September 5, 2011

Το σερί των "επιτυχιών" του Βενιζέλου

 

Το 1995 ήταν ο νόμος για τις προμήθειες των διαφημιστικών εταιριών.  Νόμος που υπαγορεύτηκε από τον Λαμπράκη, επειδή έβλεπε ότι οι εφημερίδες έχαναν συνεχώς μερίδιο από τη διαφημιστική δαπάνη.  Ο Βενιζέλος, για να ικανοποιήσει τον Λαμπράκη, έφτιαξε ένα νόμο που είχε τόσα "παράθυρα" που σε λιγότερο από 6 μήνες η αγορά είχε επανέλθει στην ίδια κατάσταση που (υποτίθεται) ο νόμος ήθελε να αντιμετωπίσει.  Το μόνο αποτέλεσμα που είχε ήταν πολλοί άνθρωποι να χάσουν τη δουλειά τους, επειδή οι ιδιοκτήτες των διαφημιστικών εταιριών φοβήθηκαν αρχικά ότι θα μειώνονταν τα κέρδη τους.

Δέκα χρόνια μετά, ο Βενιζέλος έχει νέα αναλαμπή με το βασικό μέτοχο αυτή τη φορά.  Ο νόμος είχε τέτοια επιτυχία, που έγινε απαραίτητο νούμερο στις επιθεωρήσεις της εποχής.  Πρόσφατα θέλησε να μας παρουσιάσει σαν προσωπική του επιτυχία τη συμφωνία εγγυήσεων με τη Φινλανδία.  Συμφωνία που απειλεί με ακύρωση όλων όσων συμφωνήθηκαν στη συνάντηση Κορυφής της 21ης Ιουλίου.  Και όλοι τώρα σπεύδουν να ακυρώσουν αυτά που συμφώνησε ο Βενιζέλος.

Την προηγούμενη Δευτέρα ο Βενιζέλος πανηγύριζε για τη συνένωση της EUROBANK με την ALPHABANK.  Σήμερα το χρηματιστήριο βρίσκεται στα χαμηλά 15ετίας και η μετοχή της EUROBANK στο -9% περίπου.

Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι η μόνη σωστή κίνηση που έκανε ποτέ ο Βενιζέλος, ήταν ο γάμος του με την κόρη του Μπακατσέλου. Ο γάμος αυτός τον έβαλε στα υψηλά σαλόνια.  Κι από κει, με τη βοήθεια του Λαμπράκη στο ΠΑΣΟΚ.  Το τελευταίο, βέβαια, μου κάνει περισσότερο σε χαμαιτυπείο παρά σε ψηλό σαλόνι...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...