May 29, 2011

Στου Κρεμαστινού την πόρτα...



 " Κύριε βουλευτά,
Mε αφορμή την επίσκεψή σας στη Ρόδο λόγω της παρουσίασης του βιβλίου σας, αποφασίσαμε να  στείλουμε κατ’ αρχάς σ' εσάς, αυτή την ανοιχτή επιστολή, ευελπιστώντας ότι έστω και τώρα θα σταθείτε στο πλευρό μας.

Κύριε Κρεμαστινέ,
Εργαζόμασταν στην εφημερίδα “ΠΡΟΟΔΟΣ” μέχρι και πριν ένα μήνα, όταν η νέα διοίκηση αποφάσισε να καταγγείλει, μέσω εξωδίκου, τις συμβάσεις μας,  οι περισσότεροι πάνω από 10  έως και 20 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι τυγχάναμε της απολύτου εμπιστοσύνης του εκλιπόντος  εκδότη-ιδρυτή Γ. Διαμαντίδη. Ο ίδιος επέδειξε και στο δικό σας πρόσωπο την ίδια εμπιστοσύνη αφήνοντας εσάς πρόεδρο του Ιδρύματος της Εφημερίδας (του παιδιού του όπως την αποκαλούσε).

Τέσσερα χρόνια, ουσιαστικά και τυπικά, βρισκόσασταν στο τιμόνι της εφημερίδας. (Παρέα με το Νικητιάδη). Τέσσερα χρόνια μας συμβουλεύατε να κάνουμε υπομονή, (να ανεχθούμε τις βρομιές και τις βλακείες του Κουταρνίθα), να βοηθήσουμε την εφημερίδα να σταθεί στα πόδια της γιατί όπως μας λέγατε ξέρατε την αγάπη μας και την αφοσίωσή μας σ’ αυτήν.

Και εμείς κ. Κρεμαστινέ πέντε χρόνια τώρα δεν ζητήσαμε ούτε ένα σεντς αύξηση. Πέντε χρόνια κάναμε υπομονή γιατί σας εμπιστευθήκαμε και σας νιώθαμε στο πλευρό μας.

Η υπομονή και  η εμπιστοσύνη μας, όπως βλέπουμε εκ των υστέρων  μόνο προβλήματα μας έφεραν.
Απλήρωτοι  για μήνες, μετά από τόσα χρόνια υπομονής και εργασίας, ως μέτρο εκφοβισμού, αν είναι δυνατόν, να αναγκαζόμαστε να τρέχουμε στα Δικαστήρια για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Τα χρήματα που μας χρωστάνε. Τα χρήματα που δουλέψαμε.  Τις αποζημιώσεις στις απολύσεις μας.   Και κανείς, μα κανείς, δεν βγαίνει, έστω απλά να το καταγγείλει.

Αυτό κ. Κρεμαστινέ είναι και το παράπονό μας.
Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας εν γένει, και δη εμείς ως εργαζόμενοι, θα θέλαμε να σας έχουμε στο πλάι μας. Όταν είναι φανερή η αδικία και η κατάργηση των νόμων  τότε οι πολιτικοί μας ταγοί  πρέπει να ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην καταστρατήγησή τους.
Γιατί εσάς που εμπιστευθήκαμε, στηρίξαμε και σας ψηφίσαμε σαν εκπροσώπους μας στη Βουλή (έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία)  μας αφήσατε μόνους απέναντι σε oποιοδήποτε συμφέρον  και έρμαια σ’ αυτούς που αντιτίθενται σε κάθε νόμο…

Κύριε Κρεμαστινέ, σας θέλουμε δίπλα μας να μας στηρίξετε, σας χρειαζόμαστε έστω και την ύστατη στιγμή!!!»

Το ΠΑΣΟΚ, αν κατάφερε κάτι από το 1981 που ανέβηκε στην εξουσία, είναι να εκμαυλίσει κάθε έννοια ηθικής.  Να θυμίσω τη δήλωση του ιδρυτή του, Ανδρέα Παπανδρέου, ότι ο διοικητής ενός δημόσιου οργανισμού μπορεί να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του, αλλά όχι και 500 εκ. δρχ.!  Με τον πληθωρισμό που πάντοτε είχαμε, η ταρίφα ανέβηκε.  Και φτάσαμε στα δομημένα ομόλογα και τη SIEMENS.   Κρεμαστινός και Νικητιάδης ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ.  Του 20% σήμερα και βλέπουμε...

Στη μοναδική συνεδρίαση του ΔΣ που είχα την ευκαιρία να παρευρεθώ, τον Αύγουστο του 2008, ο Κρεμαστινός μου είπε ότι η παραμονή μου στη διεύθυνση της εφημερίδας θα κρινόταν από το αν θα πετύχαινα να εξασφαλίσω για την εφημερίδα κρατική διαφήμιση.  Τον Αύγουστο του 2008, με το Βατοπέδι και το Ρουσόπουλο καθημερινά στα "μανταλάκια!" 

Ο Κρεμαστινός σας ζητούσε  να κάνετε υπομονή και να μη ζητάτε αυξήσεις, την ίδια ώρα που είχε στην εφημερίδα το σύμβουλο με κόστος 6.000 ευρώ το μήνα. Όταν του έθεσα το ζήτημα δήλωσε άγνοια, όπως και ο Νικητιάδης.  Ποιόν "στηρίξανε" μετά, το γνωρίζετε.  Ποιά η θέση του συμβούλου σήμερα και ποιά η δική μου, το γνωρίζετε.  Ελέω ΠΑΣΟΚ του opengov my ass.
Στου Κρεμαστινού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.  Ουκ  αν περιμένεις από τον έχοντα "περίσσεια" ήθους...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...