June 8, 2011

Το χάσμα

Το θέμα που μπήκε χθες το βράδυ στη λαϊκή συνέλευση της πλατείας για το χάσμα που υπάρχει μεταξύ αυτών που συγκεντρώνονται στην πλατεία και αυτών που συγκεντρώνονται στην Αμαλίας μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, είναι πλέον και υπαρκτό και σοβαρό.


Χθες έβλεπες στην Αμαλίας κάθε καρυδιάς καρύδι, όπως φαίνεται και στις φωτό.  Από τύπους με εμφάνιση μπράβων, άλλους που στα συνθήματα χαιρετούσαν φασιστικά, ο γνωστός καλόγερος που πνέει μένεα κατά των "Πασόκων της εκκλησίας",  γονείς με παιδιά, μια γιαγιά μοτοσικλετίστρια γύρω στα 65 που προκαλεί την έκπληξη σε αυτούς που τη βλέπουν.  Πολλές ελληνικές σημαίες, μια-δυο με σταυρό στο κοντάρι και μια βυζαντινή - ψάξτε τον καλόγερο...





Σήμερα έχουν πει ότι θα μαζευτούν από τις 10 το πρωί για να περικυκλώσουν τη Βουλή.  "Επαναστατική" γυμναστική στον ήλιο με 34 βαθμούς για να αδυνατίσουν οι χοντροί.  Κάποιοι άλλοι βρίσκονται στον όμορφο κόσμο τους:

4 comments:

  1. Έγραφα την προηγούμενη Δευτέρα για την (κάτω) πλατεία:

    "Ο μέσος όρος, η συνισταμένη, ο κοινός παρονομαστής, το δια ταύτα δεν ήταν ούτε κοινωνικά ούτε ηθικά αμελητέο. Η πολιτική του σημασία μένει να αποτιμηθεί και -ίσως- να αξιοποιηθεί."

    Φοβάμαι ότι όχι μόνο δεν θα αξιοποιηθεί αλλά ούτε καν θα αποτιμηθεί όπως του πρέπει. Ζόφος !

    Όσο για το "χάσμα" που παρατηρείς, αληθινό μεν, αμελητέο και αναμενόμενο δε.
    .

    ReplyDelete
  2. Grsail, για την αξιοποίηση είμαι σχετικά αισιόδοξος. Για το χάσμα απαισιόδοξος. Γιατί φοβάμαι κάποια στιγμή θα βρεθεί ο μαλάκας που θα δώσει την ευκαιρία στην αστυνομία (διάβαζε κυβέρνηση) να τα τινάξει όλα στον αέρα με τεράστιο κόστος.

    ReplyDelete
  3. Δεν ακουγεσαι το ιδιο αισιοδοξος, Swell, οπως αρχικα...
    Το υπαρκτο χασμα που αναφερεις, δε βλεπω να..γεφυρωνεται με τιποτα, αν και λιγο πολυ ηταν αναμενομενο απο αυτα που διαβαζαμε,οσοι βεβαια δεν μπορουμε να δουμε “ιδίοις όμμασι” τις διαμαρτυριες αυτες...

    ReplyDelete
  4. Σωστή η παρατήρησή σου Ελβα. Πάνω είναι απίστευτα αυτά που μπορείς να δεις και να ακούσεις...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...