August 23, 2011

Σύγχυση


Αυτό έχει πάθει η "κυβέρνηση".  Η ιστορία με την αύξηση του ΦΠΑ στον τομέα της εστίασης, με τις εξαιρέσεις που τη μια μέρα ανακοινώνονται και την επομένη ακυρώνονται, η ιστορία αυτή θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ ωραίο νούμερο στο "Μεγάλο μας Τσίρκο".

Πόσος είναι ο ΦΠΑ στην τυρόπιτα; 13% αν το τυρί είναι από πρόβατο και 23% αν είναι από κατσίκι. Γιατί;  Δεν ξέρω, έτσι αποφάσισε ο Βενιζέλος.  Και στις πάστες;  23% αν τη φάτε εδώ και 13% αν την πάρετε στο χέρι.  Μα στο χέρι την πάστα, θα πασαλειφτώ. Τι να σας πω κύριε. Αν μου τη σερβίρετε σε πιάτο και τη φάω όρθιος, θα πληρώσω 13 ή 23;  Θα πληρώσετε 23% γιατί θα είστε μέσα στο κατάστημα.  Αν βγω έξω;  Κι έξω κύριε 23% θα πληρώσετε, γιατί για να πάρω το μαγαζί πλήρωσα και αέρα.  Και θα σας πληρώσω εγώ τον αέρα;  Θα μου πληρώσετε τον αέρα της πάστας.  Έχει αέρα η πάστα;  Ναι, αλλιώς δεν θα είχε φουσκώσει.

Αυτούς τους διαλόγους θα κάνουμε από την 1η Σεπτεμβρίου, που θα ισχύσει το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ του αντιπρωθυπουργού Βενιτσέλου (Βενιζέλος και Μπακατσέλος).  Είναι τέτοια η σύγχιση της "κυβέρνησης", που αν κάποιος επισκέπτεται την Ελλάδα έχοντας κλείσει τα πάντα από το εξωτερικό, θα πληρώσει ΦΠΑ 13%.  Ενώ αν τα κλείσει από δω, θα πληρώσει 23%!  Του χρόνου θα κλείσω και τη βενζίνη του φουσκωτού από το εξωτερικό.  Γιατί την πληρώνω εγώ και δεν την κάνω τράκα όπως κάποιοι άλλοι...


4 comments:

  1. τρικυμία εν ποτηρίω.

    ReplyDelete
  2. Θα αρχισουν και οι Ελληνες να κλεινουν διακοπες μεσω ξενων sites με τις ...εξυπναδες που κανουν,ασε που το μετρο αυτο χτυπαει τα μικρα μαγαζια και παλι...Να μη βοηθησουν λιγο και το κεφαλαιο;
    Μετα σου λεει ολα γινονται για να επανελθει στα ποδια της η Ελλ. οικονομια! Κανενα αλλο..ανεκδοτο
    δε θα ακουσουμε; :(

    ReplyDelete
  3. Αντώνη Σ., πρόκειται για τρικυμία στο κεφάλι τους που έχει σαν αποτέλεσμα σεισμό στη ζωή μας.

    ReplyDelete
  4. Αυτό το τσίρκο, Ελβα, που θέλει να αυτοαποκαλείται κυβέρνηση, έχει βαλθεί να διαλύσει τα πάντα. Και πρώτα απ' όλα εμάς.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...