April 18, 2011

Το "ίδρυμα" του Διαμαντίδη



Ήταν με μια πανέμορφη (διαπίστωση των πάντων) γυναίκα για περίπου 40 χρόνια.  Μια ολόκληρη ζωή. Δεν έκαναν παιδιά και δεν παντρεύτηκαν ποτέ.  Είχε προσλάβει στην εφημερίδα τον άντρα της αδελφής της συντρόφου του, τον Φ.  Αργότερα τον έβαλε και στο ΔΣ.  Κάποια μέρα η επί 40 χρόνια σύντροφος πέθανε.  Την ημέρα της κηδείας της, ο Διαμαντίδης πήγε κρουαζιέρα με έναν φίλο του γνωστό επιχειρηματία στο χώρο του τουρισμού!  Ο τελευταίος συνοδευόταν από μια κοπέλα από την Ανατολική Ευρώπη.  Ο Διαμαντίδης του ΄κλεψε την κοπέλα κι έκτοτε οι δύο φίλοι δεν ξαναμίλησαν.  Η  κοπέλα είναι η σημερινή χήρα του Διαμαντίδη.  Γι' αυτόν το Διαμαντίδη, κάποιοι (όπως ο Κουταρνίθας  και η Ισκαριώτισσα) διατείνονται ότι ήταν ένας άγιος άνθρωπος.  Το γιατί, φαντάζομαι ότι είναι πλέον σαφές σε όλους.  Έχουν κοινά στοιχεία...

Στην κηδεία του Διαμαντίδη, που παρακολούθησε σύσσωμο το προσωπικό της εφημερίδας, ο Φ. πλησίασε τους εργαζόμενους την ώρα του καφέ και ζήτησε  5 ευρώ απ' τον καθένα, τη συνεισφορά τους στο στεφάνι της κηδείας!   Ο Φ. πήρε κι ανέπτυξε αυτή τη νοοτροπία του φραγκοφονιά από τον ίδιο το Διαμαντίδη.  Ο οποίος πλήρωνε ο ίδιος τους εργαζόμενους και όχι το λογιστήριο, διαφορετική ημερομηνία τον καθένα .  Η σχέση του Διαμαντίδη με το χρήμα φαίνεται και από τα γραφεία της εφημερίδας.  Τα οποία εξωτερικά κι εσωτερικά δίνουν την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης.   Χωρίς κλιματισμό (φανταστείτε καλοκαίρι στην πόλη της Ρόδου...), με άθλια έπιπλα.  Ο πρώτος όροφος  (δημοσιογραφικό) για να επικοινωνήσει με το εμπορικό στο δεύτερο έπαιρναν εξωτερική γραμμή!    Στο γραφείο της Γενικής Διεύθυνσης εκτός από κλιματισμό δεν υπήρχε ούτε ίντερνετ.  Δεξί του χέρι ο Διαμαντίδης είχε ένα λούμπεν τύπο που έλυνε κι έδενε στην εφημερίδα.  Διαβάστε εδώ τι έχει πει ο Κουταρνίθας γι' αυτόν τον άνθρωπο...

Ο Διαμαντίδης είχε μια φοβερή ικανότητα να επιλέγει τους ανθρώπους που ήθελε να έχει δίπλα του.  Εκτός από το λούμπεν κλέφτη που τον είχε δεξί του χέρι, επέλεξε τη γυναίκα του, τον Κουταρνίθα για ισόβιο διευθυντή της εφημερίδας, την Ισκαριώτισσα και τα μέλη των ΔΣ της εφημερίδας και του ιδρύματος, όλοι τους ΠΑΣΟΚ.  Οι τελευταίοι μπαινοβγαίνουν στα ΔΣ, ανάλογα με τις εκλογικές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ.  Οταν βγαίνουν, ορίζουν στη θέση τους τις γυναίκες τους, τις κόρες τους και τους ανηψιούς τους.  Γκόμενες δεν παίζουν γιατί είτε δεν έχουν, είτε κρατούν τα προσχήματα - ο Ανδρέας ήταν ένας.

