August 29, 2011

Η "απελευθέρωση" της Λιβύης συνεχίζεται...


Ο πάλαι ποτέ φίλος των δυτικών αλλά και δικός μας, φαίνεται ότι άρχισε να μην αισθάνεται πολύ καλά.  Γι' αυτό προτείνει τώρα συνομιλίες με τους αντικαθεστωτικούς για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.  Οι δυτικοί, που υποτίθεται ότι βοηθούν τους αντικαθεστωτικούς να εγκαταστήσουν ένα δημοκρατικό καθεστώς, περιμένουν σαν τα κοράκια πάνω από το πτώμα.  Το ρόλο του πτώματος "παίζει" το πετρέλαιο της Λιβύης.  Το ζητούμενο γι' αυτούς είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στο πετρέλαιο.  Αν το καταφέρουν αυτό, δεν τους ενδιαφέρει αν θα προκύψει ένας νέος Καντάφι ή και χειρότερος από αυτόν.  Το βλέπουμε στη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Κατάρ.


Είναι σίγουρο ότι και οι δύο πλευρές των αντιμαχόμενων έκαναν φοβερά πράγματα.  Οι αντικαθεστωτικοί απαγόρευαν αυστηρά την περίθαλψη στα νοσοκομεία τραυματιών, που τους θεωρούσαν κανταφικούς. Όσα αποκαλύπτονται τώρα για την πολυτελή ζωή του Καντάφι, επιτείνουν την οργή.  Και αυτή οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερες αγριότητες.

Προσοχή!  Το video που ακολουθεί είναι εξαιρετικά σκληρό.

4 comments:

  1. πάρε ρε φίλε ένα μπαλντά που παιδεύεσαι με το σουγιαδάκι...

    ReplyDelete
  2. Αντώνη Σ, ο σκηνοθέτης ήθελε διάρκεια στο πλάνο. Θαυμάζει τον Αγγελόπουλο.

    ReplyDelete
  3. Kαι που να αποκαλυφθουν αλλα για την πολυτελή ζωή των δικων μας...παιδιων στην Ελλαδα, εκει να δεις τι θα γινει ετσι και συνεχιστει η ανεργια. Δυστυχως τα χειροτερα επονται και καλα ειναι να μη τα περασει ο κοσμος που ισως τωρα σκεφτεται να ψηφισει τους αλλους, ετσι δεν γινεται παντα, μια αυτους και μια τους..αλλους; Eκτος κι αν τα..βρουν και γινουν κι αυτοι ενα κομμα, οπως τους αρμοζει, να μη μας παιδευουν με...ψευτοδιλημματα! :((

    ReplyDelete
  4. Έλβα, δεν χρειάζεται ν' αποκαλυφθεί τίποτα. Είναι όλα γνωστά. Και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Γι' αυτό έκαναν πρόεδρο αυτόν που είπε ότι δάνεισε τα χρήματα στον Α. Παπανδρέου για να αγοράσει τη ροζ βίλα. Η απόλυτη αποχαύνωση για να μην πω τίποτα άλλο.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...