December 18, 2010

Faux-τεινή Ηλιαχτίδα


Αθάνατη Ελλάδα με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σου, που είναι παντελώς ανύπαρκοι.  Παιδικός σταθμός στα Πατήσια, με πάρα πολλά παιδάκια.  Περισσότερα απ' όσα επιτρέπουν οι εγκαταστάσεις του σταθμού.  Γι' αυτό όταν κοιμούνται κι επειδή τα κρεβατάκια είναι λιγοστά, τα περισσότερα παιδάκια έχουν μόνον το κεφάλι τους σε στρωματάκια και το υπόλοιπο σώμα είναι στο πάτωμα.  Οι γονείς των παιδιών είναι μονίμως θύματα της κοροϊδίας της επιχείρησης.  Κοροϊδία που αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση του κέρδους.  Γι' αυτό ούτε και τις μέρες με το έντονο κρύο άναψαν το καλοριφέρ.

Όταν επισκέπτονται το σταθμό γονείς, τους δείχνουν μόνον τα μπροστινά δωμάτια για τα παιδάκια, που έχουν κρεβατάκια.  Όπως κρύβουν τα πίσω δωμάτια, έτσι κρύβουν και τα επιπλέον παιδιά, για να μην πάθουν οι γονείς σοκ.  Για να μη βλέπουν ότι κάθε εργαζόμενη είναι υπεύθυνη για 30 παιδιά.

Αν πάει κάποιος απροειδοποίητα γιατί ενδιαφέρεται να βρει σταθμό για το παιδί του, τον διώχνουν λέγοντας του ότι πρέπει να κλείσει ραντεβού τηλεφωνικά. Αυτό το κάνουν για να μπορούν να έχουν στήσει την κατάλληλη "παράσταση" όταν θα τους επισκεφθεί ο γονιός.

Λόγω των Χριστουγέννων δουλεύουν πολύ περισσότερο.  Ποτέ δεν πληρώνονται τις υπερωρίες που κάνουν.  Ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο που δουλεύουν θα πληρωθούν.  Κάποια μεγαλύτερα παιδιά πηγαίνουν για κολύμβηση στο ΟΑΚΑ.  Χρεώνουν τους γονείς τους 100% πάνω το κόστος που πληρώνει ο σταθμός στο ΟΑΚΑ.

ΥΓ 1.  Faux στα γαλλικά είναι το λάθος, το ψεύτικο.
      2. Δεν έβαλα πουθενά θαυμαστικό στο κείμενο, γιατί δεν θα είχε μείνει καμιά τελεία...


UPDATE 12/3/14 Όταν ανέβασα την ανάρτηση, δέχθηκα μια ειδοποίηση από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μου ανέφεραν ότι η ιδιοκτήτρια του σταθμού είχε απευθυνθεί στην Υπηρεσία, ισχυριζόμενη ότι δεχόταν τηλεφωνήματα από αγνώστους, οι οποίοι της ζητούσαν χρήματα για να κατέβει η ανάρτηση, υπαινισσόμενοι ότι με γνωρίζουν. Ο διευθυντής της Υπηρεσίας με πληροφόρησε ότι αν δεν την κατέβαζα, τότε με βάση το νόμο θα έπρεπε να με συλλάβει και να κατάσχει τον υπολογιστή. Τότε την κατέβασα γιατί δεν μπορούσα ακόμη να αποκαλύψω την πηγή μου. Σήμερα που μπορώ, ενημερώνω ότι αυτή ήταν η αδελφή νηπιαγωγού τότε εργαζόμενης στο σταθμό, με τα αρχικά Σ.Χ.


11 comments:

  1. Ε τι να κάνουμε... "η επιχείρηση ιδρύεται και λειτουργεί για το κέρδος"
    Γ. Χρυσοκέρης καθηγητής ΑΣΟΕΕ.

    ReplyDelete
  2. Κι όποιον πάρει ο Χάρος, Λύκε. Στο όνομα του κέρδους επιτρέπονται τα πάντα.

    ReplyDelete
  3. Καλά δεν το 'ξερες?

