June 15, 2011

Πέτυχαν το στόχο τους ΠΑΣΟΚ, ΠΑΜΕ και σία...

Η κυβέρνηση πέτυχε το στόχο της να διαλύσει τη συγκέντρωση της πλατείας.  Με τη βοήθεια των γνωστών της υπαλλήλων, τους δήθεν αναρχικούς.  Ετσι, από νωρίς το μεσημέρι γίνονται συγκρούσεις γύρω από τη βουλή, μεταξύ των ΜΑΤ και των υπαλλήλων της κυβέρνησης.


 

Οι άνθρωποι που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία έκαναν τεράστιες προσπάθειες να μείνουν εκεί, παρά τις σοβαρές ποσότητες χημικών που έριξε η αστυνομία.  Στο τέλος και με άλλοθι τους κουκουλοφόρους, τα ΜΑΤ "πάτησαν" την πλατεία κι έριχναν τα χημικά εκ του συστάδην.  
.
Νωρίτερα, τα πράγματα ήταν όμορφα, είχαν και ρυθμό.


Η αστυνομία από το πρωί ετοιμαζόταν.



Γύρω στη 1 το μεσημέρι οι ετοιμασίες τελείωσαν 



Κι άρχισε το "πανηγύρι"...  Στην αρχή ήταν ψιλό, αλλά γρήγορα χόντρυνε.


Το ΠΑΜΕ με πολύ λιγότερο κόσμο από άλλες φορές, έφτασε στην πλατεία, τραγούδησαν Κλειώ Δενάρδου με συνοδεία κιθάρας και ησύχως έφυγαν από τη στάση Συγγρού του μετρό.  

Είναι σαφές ότι από την επίθεση και τη διάλυση της μεγαλειώδους συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, ωφελούνται η κυβέρνηση, το ΠΑΜΕ, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.  Διαλέγετε τη σειρά ωφέλειας...  Έχετε τα κίνητρα, έχετε και τους δράστες.

Η συνέχεια αργότερα, επιστρέφω στην πλατεία!

5 comments:

  1. Πώς στο διάολο ωφελείται το ΠΑΜΕ μόνο έσυ καταλαβαίνεις (;). Εξήγησε και σε μας τους αδαείς.

    ReplyDelete
  2. Ανώνυμε, διάβασε τις δηλώσεις της Αλέκας για τους συγκεντρωμένους στην πλατεία και ίσως καταλάβεις. Αν όχι, πες μου και θα επανέλθω.

    ReplyDelete
  3. Μια χαρά τα είπε η Αλέκα παρόλο που δεν το στηρίζω το ΚΚΕ. Χρυσαυγίτες και δήθεν αντιεξουσιαστές λειτούργησαν τέλεια ενάντια στο εργατικό κίνητα που κατέβαινε σε γενική απεργία, την συμαντικότερη στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας μας!

    ReplyDelete
  4. Πάνο, το ότι δεν στηρίζεις το ΚΚΕ φαίνεται ξεκάθαρα. Πιο καθαρά δεν γίνεται...

    ReplyDelete
  5. Δες Πάνο, πόσο ωραία τα είπε η Αλέκα σήμερα 16/6 στην Ομόνοια...

    "...Στις πλατείες δεν βρίσκονται μόνο αδικημένοι, είπε η κ. Παπαρήγα, αλλά εμφανίζονται ως οργισμένοι στις πλατείες και τα λόμπι ισχυρών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, που προπαγανδίζουν δήθεν έξυπνες λύσεις. Επίσης εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, συγκεκριμένου ρόλου, πρώην και ενδεχόμενα νυν συνεργάτες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ζυμώνουν λύσεις εκσυγχρονιστικές και δήθεν ανανεωτικές, με ένα σκοπό: Να ανανεώσουν τη μόστρα και τίποτε να μην αλλάξει. Να αντιπαραθέσουν το αυθόρμητο στο οργανωμένο κίνημα. Ένα πράγμα πρέπει να αποτρέψουμε, να αναζωογονούνται μάταιες ελπίδες που θα φέρουν νέο κύμα επικίνδυνης απογοήτευσης και αποστράτευσης..."

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...