5 comments:

  1. Swell ενημέρωσε τον αγαπητό ανώνυμο 18/4/11 16:52"Η Μπάρμπι κι η καλύβα του μπαρμπα - Θωμά"
    ότι δυστυχώς γι΄αυτόν εμείς δεν κυκλοφορούμε σε σημεία όπου βρίσκεται ο ίδιος και οι χαλίφηδες του. Ίσως κάποιο άλλο τρωκτικό να υπήρχε μέσα στα ράφια του γραφείου της Αντιεισαγγελέως και όχι τού. Για ποια νέα διοίκηση μιλάει ;Για την παράνομη; Γιατί έμαθα τη Μ. Παρασκευή θα προσπαθήσουν να την κάνουν νόμιμη. Ε, ρε γέλια!!!!!!!!!!Με τα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε κληρονόμος τι θα γίνει; Οι περισσότεροι του Δ.Σ λένε ότι δεν γνωρίζουν για το διοικητικό συμβούλιο που πρόκειται να γίνει .Τελικά θα γίνει η δεν θα γίνει τι φοβούνται τα γιαούρτια ; ΝΑ ξέρεις ανώνυμε ότι εμείς οι αρουραίοι και όχι οι ποντικοί δεν θέλουμε το κακό του αφέντη σου αλλά είναι αμαρτία να τον βλέπουν τα τρωκτικά και τα αλλά ζοα -γελάς ρε swell με το ζοα-να αγοράζει εφημερίδες πολλές μα πολλές για να φανεί ότι έχει μεγάλη κυκλοφορία .Πάντως αν τον υποστηρίζεις δίχως κέρδος μπράβο σου αν όμως ευελπιστείς ότι θα φας ΝΑΙ θα του φας λεφτά αλλοίμονο σου. Και για το γλειφιτζούρι ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ αγαπητέ ανώνυμε γιατί μετά από τόσους ενδιαφερόμενους που υπήρχαν για την εφημερίδα προτίμησαν τον επί πληρωμή αφέντη σου; Για πες
    Υ.Γ. Συμβουλή ημέρας για τον ανώνυμο. ΜΗΝ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

    ReplyDelete
  2. Swell σήμερα Δευ 18 Απρ 11 ,Μεγάλη Δευτέρα, ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο Πάγκαλος μεγάλη χάρη του. Όχι του χονδρού αλλά του Αγίου.
    Διαβάζοντας μου ένα ποντικάκι την Δημοκρατική εφημερίδα της Ρόδου. Θεώρησα σωστό να σου κοινοποιήσω την είδηση:
    Επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες για αυθαίρετες κατασκευές
    Εκτύπωση άρθρου Αποστολή σε φίλο Κλιμάκιο αποτελούμενο από τρεις υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Ρόδου, δύο υπαλλήλους της 4η Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και τρεις αστυνομικούς του ΑΤ Ρόδου, παρουσία της Πταισματοδίκη Ρόδου κ. Αλ. Γαλάνη, πραγματοποίησε χθες το πρωί αυτοψία στο κατάστημα με την επωνυμία «Soho» στην πλατεία Ιπποκράτους, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.
    Η όλη επιχείρηση τελούσε υπό την εποπτεία της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρίας - Σοφίας Βαϊτση, η οποία διενεργεί σχετική έρευνα μετά και τα όσα απίθανα έχουν καταγγελθεί από αξιωματικό του ΑΤ Ρόδου σχετικά με τη διαχείριση καταγγελιών που έγιναν για αυθαίρετες εργασίες στο συγκεκριμένο κατάστημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
    Το κατάστημα βρέθηκε κλειστό και ο αδελφός του ιδιοκτήτη δήλωσε ότι δεν είχε κλειδιά για να το ανοίξει προκειμένου να διενεργηθούν τα δέοντα. Η Πταισματοδίκης, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, ζήτησε έτσι τη συνδρομή κλειδαρά ο οποίος και άνοιξε το κατάστημα. Την ώρα εκείνη προσήλθε στο σημείο και ο ιδιοκτήτης του.
    Από την αυτοψία αμφότερες οι υπηρεσίες διαπίστωσαν την βασιμότητα των καταγγελλόμενων περί καταστροφής μεσοτοιχίας μεταξύ του «Soho» και του «Dalux», καθαίρεσης κλίμακας πρόσβασης στον όροφο του ακινήτου και παράβαση των προβλεπόμενων από τις οικοδομικές άδειες που χορήγησε στον ιδιοκτήτη η 4η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η Πολεοδομία. Σχετικώς αναμένεται να επιληφθεί και το ΤΑΠΑ, ιδιοκτησίας του οποίου είναι το κατάστημα «Dalux» σε ποσοστό ½.
    Οι δύο υπηρεσίες προχωρούν στην έκδοση νέων σημάτων διακοπής εργασιών, στην έκδοση εκθέσεων αυθαιρέτου και υπολογισμού προστίμων και στην υποβολή μηνύσεων, ενώ προβλέπεται να κινηθεί και η διαδικασία αφαίρεσης της αδείας λειτουργίας λόγω ουσιωδών τροποποιήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα δύο καταστήματα.
    Η υπόθεση αναμένεται να έχει και συνέχεια αφού σε βάρος του καταγγέλλοντος ο ιδιοκτήτης του «Soho» έχει υποβάλει 8 μηνύσεις στο ΑΤ Ρόδου (κάθε 48 ώρες και από μια με καταβολή του αναλογούντος παραβόλου των 100 ευρώ) ισχυριζόμενος ότι εκβιάζεται στην καταβολή χρημάτων με κλήσεις μέσω απόκρυψης στο κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να μην συνεχίζουν οι καταγγελίες για τις εργασίες που εκτελεί!!
    Ο καταγγέλλων απαντά με μηνύσεις για ψευδή καταμήνυση, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Γ. Παντελίδη.

