορους λόγους προβάλλουν ελάχιστη αντίσταση και αυτό ενθαρρύνει και αποθρασύνει τους εκτελεστές του. Όταν κάποια μέρα οι εργαζόμενοι ξυπνήσουν μέσα στην κόλαση, όταν το μέλλον των παιδιών τους θα έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά θα είναι πού αργά!

    ReplyDelete
  5. "Αυτός διαπαιδαγώγησε έτσι το γιο του, ώστε να αποζητά την παρέα "επώνυμης κυρίας" επί πληρωμή".

    Αυτό πιστεύω είναι η ουσία!
    Και το λέω όχι για το γεγονός του υιού Ζαγορίτη, αλλά γενικά.
    Γιατί όλοι αυτοί, παππούδες, γιοι, εγγονοί, άντρες και γυναίκες, από κάποιους γαλουχήθηκαν, και δεν είναι ξένοι, εδώ δικοί μας είναι, σαν εμένα, σαν εσένα, σαν όλους μας.

    Και για να φαίνονται μόνο αυτοί, οι υπόλοιποι είμαστε λίγοι (ναι λέω είμαστε).

    Καλησπέρα Swell

    ReplyDelete
  6. Γιατί σου κάνει εντύπωση Λύκε; Πάντοτε άλλωστε ΜΕ ΔΙΕΚΡΙΝΕ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ...

    ReplyDelete
  7. Kαλησπέρα Βάσσια, προσωπικά δεν θεώρησα ποτέ ότι είναι σαν εμένα. Γι' αυτό, όποτε είχαν την ευκαιρία, με πήδηξαν. Πασόκοι και Νεοδημοκράτες, ο εσμός που σκοτώνει.

    ReplyDelete
  8. Δες το παρακάτω βίντεο που είναι πολύ καθοδηγητικό http://rigasili.blogspot.com/2010/07/blog-post_4414.html

    Όσον αφορά το Π.Ν. εκεί δεν υπηρετούσε κι ο Ευαγγελάτος και κάθε βράδυ έλεγε τις ειδήσεις στον ΑΛΦΑ;

    ReplyDelete
  9. Eτσι ειναι τα πραγματα Swell και πρεπει καποτε να λεγονται με το ονομα τους! Ποσους ομως και ποσες δε ξερουμε που ενω ηταν βλαμενοι και βλαμενες, αμορφωτοι και αμορφωτες τακτοποιηθηκαν σε θεσεις και πιασαν τα μεγαλα ποστα και σε τελικη αναλυση ειναι αυτοι που εκαναν την Ελλαδα ετσι οπως ειναι τωρα! Εχω πια αγανακτησει με την αδικια που εβλεπα εκει και ακομη βλεπω και που θα συνεχιστει αν δεν τους στειλουμε καποια στιγμη ολους αυτους στα τσακιδια! Ποσα ακομη χρονια θα ανεχτουμε κοροιδια και καταφωρη αδικια σε καποιους πολιτες απο τη Ν.Δ και απο το ΠΑΣΟΚ;

    ReplyDelete
  10. Ναυτικό υπηρέτησες πουλάκι μου ε?? Είχαμε μέσον???

    ReplyDelete
  11. Αθλιοι το βίντεο το είχα δει. Διδακτικό θα το χαρακτήριζα πρωτίστως. Για τον Ευαγγελάτο νομίζω ότι έχεις δίκιο.

    ReplyDelete
  12. Ελβα, όσο υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να καταλάβουν τι είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αυτά τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να μας κατατρύχουν. Μέχρι να βρεθούν κάποιοι που θα αποφασίσουν να τους "πληρώσουν" με το ίδιο νόμισμα.

    ReplyDelete
  13. Ναι, Μερόπη, είχα τόσο δυνατό μέσο που όχι μόνο μ' έστειλε στο Π.Ν. αλλά μου έκλεισε κρουαζιέρες για 26 μήνες! Οπου είχα την ευκαιρία να γνωρίσω κάθε ανίκανο και κάθε κομπλεξικό αξιωματικό. Για να μη σου πω για το αξιόμαχο.

