June 29, 2011

Θαυμάστε "μετριοφροσύνη"!



"Προς τον Διευθυντή της εφημερίδας ‘ΠΡΟΟΔΟΣ’
Ρόδος, 27 Ιουνίου 2011

Κύριε Διευθυντά,

Λυπούμαι ιδιαιτέρως για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία η εφημερίδα ‘Πρόοδος’ και το επίπεδο στο οποίο έχει περιέλθει. 

Ως γνωστόν ο ιδρυτής της εφημερίδας μου εμπιστεύθηκε τη θέση του Προέδρου του Ιδρύματος ισοβίως για να διαφυλάττω τη σοβαρότητα και το κύρος της εφημερίδας, θέση από την οποία απέχω (υπέβαλα παραίτηση) λόγω ευθιξίας και μόνο, αφ’ ότου εκλέχθηκα βουλευτής. Λόγω όμως της ισοβιότητας, έχω ηθική υποχρέωση – όποτε κρίνω – να επανέλθω και να διαφυλάξω την παρακαταθήκη του ιδρυτή της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δημοσιογραφίας που ασκεί η εφημερίδα είναι ο τρόπος που χειρίστηκε την εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ (φύλλο της 26.6.11).
Έφθασε στο σημείο να γελοιοποιήσει ακόμα και φωτογραφικά το θέμα. Πέραν του ότι δεν αναφέρετε ούτε λέξη από την ομιλία μου, πέραν του ότι δεν αναφέρετε ούτε λέξη από όσα είπαν ο Υπουργός και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ για την προσωπική μου συμβολή στη διαμόρφωση της υγείας στη χώρα και τη Δωδεκάνησο, επιλέξατε στην πρώτη σελίδα να βάλετε φωτογραφία όλου του πάνελ των ομιλητών με κενή τη δική μου καρέκλα, γιατί την ίδια στιγμή μιλούσα στο βήμα. Και σαν να μην έφθανε αυτό, στην τελευταία σελίδα σε μια άλλη φωτογραφία με την ίδια άδεια καρέκλα και με λεζάντα ‘Κουίζ’, γράφετε: ‘Ποιος καθόταν σε αυτή την καρέκλα και κανείς δεν τον αναζήτησε;’ Σε αυτό το σημείο γελοιοποιείται η δημοσιογραφία.

Το ΙΣΤΑΜΕ για πρώτη φορά οργάνωσε εκδήλωση στη Δωδεκάνησο. Υπήρξε σταθμός για τα θέματα υγείας της Δωδεκανήσου η διοργάνωση της ημερίδας αυτής. Με συμμετοχή Υπουργών, του Προέδρου του ΕΚΑΒ και του Προέδρου και του Διοικητή του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ παρουσιάσθηκε στη Ρόδο ο σχεδιασμός για την αναμόρφωση της νησιωτικής πολιτικής της υγείας και δόθηκε λύση σχεδόν σε όλα τα τοπικά μας προβλήματα. Αντί, λοιπόν, να προβάλετε τη νέα εποχή-σταθμό για τις υπηρεσίες υγείας για τους Δωδεκανησίους, καθώς θα σώζονται χιλιάδες ανθρώπινες ζωές από την ακτινοθεραπεία για τους καρκίνους, από την αγγειοπλαστική (μπαλονάκι), την τοποθέτηση βαλβίδων αλλά ακόμα και τεχνητής καρδιάς, για τους καρδιοπαθείς, προσπαθείτε για λόγους μικροπολιτικής να απαξιώσετε τα τεράστια αυτά επιτεύγματα.

Η εφημερίδα ‘Πρόοδος’ πρέπει να υπάρχει και να λειτουργεί σύμφωνα με την επιθυμία του ιδρυτή της Γιώργου Διαμαντίδη και να υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των Δωδεκανησίων και μόνο.  Το ότι διαπράξατε δημοσιογραφική ασχημία απέναντι στο πρόσωπό μου, το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών σας, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που θα αντιληφθούν πού βαδίζετε.

Καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός"


Αυτός ο άνθρωπος έχει 5.000 φίλους στο facebook.  Έκρινε ότι δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα με τη σοβαρότητα και το κύρος της εφημερίδας, όταν δημοσίευε καθημερινά κείμενα και συνεντεύξεις δικές του και του Νικητιάδη.  Άλλωστε η εφημερίδα είχε ήδη φτάσει σ' αυτό το "ζηλευτό" επίπεδο πριν τη δώσουν στον "εκτελούνται μεταφορές". Ο Κρεμαστινός θεωρεί ότι έχει συμβάλει στη διαμόρφωση της Υγείας στη χώρα και τη Δωδεκάνησο.  Λάθος!  Το ΠΑΣΟΚ κι αυτός έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση της ηθικής του μέσου Έλληνα.  Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν  οι πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας - άνεργοι όλοι τώρα, στους οποίους δεν έχουν καταβάλει ακόμα τα δεδουλευμένα.  Αυτοί που γνώρισαν από την "καλή" τον αμόρφωτο σύμβουλο των 6.000 ευρώ που "φύτεψε" στην εφημερίδα ο Κρεμαστινός.  Ο Διαμαντίδης που του εμπιστεύτηκε ισοβίως τη θέση του προέδρου του ιδρύματος, εμπιστεύτηκε παράλληλα ισοβίως τη θέση του διευθυντή της εφημερίδας στον Κουταρνίθα... 

