April 17, 2011

Η Μπάρμπι κι η καλύβα του μπάρμπα Θωμά


Στο ρόλο της καλύβας η ΠΡΟΟΔΟΣ.  Στο ρόλο του μπαρμπα - Θωμά ο Κουταρνίθας.  Και στον πρώτο ρόλο, στο ρόλο της Τόπσυ του βιβλίου, μας προέκυψε καινούργια καλλιτέχνης του δήθεν.  Δήθεν γιατί την πρώτη φορά που την προσέγγισαν και της πρότειναν να βοηθήσει την εφημερίδα μετά την επίσχεση, αρνήθηκε επειδή, όπως είπε, γνωριζόταν με τους εργαζόμενους της εφημερίδας.  Πρόσθεσε δε ότι αν όντως έκριναν ότι τη χρειάζονταν, να την καλούσαν μετά το τέλος της επίσχεσης και την επιστροφή των εργαζομένων στην εφημερίδα.  Θέση εκτιμητέα και υπεύθυνη.

Ελα όμως που ο "λύκος" ντύθηκε γιαγιά και "ξεγέλασε" την πτωχή Θωμαΐδα.  Ετσι, δυο μέρες μετά εμφανίστηκε συρνάμενη κουνάμενη στην εφημερίδα, έτοιμη να δουλέψει, ακυρώνοντας και φτύνοντας πρώτα τον εαυτό της και μετά τους εργαζόμενους της εφημερίδας.   Αραγε όταν το παιδί της τη ρωτήσει τι σημαίνουν οι λέξεις απεργία και άθλιο αφεντικό, τί θα του πει;


Χθες στη στήλη "Πεταχτά" ο Μαργέλλος έγραψε και υπόγραψε με τα αρχικά του το παρακάτω κείμενο.

"Τα…. σαλταρίσματα του λολού

Τα πεταγμάτα των γλάρων θυμίζουν την ιστορία του γνωστού λολού της πόλης μας. Τι ήθελαν δύο γλάροι στον ποταμό Μάκαρη; Μήπως η Αρχαιολογική Υπηρεσία πρέπει να ...ψάξει στη γέφυρα του ποταμού Μάκαρη αντί στην παλιά πόλη;
Μ.Μ." 

Ο "λωλός" είναι ο εκδότης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ.  Η χολή και η προτροπή προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία, είναι απάντηση στο δημοσίευμα για τις πολεοδομικές παραβάσεις στο Soho του Μαργέλλου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, αν ξεκινήσει να γράφει κανείς την ιστορία του Μαργέλλου θα χρειαστεί "διπλά σεντόνια"...

Είναι πάντως εντυπωσιακό το πως επηρεάζει ο Κουταρνίθας τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του.  Εκτός από το "ήθος" του, υιοθετούν και την ορθογραφία του...

17 comments:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=1n1qL8B1TtA

    ReplyDelete
  2. Μ' αρέσει που τοποθετήθηκες στην ουσία της ανάρτησης. Επιβεβαιώνοντας τα όσα γράφω...

    ReplyDelete
  3. Μου ειπε ενα ποντικάκι
    Kακόμοιρε ΜΑΡΚΕΛΕ το τι σε περιμένει αύριο από τους λωλούς που τα έβαλες .Όλοι οι κολλητοί σου θα σφυρίζουν αδιάφορα όταν τους καλείς για βοήθεια και δεν θα σε στηρίζουν ούτε ο ΝΙΚ-ΑΔΗΣ Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ούτε Ο ΧΟΤΖΑΣ-ΔΙΑΚΟΣ ούτε του ΠΟΚΕΡ η τράπουλα. Μα τι χαζό παιδί που είσαι ,δεν σου είπαν ότι με μικρούς και με λωλούς μην κανείς μαλακιές; Ξέχασες τι έπαθε ένας αιωνόβιος βουλευτουπουργός σας και μια σουλτάνα που από άρχοντας και αρχόντισσα που ήταν και τους προσκυνούσαν όλοι, τώρα τους φτύνουν, ίδια και χειρότερα θα πάθεις .Τουλάχιστο κράτα τα ευρουλάκια σου και κάντην γρήγορα γιατί θα χάσεις πολλά κορόιδο .

    ReplyDelete
  4. "Ανώνυμε" γράφεις ανώνυμα γιατί σε γνωρίζει πλέον ολοκληρη η Ρόδος. Γι' αυτό σ' αρχίζουν στις σφαλιάρες όταν σε βλέπουν. Φυλάξου, γιατί ξέρω τις ώρες που φεύγεις από το γραφείο σου.

    ReplyDelete
  5. Roditis και εμεις τα τρωκτικα μαζί σου.

    ReplyDelete
  6. Swell για τα ορθογραφικά λάθη φταίει η νέα διορθώτρια. που πήρε ο Μάρκελος.

    ReplyDelete
  7. Αρουραίε, δεν είναι η (όποια) διορθώτρια. Είναι το ακαταμάχητο "ΠΝΕΥΜΑ" ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΡΝΙΘΑ!

    Ενώ τα άλλα τα "αποκωδικοποίησα", στο ΠΟΚΕΡ κόλλησα...

    ReplyDelete
  8. Ροδίτη, η ανωνυμία ήταν πάντοτε ίδιον των δειλών.

