April 25, 2011

Ο Χατζηπαπάρας

Κάθε "σοβαρό"μέσο ενημέρωσης έχει τον Χατζηπαπάρα του.  Είχε πρώτο το MEGA, μετά είχε ο ALPHA, τώρα τον έχει το ALTER.  Eπειδή ο Κουταρνίθας έχει iq αμοιβάδας και πιστεύει ότι η ΠΡΟΟΔΟΣ είναι σοβαρή εφημερίδα, αποφάσισε να αποκτήσει το δικό του Χατζηπαπάρα.
Τον βρήκε στο πρόσωπο του αρχαιότερου υπαλλήλου στο τυπογραφείο.  Αυτός ο Χατζηπαπάρας κατάγεται από την Κάρπαθο.  Οταν τον ρωτάς όμως αν είναι Καρπάθιος, σου απαντά ενοχλημένος ότι είναι από την Ολυμπο της Καρπάθου.  Οι Καρπάθιοι και δη οι κάτοικοι της Ολύμπου έχουν απίστευτα κολλήματα (διάβαζε κόμπλεξ).  Εκεί είδα για πρώτη φορά στο γλέντι για το δεκαπενταύγουστο ανθρώπους να φορούν από ένα χρυσό Rolex σε κάθε χέρι.

Ο Χατζηπαπάρας της ΠΡΟΟΔΟΥ είναι ένας πολύ σοβαρός και της εμπιστοσύνης του Κουταρνίθα άνθρωπος.   Το πιεστήριο αποτελεί γι' αυτόν τη χρυσή αγελάδα.  Γιατί αυτός αποφασίζει για το χαρτί, για τα μελάνια της μηχανής, για τα φύλλα που τυπώνονται, αυτός μόνο ξέρει τις επιστροφές.   Όποτε δε παρουσιαστεί βλάβη στην εκτυπωτική μηχανή και χρειαστούν ανταλλακτικά, αυτή είναι η καλύτερη  περίπτωση για τον Χατζηπαπάρα.

Θυμάμαι μια Παρασκευή ήρθε στο γραφείο μου ο Κουταρνίθας και μου ανέφερε ότι η μηχανή είχε παρουσιάσει πρόβλημα κι έπρεπε να έρθει ο τεχνικός από την Αθήνα το Σάββατο και να μείνει μέχρι την Κυριακή το βράδυ για να την επισκευάσει.  Αυτό σήμαινε ότι, εκτός από τα εισιτήρια του αεροπλάνου, θα έπρεπε να του καλύψουμε και το ξενοδοχείο και τη διατροφή.  Τηλεφωνώ στο Χατζηπαπάρα μπροστά στον Κουταρνίθα, μου επιβεβαιώνει το πρόβλημα και μου λέει ότι θα αναλάβει αυτός να ειδοποιήσει τον τεχνικό και να κλείσει ξενοδοχείο.  Μάλιστα, πρόσθεσε, θα ζητούσε από τον τεχνικό να κάνει και service στη μηχανή, αφού θα ήταν εκεί.  

Το Σάββατο ο τεχνικός ήταν εκεί, την Κυριακή το απόγευμα στις 5 είχε ήδη φύγει.  Ρώτησα το Χατζηπαπάρα και μου είπε ότι είχε τελειώσει και γι' αυτό έφυγε.  Service έκανε;  Ναι, μου απάντησε.  Τρεις μέρες μετά έρχεται στο γραφείο μου και μου αναφέρει ότι η μηχανή χρειάζεται ένα ανταλλακτικό που στοίχιζε 800 ευρώ.  Κι ότι χωρίς αυτό δεν θα έβγαινε η εφημερίδα.  Καλά, πώς γίνεται 3 μέρες πριν που έγινε το service o τεχνικός να μην είδε ότι χρειαζόταν αλλαγή το ανταλλακτικό;  Τυχαίνει, απάντησε ο Χατζηπαπάρας.  Τον έδιωξα.  Αυτός πήγε (βεβαίως) αμέσως  μετά στον Κουταρνίθα.  Πέντε λεπτά αργότερα ο τελευταίος έρχεται στο γραφείο μου και μου λέει με ύφος ότι αν δεν έρθει το ανταλλακτικό, η εφημερίδα δεν θα τυπωθεί το βράδυ!   Ετσι είναι οι καλοί συνεταίροι, ο ένας υποστηρίζει τον άλλο για το καλό της "δουλειάς".  Τον έδιωξα κι αυτόν μ' ένα ξερό "καλά".

Πέντε μήνες μετά, το ανταλλακτικό δεν είχε παραγγελθεί και η εφημερίδα τυπωνόταν κανονικά και στην ώρα της...  Ο χατζηπαπάρας Χατζήπαπας, ως τίμιος και ηθικός άνθρωπος που είναι, όταν του δόθηκε η ευκαιρία επιτέθηκε λεκτικά στους εργαζόμενους,  γιατί έκαναν την επίσχεση εργασίας αντί να δοξάζουν το συνέταιρό του Κουταρνίθα και τον Μαργέλλο...

4 comments:

  1. Τώρα που χώνεψα τα αποφάγια σας άνθρωποι και ψάχνω για μια οδοντογλυφίδα θα ήθελα να κάνω μια ερωτησούλα, σε αυτή την Ανώνυμη Εταιρεία ΘΑ γίνει διαχειριστικός έλεγχος ; ΕΕΕΕΕΕΕ

    ReplyDelete
  2. Αρουραίε, φαίνεται ότι έφαγες πολλά τυριά και ξέχασες που βρίσκεσαι. Να σου θυμίσω ότι δεν βρέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ τα χρήματα της SIEMENS που κατέθεσε ο Τσουκάτος. Με τόσους Πασόκους μέσα και γύρω από την ΠΡΟΟΔΟ, πιστεύεις ότι θα συναινέσει ποτέ κανείς σε διαχειριστικό ελέγχο; Την ώρα που ψάχνουν τα μέλη του ΔΣ...

    ReplyDelete
  3. ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, οι εργαζόμενοι έχουν πάρει ένα μέρος των συνολικών οφειλομένων. Και έπεται δικαστική συνέχεια.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...