    ReplyDelete
  14. Βάσια, εγώ πάντως με τις υπηρεσίες της κυρίας πέρασα 26 μήνες θητεία στο Π.Ν., εγκατεστημένος στο Χολαργό τους 24, φυσικά σε υπηρεσία του Ναυτικού.
    Προφανώς κάποιος θα ήταν σε αυτή τη θέση και γιατί να μην είμαι εγώ;
    Κατά την άποψη μου είναι τελείως διαφορετική περίπτωση να μην υπηρεστήσεις λόγω μέσου και άλλη περίπτωση να υπηρετήσεις σε μονάδα κοντά στο σπίτι σου.
    Αν θα γράψετε περί διακαιοσύνης, παρακαλώ να με ενημερώσει η Βάσια για τις λεπτομέρειες της στρατιωτικής της θητείας.

    ReplyDelete
  15. Paratiritis ( ...more ...)05 July, 2010 12:52

    Σε σχέση με τα παραπάνω γραφόμενα περί της θητείας του αγαπητού φίλου swell είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι τη χρονική και πολιτική περίοδο πριν το 1981 οι κυβερνώντες ΝεοΔημοκτάτες χρησιμοποιούσαν τις στρατιωτικές μεταθέσεις των κληρωτών, με τη μορφή της τιμωρίας ή εξορίας για όσους είχαν αριστερές πολιτικές απόψεις.
    Πρακτικά, παρακολουθώντας τους φοιτητές με ρουφιάνους ενημέρωναν φακέλους για τις πολιτικές απόψεις. Στη συνέχεια, όταν ερχόταν η ώρα της λήξης της αναβολής τους, με βάση το φάκελο γίνονταν οι σχετικές επιλογές στράτευσης. Όσο πιο αριστερός τόσο πιο μακριά από το τόπο κατοικίας ήταν και η μετάθεση.
    Να θυμίσω στους μικρότερους αναγνώστες ότι τα συνθήματα της ΝΔ εκείνη την εποχή προς τους αντιπάλους ήταν :
    «Το καλύτερο σαπούνι γίνεται από κομμούνι» και «Όποιος δε θέλει πατρίδα και θρησκεία του κάνουμε τα έξοδα να πάει στη Ρωσία».

    ReplyDelete
  16. Παρατηρητή, να σου πω ότι παρουσίαστηκα στο "ένδοξο" Π.Ν. 9 μέρες πριν πάρει την εξουσία αυτός που έδιωξε τις βάσεις του θανάτου, που μας έβγαλε από την (τότε) ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, αυτός που βύθισε το Χόρα. Αυτός είναι ο Αντρέας της Μιμής, και πατέρας του #4%@*!#^&# ΓΙΩΡΓΑΚΗ.

    Μου κάνει εντύπωση που θυμάσαι αυτά τα συνθήματα. Και μη ρωτάς τη Βάσσια για τη θητεία της. Υπάρχουν πολλά γιουσουφάκια στο στρατό, που επιτελούν μια χαρά το ρόλο τους.

    ReplyDelete
  17. Εκτός των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όλοι οι γόνοι μεγαλοεπιχειρηματιών δεν κάνουν το ίδιο; Βαρδινογιάννης-Κόκκαλης παρουσιάστηκαν πηγαίνοντας στο στρατόπεδο με ιδιωτικό ελικόπτερο. Στη συνέχεια.. άδεια!!

    ReplyDelete
  18. Πάντοτε Wert, αυτοί οι άνθρωποι χαρακτηρίζονταν για την αίσθηση του μέτρου. Και κάποιοι και για τα ελληνικά τους. Επιπέδου Σόμπολου.

    ReplyDelete
  19. @Swell : Αλλο ένα σύνθημα :
    "Τσοβόλα δώστα όλα"

    ReplyDelete
  20. Κορυφαίο σύνθημα Παρατηρητή, έβαλε τις βάσεις για το οικονομικό "θαύμα" που ζούμε σήμερα.

    ReplyDelete
  21. Με κίνδυνο να με κακοχαρακτηρίσεις παρεμβαίνω για να αποκαταστήσω μια αδικία που συνεχίζεται σε βάρος του Δημήτρη Τσοβόλα εδώ και 21 χρόνια.
    Έχοντας προσωπική γνώση μπορώ να διαβεβαιώσω ότι το "Τσοβόλα δώστα όλα" του Παπανδρέου, sto Perist;eri, σε τίποτα δεν επηρέασε τον τότε υπουργό Οικονομικών που δεν έδωσε "ούτε δεκάρα τσακιστή" πέραν των προβλεπόμενων στον προϋπολογισμό παρά τις πιέσεις και τα "καρφώματα στο Μαξίμου" των συναδέλφων του.

    ReplyDelete
  22. Λύκε, δεκτή η διευκρίνηση. Η βάση της οικονομικής κατρακύλας πάντως τέθηκε με και επί Αντρέα.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...