    ReplyDelete
  4. Ε, μικρός είμαι. Μαθαίνω μεγαλώνοντας.

    ReplyDelete
  5. Το κατ΄ επίφαση ή κατ' ευφημισμόν κράτος πρόνοιας.

    Και που απευθύνεται σε παιδιά.

    Καλησπέρα swell

    ReplyDelete
  6. Kαλησπέρα Βάσσια, η αλήθεια είναι ότι δεν πίστευα ότι το ελληνικό κράτος θα ήταν τόσο "ευαίσθητο".

    ReplyDelete
  7. Υπάρχει ακόμη κανένας που να περιμένει ποιότητα υπηρεσιών από τα ελληνικά δημόσια συστήματα;
    Δηλαδή, είναι καλά τα πράγματα στα δημόσια νοσοκομεία ή στα δημόσια σχολεία για είναι στους παιδικούς σταθμούς;
    Υπάρχει ίχνος επαγγελματισμού, σε όσους εμπλέκονται σε δημόσιες υπηρεσίες;
    Υπάρχει η αίσθηση της εξυπηρέτησης του πολίτη σε όσους εμπλέκονται σε δημόσιες υπηρεσίες;

    Εχουμε φθάσει σε σημείο όταν εξυπηρετηθούμε από ένα δημόσιο υπάλληλο να μένουμε έκλπηκτοι ενώ αυτό είναι αυτονόητο.

    Σχετικά με τη "πρόνοια" που αναφέρει η Βάσια, η έκφραση αφορά το ότι το κράτος προνοεί να προσλαμβάνει ψήφους και όχι υπαλλήλους / λειτουργούς. Συνεπώς, τα παιδάκια που αναφέρει ο swell είναι στα χέρια διορισμένων ψηφοφόρων και όχι απαραίτητα ικανών νηπιαγωγών.

    Με την ευκαιρία ... καλές γιορτές σε όλους.

    ReplyDelete
  8. Παρατηρητή θα σε διαψεύσω! Υπάρχει μια δημόσια υπηρεσία που λειτουργεί. Η δημοτική αστυνομία. Περνά καθημερινά και γράφει τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα στο δρόμο μου. Σε μια διαπραγμάτευση που είχα με δημοτική αστυνόμο, γνώρισα την ελληνίδα σωσία της Σάντρα Μπούλοκ! Την κλήση που μου έδωσε, την καδράρισα...

    ReplyDelete
  9. Eδω και δεκαετίες, οι ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών κάνουν οτι γουστάρουν κι όπου σε βρούν, πού σε πονεί και πού σε σφάζει, χρεώνουν πανάκριβα και δεν προσφέρουν το ανάλογο και ειδικά οτι αφορά παιδιά θα έπρεπε να τους ελέγχουν σωστά.
    Εχουμε φτάσει να πρέπει πρώτα να βλέπουμε αν τυχό ο άλλος μας κοροϊδέυει και μετά τι προσφέρει και πόσο.
    Και ξέρεις ποιά ειναι η πλάκα ;
    Φοβούνται τρελά μην μπεί κανεις και δει τα έργα τους εκει μεσα και τους καταγγείλει.
    Ετσι, δεν επιτρέπουν την είσοδο ακόμα και γονέων στον σταθμό πριν την ωρα που υποτίθετια πηγαίνει και παίρνει το παιδί του συνήθως.
    Κλειδώνουν την πόρτα κι αν θες να μπείς περνάς απο ανάκριση, ποιός εισαι, τι θες κλπ.

    ReplyDelete
  10. Τι κάνει τo γ@μημένο κράτος Τζονάκε, αυτό είναι το ζήτημα. Ο άλλος είναι επιχειρηματίας, που στο όνομα του κέρδους δεν σταματά πουθενά. Και μπορεί να το κάνει όταν, πολύ απλά, δεν υπάρχει κράτος. Οταν δραστηριοποιείται δηλαδή στην Ελλάδα.

    ReplyDelete
  11. eleos poia 2011 kai to elliniko xali sinexizete se olo tou to xali...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...