    ReplyDelete
  9. Μην είσαι βιαστικούλης σιγά-σιγά. Αυτοί που θα το διαβάσουν πίστεψε εμένα το τρωκτικό θα αρχίζουν να παίζουν ντέφι.ΠΑΝΤΩΣ έμαθα πως όλοι αυτοί μεταξύ τους δένουν την μαγιονέζα.

    ReplyDelete
  10. SWELL δες φώτο http://aroureosbabakoucom.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Οκ Αρουραίε, θα περιμένω. Το περί διαγωνισμού, το είδα.

    ReplyDelete
  12. Για πες μας swell ο ρόλος σου ποιός ήταν στην εφημερίδα και γιατί έφυγες ή σε έδιωξαν …………….;
    Ποια είναι τα ως τώρα επιτηδεύματα σου, τι έχεις καταφέρει ;
    Για να κρίνεις τόσο καυστικά και εύστοχα πρέπει να είσαι πολυυυυυυυ επιτυχημένος….. ή ………….κατι άλλο που επώνυμα ανώνυμα θέλω να διαβάσω …..
    Τώρα για τον ποντικό έπρεπε να ήσουν έξω από το γραφείο του εισαγγελέα όπως ήταν πολλοί να γελάσεις τελικά το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό (επίσχεση), να απομακρυνθεί η νέα διοίκηση η οποία τους ζήτησε να έρχονται στην εργασία τους και να τηρούν κανόνες!!!!!!!!!!!!!!!! ( η οποία έχει καταβάλει σε ένα μήνα πάνω από 60% των οφειλών αθροιστικά για το τελευταίο πεντάμηνο !!!!!!!) είναι και απειλούν βουλευτές δημοσίως …. Σου θυμίζει κάτι από το σημερινό κράτος που λέγεται Ελλάδα, εμένα πολλά !!!!!!!
    Και επειδή αμφιβάλω για την αντίληψη σου σου εξηγώ… ότι κάπου πήγε να μπει τάξη και να τα αποτελέσματα!!!

    ReplyDelete
  13. Aν και γράφεις ανώνυμα, θα σου απαντήσω. Ανέλαβα τη γενική διεύθυνση της εφημερίδας. Οι στόχοι μου δια χειρός Κρεμαστινού ήταν:

    1. Αξιολόγηση προσωπικού. Οσοι δεν "κάνουν" φεύγουν.

    2. Μείωση εξόδων

    3. Αύξηση εσόδων.

    ReplyDelete
  14. Συνεχίζω. Το προσωπικό ελεγχόταν από τον Κουταρνίθα. Υπήρχαν αξιόλογοι άνθρωποι, αλλά και άλλοι που η εφημερίδα θα άντεχε χωρίς. Σκέψου ότι υπήρχε και υπάρχει ελέω Κουταρνίθα (μέλος της αυλής του) δημοσιογράφος που δεν ξέρει και δεν θέλει να μάθει να χειρίζεται υπολογιστή!

    Οταν πρότεινα να απολυθεί κάποιος, η εφημερίδα δεν ήταν σε θέση να πληρώσει την οφειλόμενη αποζημίωση, λόγω οικονομικής στενότητας.

    Συνεχίζεται

    ReplyDelete
  15. Προσπάθησα να προτείνω στον Κουταρνίθα τρόπους για βελτίωση του προϊόντος και της εικόνας. Ετσι θα αυξανόταν η κυκλοφορία και μετά τα διαφημιστικά έσοδα. Απαξίωνε και ειρωνευόταν τα πάντα ("ποιός είναι αυτός που θα μου πει...") - ο πωλητής της Cair. Aσε που εν απουσία μου έλεγε στο προσωπικό ότι ήμουν οικονομικός διευθυντής.

    Συνεχίζεται

    ReplyDelete
  16. Κάποια στιγμή ανακάλυψα ότι ο γνωστός σύμβουλος στοίχιζε στην εφημερίδα το μήνα 6.000 ευρώ. Για τα 2 Σ/Κ που ερχόταν τα καλοκαίρια και 1 το χειμώνα.

    Θεώρησα σωστό την πληροφορία αυτή να τη δώσω μόνο στον Κρεμαστινό. Και να κρίνει αυτός. Οταν του τη μετέφερα, δήλωσε άγνοια του γεγονότος. Μετά πέρασε την πληροφορία στο Νικητιάδη κι αυτός στον κολλητό του σύμβουλο.

    Συνεχίζεται

    ReplyDelete
  17. Παρένθεση: Οταν η εφημερίδα επρόκειτο να περάσει στο μικρό σχήμα, το ΔΣ ζήτησε πρόταση από το σύμβουλο. Αυτός ζήτησε 50.000 ευρώ.
    Του Κρεμαστινού του φάνηκαν πολλά κι έτσι απευθύνθηκε σε Ροδίτη γραφίστα με περγαμηνές και που γνώριζε προσωπικά. Αυτός ζήτησε 25.000 ευρώ. Ο Κρεμαστινός (γύρευε γιατί) ανέφερε στο σύμβουλο ότι είχε προσφορά με 25 χιλ. Ο σύμβουλος αμέσως έπεσε στις 25 χιλ. κι αυτός.

    Την ιστορία αυτή μου την έχει διηγηθει ο ίδιος ο Κρεμαστινός. Οταν τον ρώτησα "καταλάβατε κάτι από τη μείωση της προσφοράς του συμβούλου;" μου είπε "τί έπρεπε να καταλάβω;"

    Τώρα, ανώνυμε, πες μου τί κατάλαβες εσύ, αν θέλεις.

    ΤΕΛΟΣ.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...