August 15, 2011

Τα δάκρυα της Παναγίας ήταν από τα γέλια...

Ο ΓΑΠας πήγε ηλιοκαμμένος στην εκκλησία, κάνοντας ένα διάλειμμα από τις βουτιές και το κανό.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι έκανε τάμα στην εικόνα της Παναγίας, αν του "βγουν" τα μέτρα και περάσουμε την κρίση, να κόψει το ποδήλατο.  Το ασημένιο τάμα που κρέμασε στην εικόνα απεικόνιζε ένα ποδήλατο χωρίς αλυσίδα.



Ο Σαμαράς παρακολούθησε τη λειτουργία του δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο Ημαθίας. Κατά τη διάρκεια της λιτανείας  κρατούσε σαν πρόσκοπος το κοντάρι της εικόνας παρέα με τον Κουκουλόπουλο του ΜΠΑΤΣΟΚ και το Μπουτάρη.  Μετά τη  λειτουργία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμβολο άσβεστο Πατρίδων αλησμόνητων η Παναγιά Σουμελά. Η Παναγιά, που με τη... χάρη Της, εμπνέει και λυτρώνει.  Από εδώ, με αυτήν την ευκαιρία, στέλνουμε μήνυμα ελπίδας σε όλους τους Έλληνες. Η Πατρίδα, πράγματι, δοκιμάζεται και δοκιμάζεται σκληρά, αλλά θα τα βγάλει πέρα.  Υπό τη σκέπη, υπό τη δύναμη της Παναγιάς.  Άλλωστε, σε εμάς του Έλληνες δεν αρμόζει η μεμψιμοιρία ούτε η μοιρολατρία. Σε εμάς ταιριάζει ο αγώνας.  Και στην Ευρώπη, άλλωστε, δεν ταιριάζει η μισαλλοδοξία, ταιριάζει η αλληλεγγύη και η ενότητα.  Θα τα καταφέρουμε με τη δύναμη της Παναγιάς. Και θα μείνουμε όρθιοι, όπως αρμόζει στους Έλληνες.  Καλή Παναγιά.  Χρόνια πολλά σε όλους." (Η ορθογραφία είναι από το πρωτότυπο του ANTINEWS).


Στην Τήνο ζήσαμε άλλη μια φορά εικόνες προόδου και εξέλιξης του σύγχρονου Έλληνα.  Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.


3 comments:

  1. Δεν μπορεις να πεις ομως,swell, το θρησκευτικο αισθημα των πολιτικων στην Ελλαδα ειναι το κατι αλλο και δεν συγκρινεται με αλλων στο...δυτικο
    κοσμο!
    Οσο για τον ανατολικο,μονο με τους ...Ταλιμπαν συγκρινομαστε στη θρησκευτικοτητα! :(

    ReplyDelete
  2. Έλβα δεν απέχει πολύ από την αλήθεια αν πει κανείς ότι "απολαμβάνουμε" στην Ελλάδα ένα θεοκρατικό καθεστώς. Όπου η εκκλησία δεν επιτρέπει την ανέγερση τζαμιών, ούτε την καύση των νεκρών. Δεν δέχεται να φορολογηθεί η περιουσία της και θησαυρίζει. Και όλα αυτά με την ανοχή της πολιτείας. Ταλιμπάν και βάλε σου λέω.

    Τώρα για το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτικών, ισχύει το όσο πιο ψεύτης, τόσο περισσότερο θρησκευόμενος. Θυμίσου το Μητσοτάκη και τον Παυλόπουλο.

    ReplyDelete
  3. ολα τα λεφτα στο λαδι

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...