    ReplyDelete
  3. ΠΑΡΤΕΕΕΕΕ:
    Σαφής και κατηγορηματικός για τις ευθύνες που έχουν οι εκκαθαριστές αλλά και η δημοτική αρχή του Δήμου Ρόδου στη διαχείριση - εξέταση του αιτήματος της ανώνυμης εταιρείας "Quality Taste AE", που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα από τον κ. Ζ. Σαμαντζή, για τη μεταβίβαση της μισθωτικής σχέσης του «ΕΛΛΗ» στον κ. Εμμανουήλ Μαργέλλο του Ιωάννη, είναι σε γνωμοδότηση που εξέδωσε την 12η Απριλίου 2011 ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Ρόδου κ Θ. Φραράκης.
    .Υ.Γ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΝΕΙΡΑ.

    ReplyDelete
  4. ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΡΟΔΟΥ:
    Πως ένα φάντασμα απολύει εργαζομένους;;;
    Από τους εργαζομένους στην εφημερίδα «Πρόοδος», εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση:
    Άκαρπη απέβη η συνάντηση μας με τούς εκπροσώπους της εφημερίδας «ΠΡΟΟΔΟΣ», καθώς δεν ορίστηκε ημερομηνία πληρωμής των δεδουλευμένων μας και απλά πήραμε την υπόσχεση ενώπιον της κ.
    Εισαγγελέα για μια νέα συνάντηση τη Λαμπρή Εβδομάδα, ώστε να οριστεί μία ημερομηνία.
    Όταν πιέστηκε ξανά και ξανά από την κ. Εισαγγελέα να ορίσει : μια ημερομηνία σε σύντομο χρονικό διάστημα για το πότε θα πληρωθούμε,
    ο νομικός εκπρόσωπος της ! εφημερίδας - όπως παρουσιάστηκε κ. Χατζηδιάκος απάντησε και μάλιστα σε έντονο ύφος, αναγκάζοντας έτσι έναν εισαγγελικό λειτουργό που ήταν παρών στη συνάντηση να τον επαναφέρει στην τάξη,
    «αν θέλουν ας περιμένουν μέχρι το τέλος του μήνα, αλλιώς ας πάνε στα δικαστήρια να βρουν το δίκαιο τους» (ναι, είναι αυτός ο άνθρωπος που τρέχει στο Εργατικό Κέντρο για να λύσει το πρόβλημα των απλήρωτων Ξενοδοχοϋπαλλήλων (εδώ γελάμε χα'χα!!!:)
    Πολύ σωστά η κ. Εισαγγελέας, όταν άκουσε τα εξωφρενικά που έγιναν το τελευταίο διάστημα, αναρωτήθηκε προς τους εκπροσώπους της εφημερίδας, Πέτρο Καλιβούρη και Φώτη Χατζηδιάκο (ναι, είναι ο κύριος που διατείνεται ότι δεν έχει καμιά σχέση με όλα αυτά και ο οποίος ήρθε να προασπίσει τα συμφέροντα της εφημερίδας αμισθί, όπως τόνισε ξανά και ξανά) αν μιλάμε για κάποιο φάντασμα - διαχειριστή και απόρησε ποιός είναι υπεύθυνος γι αυτή την κατάσταση; Στη Ρόδο βρισκόμαστε, και όλοι γνωρίζουμε.. Τότε ακούστηκε επιτέλους το όνομα του Μ. Μαργέλλου.
    Με ποιά αρμοδιότητα απολύει κόσμο; Με πια αρμοδιότητα μειώνει μισθούς; Πού είναι τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έχει το δικαίωμα να το κάνει; Ρώτησε πολύ απλά και λογικά η κ. Εισαγγελέας. Και τότε ο νομικός κ. Χατζηδιάκος απαντάει... ε, τώρα κυρία εισαγγελέα θέλετε και έγγραφα. Την Μ.Παρασκευή θα γίνει το διοικητικό συμβούλιο και αν όλα πάνε καλά θα έχουμε τα έγγραφα (τότε θα νομιμοποιηθεί να τα κάνει όλα αυτά).
