June 17, 2011

Φυγή προς τα πίσω


Αυτό σηματοδοτεί η κυβέρνηση που προέκυψε μετά τον ολονύχτιο ανασχηματισμό, φυγή προς τα πίσω.  Κεντρικό πρόσωπο αυτής της φυγής, ο και τσάρος πλέον επονομαζόμενος συνταγματολόγος Βενιζέλος.  Αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός οικονομικών και μετέχει ως επικεφαλής στην κυβερνητική επιτροπή.  Ο γαμπρός του Μπακατσέλου.  

Η  οικογένεια Μπακατσέλου κυριαρχεί στην πολιτική και οικονομική ζωή της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας γενικότερα.  Η οικογένεια συνδέεται επιχειρηματικά με το Λαμπρακέικο και το Μπομπολέικο. Ο πατριάρχης της οικογένειας συνοδεύεται μονίμως από ένοπλους φρουρούς.  Η σχέση αυτή του Βενιζέλου τον οδήγησε μετά από απαίτηση του Χρήστου Λαμπράκη στην έκδοση και ψήφιση του νόμου που πήρε το όνομά του και αφορούσε τις προμήθειες των διαφημιστικών εταιριών.  Ο νόμος αυτός έμεινε στην ιστορία σαν ο πιο "ευήλιος κι ευάερος" νόμος, τόσα πολλά "παράθυρα" είχε... 

Ο τέως κυβερνητικός συνδικαλιστής Κουτρουμάνης προήχθη εκ νέου για τις υπηρεσίες που προσέφερε ως "συνδικαλιστής".  Λαμπρή προοπτική και παράδειγμα για τους σημερινούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης αναλαμβάνει ο καθ' όλα σοβαρός Ρέππας.  Αυτός που ξύριζε το μουστάκι του όταν έχανε το στοίχημα.  Στο Ανάπτυξης παραμένει ο Μιχαλάκης Spielberg.  Στο Περιβάλλοντος πηγαίνει ο Παπακωνσταντίνου, σοφή επιλογή τώρα που ψάχνουμε "χορηγούς" των πάντων... Οι κατασκευαστές πισινών κάνουν πάρτι. Στο Περιβάλλοντος πήγε ένας πολύ καλός πελάτης τους. Ο Τζωρτζάκης μας προέκυψε στην κυβέρνηση γιατί έχει το μεγάλο προσόν να είναι σύμβουλος του ΓΑΠα. Η Τίνα Μπιρμπίλη "έφαγε" το κεφάλι της με τη μανία να παλεύει για το περιβάλλον με τους καταπράσινους πασόκους.  

Κατά τα άλλα, επαναλήφθηκε το γελοίο και απαράδεκτο φαινόμενο τα μέλη της νέας κυβέρνησης να ορκίζονται στο ευαγγέλιο και μπροστά σε κάποιον παπά.  Το πνεύμα του παλιού βαθέος ΠΑΣΟΚ ζει και τους οδηγεί.

Πολλά από τα νέα μέλη είχαν κάνει δηλώσεις κατά του μνημονίου.  Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας χθες ακούστηκαν τα μύρια όσα κατά του ΓΑΠα και του μέχρι χθες υπουργού οικονομικών.  Ανέφεραν ότι ενώ η δανειακή σύμβαση έχει εισαχθεί στη βουλή εδώ κι έναν χρόνο, δεν έχει συζητηθεί ακόμα. Αυτοί όλοι δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση και θα κληθούν τώρα να ψηφίσουν και να εφαρμόσουν το μεσοπρόθεσμο.  Homo pasokus...
 

2 comments:

  1. Μόνο μια πλατεία μας σώζει.
    Θα τα καταφέρει όμως;
    .

    ReplyDelete
  2. Grsail, παρέα με πολλές πλατείες θα τα καταφέρουμε.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...