Η βουλή είναι γεμάτη από ανθρώπους του "ήθους και του ύφους" του Κρεμαστινού.  Αυτό "πληρώνουμε" σήμερα.

10 comments:

  1. Δύσκολη στάση το γλύψιμο με ταυτόχρονο σκύψιμο εκεί φαίνεται την πάτησε ο Κουταρνίθας κι ενόχλησε τον κ. καθηγητή.

    ReplyDelete
  2. Προσωπικά Λύκε νομίζω ότι το ένα προϋποθέτει το άλλο. Κρεμαστινός και Κουταρνίθας μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Ο ένας θεωρεί ότι είναι συνώνυμο της Υγείας στην Ελλάδα κι ο άλλος (νομίζει ότι είναι) διευθυντής εφημερίδας, τίτλο που κέρδισε γλύφοντας τα ευήκοα ώτα και όχι μόνον του ιδρυτή της εφημερίδας. Και οι δύο κάνουν λάθος. Γι' αυτό τσακώνονται σαν τις κότες...

    ReplyDelete
  3. Ερώτηση από έναν "απλήρωτο" πρώην εργαζόμενο της εφημερίδας «ΠΡΟΟΔΟΣ»: ο κ. Κρεμαστινός, που τόσο ωραία ξέρει να υπερασπίζεται τον "εαυτό" του, δεν μπορεί να υπερασπιστεί και τα νόμιμα-δίκαια συμφέροντα των απλήρωτων-άνεργων πρώην εργαζομένων της εφημερίδας. Αυτούς στους οποίους απευθυνόμενος τον λόγο σε κάθε κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας (γιατί μόνο τότε τον βλέπαμε) τους έλεγε να κάνουν υπομονή (μη έχοντας οικονομικές-νόμιμες απαιτήσεις) για το καλό της εφημερίδας που τόσο αγαπούσε!

    ReplyDelete
  4. twra katalave o k. kremastinos me ti koumasia exei na kanei? i lexi idrima exei idiaitero noima! idrima aniatwn exei katantisei i efimerida!

    ReplyDelete
  5. Γιατί δεν κάνει κάτι ο κ. Κρεμαστινός για τους εργαζόμενους, που εδώ και μήνες παίρνουν υποσχέσεις ότι θα πληρωθούν αλλά αυτό δεν γίνεται? Γι' αυτό το τόσο σοβαρό θέμα δεν έχει άποψη????

    ReplyDelete
  6. Ανώνυμε 16:33, τρελάθηκες; Ο κύριος καθηγητής δεν ασχολείται ποτέ με την πλέμπα. Του προξενεί αλλεργία, που ως γιατρός, γνωρίζει ότι είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

    ReplyDelete
  7. Ανώνυμε 17:25, δεν μπορεί κανείς να καταλάβει εύκολα τον όμοιό του...

    ReplyDelete
  8. Ανώνυμε 18:38, θα ασχοληθεί και μ' εσάς, αφού προηγουμένως λύσει το τεράστιο θέμα της προβολής του από την "εφημερίδα". Πρέπει αυτή να επανέλθει στα παλιά γνωστά επίπεδα, τότε που η "εφημερίδα" είχε κύρος και σοβαρότητα.

    ReplyDelete
  9. Mην ανησυχείς κ. Κρεμαστινέ. Ετσι και αλλιώς κανείς πια δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει την εφημερίδα,γιατί όπως είπε και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, την καταντήσατε ντεκόρ στα περίπτερα,οπότε δεν θα "έπεσε" στην αντίληψη πολλών το δημοσιογραφικό ατόπημα της εφημερίδας. Ισόβιος πρόεδρος εσύ, ισόβιος διευθυντής ο άλλος. Αλήθεια να ρωτήσω η ισόβια κάθειρξη ισχύει? Αντε με το καλό Κουταρνίθα!!!

    ReplyDelete
  10. Ανώνυμε 1:50, τί είναι αυτά που γράφεις; Δεν έχεις ακούσει για το νόμο περί ΜΗ ευθύνης υπουργών του Βενιζέλου; Σε ό,τι αφορά δε τον Κουταρνίθα, αυτός δεν κινδυνεύει. Θα αθωονόταν λόγω ανηκέστου βλακείας.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...