December 14, 2010

Όταν το 'χεις στο αίμα σου...



Είναι να μην το 'χεις στο αίμα σου.  Πηγαίνεις από τη μία "επιτυχία" στην άλλη.  Ενα πολύ "κολακευτικό" ρεπορτάζ για τον Δωδεκανήσιο υφυπουργό Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη δημοσίευσε την Κυριακή, ο «Ελεύθερος Τύπος». 

«Πανάκριβο φιάσκο Νικητιάδη στη Μόσχα»

Σε φιάσκο με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ερχόμενη τουριστική σεζόν εξελίχθηκε η επίσκεψη του υφυπουργού Τουρισμού Γ. Νικητιάδη στη Μόσχα.
Οι φόβοι για «ναυάγιο» επιβεβαιώθηκαν απόλυτα καθώς δεν υπήρξε προεργασία και δεν είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων καμία συνάντηση με αρμοδίους από τη ρωσική πλευρά. Ο υφυπουργός, πέρα από κάθε λογική, ζητούσε επιτακτικά από τους Ελληνες διπλωμάτες να του κλείσουν, μέσα σε διάστημα 5 ημερών, ραντεβού με τον Πατριάρχη, το νέο δήμαρχο της Μόσχας, τον υπουργό Τουρισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, καθώς και τον υπουργό Σιδηροδρόμων... «Μόνο συνάντηση με τον... Πούτιν δεν απαίτησε», σχολίαζαν δηκτικά οι παράγοντες της πρεσβείας. Οταν οι Ρώσοι εξήγησαν ότι Πατριάρχης και δήμαρχος δέχονται «κυρίως αρχηγούς κρατών» και πως δεν ήταν εφικτό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσει να συναντηθεί με τους υπουργούς Σιδηροδρόμων και Τουρισμού, τότε μόνο «χαμήλωσε» τις απαιτήσεις του και ζήτησε να τον δεχθεί ο ομόλογός του. Με εμφανή δυσαρέσκεια, η ρωσική πλευρά απάντησε στην πρεσβεία, που είχε τον χειρισμό του θέματος, ότι «την τελευταία στιγμή που το ζητάτε δεν είναι κανείς ελεύθερος να σας δεχτεί». 


Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν οφείλεται μόνο στην κακή οργάνωση της επίσκεψης Νικητιάδη στη Μόσχα, αλλά και στην προσβλητική συμπεριφορά προς τη ρωσική πλευρά από τον Ελληνα υφυπουργό. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα που πέρασαν εν πολλοίς απαρατήρητα, ο κ. Νικητιάδης, ο οποίος είχε συναντηθεί με το Ρώσο ομόλογό του στο Λονδίνο, «ξέχασε» την υπόσχεσή του να είναι η χώρα μας χορηγός στη ρωσική κυβερνητική έκθεση «ΙΝΤΟΥΡΜΑΡΚΕΤ 2011» με αντάλλαγμα τη διαφήμιση σε όλα τα έντυπά της.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ρωσική πλευρά, βασιζόμενη στη δέσμευση του Ελληνα αρμοδίου για τον τουρισμό, είχε τυπώσει και το χαιρετισμό του για την έκθεση.


 
Η ασυνέπεια του υφυπουργού είχε ως αποτέλεσμα να ματαιωθεί αρχικά η συμμετοχή της ρωσικής αντιπροσωπίας στην έκθεση «Philoxenia» στη Θεσσαλονίκη. Τελικά, επικράτησαν πιο ψύχραιμες θέσεις και η επίσκεψη έγινε, όμως ήταν εμφανώς υποβαθμισμένη.
 
Οι μόνες συναντήσεις που κατάφερε να έχει ο υφυπουργός ήταν με ορισμένους τουριστικούς πράκτορες, στους οποίους όμως ο ΕΟΤ χρωστάει σημαντικά ποσά την τελευταία διετία. Οπως είναι φυσικό, δεν προέκυψε καμία πρόοδος και στο θέμα της χορήγησης βίζας προς τους Ρώσους πολίτες. 

Ο κ. Νικητιάδης, σύμφωνα με δήλωσή του, αρκέστηκε σε ευχολόγια κάνοντας λόγο για την ανάγκη λήψης κοινής απόφασης των υπουργών της Ε.Ε. Την ίδια ώρα που η ελληνική πλευρά μιλά για τη μακρινή προοπτική έκδοσης πολλαπλών εισόδων για έξι μήνες, η Ισπανία χορηγεί μαζικά βίζες χρονικής διάρκειας έως πέντε έτη.
 
Η απόλυτη αποτυχία της επίσκεψης Νικητιάδη συνοδεύτηκε από εξωφρενικές σπατάλες, την ώρα που η κυβέρνηση αφαιρεί από τους Ελληνες εργαζομένους κάθε δικαίωμα και μειώνει δραματικά τα εισοδήματά τους. Η εξαμελής ελληνική αντιπροσωπία επέλεξε για τη διαμονή της ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία της Ευρώπης, το πολυτελές «Ριτς», όπου η τιμή του απλού δωματίου για μία διανυκτέρευση αγγίζει τα 1.000 ευρώ! Στα έξοδα πρέπει να προστεθούν τα αεροπορικά εισιτήρια διακεκριμένης θέσης, ενώ ο λογαριασμός που πλήρωσαν οι Ελληνες φορολογούμενοι ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.


ΥΓ. Ευχαριστώ πολύ τους φίλους μου στη Ρόδο που μου έκαναν γνωστά τα νέα κατορθώματα του αγαπημένου μου υφυπουργού.  Φαίνεται όμως ότι δεν είναι μόνο δικός μου αγαπημένος.  Η είδηση αναδημοσιεύτηκε σε πολλές εφημερίδες της Δωδεκανήσου.  Εκτός βεβαίως από την Εξόρμηση της Ρόδου.

6 comments:

  1. Νέος είναι ακόμα σε καμιά πενηνταριά χρόνια μπορεί και να μάθει...

    ReplyDelete
  2. Εγώ Λύκε τον δικαιολογώ. Κινεί γη και ουρανό για το πουλέν του. Το golden boy της ΠΡΟΟΔΟΥ. Εχει βαλθεί να τον "χώσει" στη ΕΡΤ. Και γι' αυτό παραμελεί τα άλλα καθήκοντά του.

    ReplyDelete
  3. ...γιατί δεν τον "μπαρκάρετε" στην γείτωνα..?!?

    ...στην SABAT γίνεται ο χαμός
    με τις μικρές αγγελίες για
    "χαντούμηδες και χανουμάκια"..:-D

    ReplyDelete
  4. Πωωωω ... τα κατορθώματα του Νικητιάδη ! Μα το ξέραμε οτι θα πετύχαινε, άλλωστε το δείχνει η φάτσα του. Εντελώς πολιτισμική και αθλητική, σεβάσμια και ηθική, συνεπής και σοβαρή ... και μετά πάμε για ύπνο. Γεμάτο εφιάλτες.
    Εχει γεμίσει ο τόπος ρώσους και Ούγγρους και Σέρβους τουρίστες, παρ' όλα αυτά ο υπουργάρας έφαγε χυλόπιτα ρώσικη με έξοδα δικά μας. Να τον χαιρόμαστε.

    ReplyDelete
  5. Ωραία η πρότασή σου Bbimbo. Μας τα χαλάει λίγο η φάτσα του και τα πλούσια μαλλιά.

    ReplyDelete
  6. Τον χαιρόμαστε Τζονάκο, τον χαιρόμαστε. Κι αυτόν κι όλες τις άλλες επιλογές του ΓΑΠα σου.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...