    Και ένα μήνα τώρα αυτός ο επιχειρηματίας (ναι, αυτόν με τις κούτες τα χαρτονομίσματα λέμε) παίζει με το οικονομικό πρόβλημα και τις ψυχικές αντοχές των εργαζόμενων, με την ανοχή και τις «πλάτες» ποιών;
    Η σκληρή διαπίστωση για κάποιους από εμάς μετά από όλα αυτά είναι η εξής: Αυτοί οι άνθρωποι που εμείς ψηφίζουμε και δήθεν μας εκπροσωπούν είτε στα περιφερειακά συμβούλια (αλήθεια ο κ. Μαχαιρίδης τι λέει για όλα αυτά?) είτε στο κοινοβούλιο σαν βουλευτές ή σαν υπουργοί, και τρέχουν από εδώ και από εκεί για το «καλό» του τόπου και της Ελλάδας σε αυτή τη δύσκολη εποχή, μας έχουν αφήσει μόνους απέναντι σε κάθε αδηφάγο συμφέρον, χωρίς να τηρούνται οι νόμοι (είχε δίκιο λοιπόν ο επιχειρηματίας που μας έλεγε ότι στην Ελλάδα οι νόμοι δεν τηρούνται).
    Δεν θα έπρεπε να πάρουν θέση γι αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν στην άλλοτε δημοκρατική εφημερίδα; και κλείνουμε με αυτό Ο κ. Χατζηδιάκος είπε κάποια στιγμή ότι αν δεν έδινε χρήματα ο κ. Μαργέλλος η εφημερίδα θα έκλεινε. Και εμείς του απαντάμε. Αξίζει να είναι ανοιχτή με κάθε κόστος; Όχι δεν αξίζει στην ιστορική και δημοκρατική πορεία της εφημερίδας . Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Και το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος και το διοικητικό συμβούλιο της εφημερίδας .
    Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας
    Αν νομίζετε ότι μπορεί να δημοσιευτεί θα το επιθυμούσαμε.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 0Ι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    Υ.Γ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!

    ReplyDelete
  5. Αρουραίε καλημέρα, αμφιβάλλω κι εγώ για το αν θα γίνει το ΔΣ τη Μ. Παρασκευή. Ασε που για μια στιγμή, σκέφτηκα ότι πλησιάζει η στιγμή που θα συνεδριάζουν σαν το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας: Από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο.

    Ο Μαργέλλος όπως έχει κάνει πολλές πολεοδομικές παραβάσεις (ανάμενε) έτσι έχει και μεγάλη "ιστορία" που φτάνει πολύ πίσω, πολύ βαθιά, όπως λέμε βαθύ ΠΑΣΟΚ.

    Πρόβλημα και με το ΕΛΛΗ; Καλά αυτός ο Μαργέλλος είναι παντού ανακαταμένος; Μου θυμίζει κάποιον άλλο μεγάλο και τρανό τότε, που δέθηκε μαζί του το ΠΑΣΟΚ και "πνίγηκαν" παρέα.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...