September 15, 2011

Καλωσήρθατε στο Ιράν!


Εξαιρείται η εκκλησία του Χριστόδουλου, του Άνθιμου και του Βατοπεδίου από την επιβολή του ειδικού τέλους.  "Για ηθικούς λόγους" είπε ο Βενιζέλος.  Όταν άνοιξαν το σπίτι του Χριστόδουλου στο Ψυχικό, παρουσία συμβολαιογράφου και της αστυνομίας, οι άνθρωποι έμειναν άφωνοι.  Η ηθική του Χριστόδουλου του επέβαλε να έχει έναν αμύθητο πλούτο. 

Η ηθική του Βενιζέλου του επιβάλλει την εξαίρεση από το χαράτσι των επιδοτούμενων από τον ΟΑΕΔ ανέργων, αλλά όχι και των μακροχρόνιων ανέργων που δεν επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ. Πιθανότατα, ο Βενιζέλος αδυνατεί να καταλάβει τη διαφορά.  Και πως να την καταλάβει, όταν εξελίχθηκε χάρη στη βοήθεια του γαμπρού του αρχικά, του Μπακατσέλου, και του Λαμπράκη αργότερα. 

Οι άνθρωποι αυτού του ηθικού διαμετρήματος, αδυνατούν να καταλάβουν αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία.  Η Στάη π.χ. σε συνέντευξή της, είπε ότι επηρεάστηκε κι αυτή από την κρίση.  Έκοψε τον οδηγό και πλέον οδηγεί η ίδια το αυτοκίνητό της!  

Ο Βενιζέλος θα απορεί όταν η οργή του κόσμου στραφεί μετά τους πολιτικούς και τους δημοσιοκάφρους, στους παπάδες και τις εκκλησίες.  Στο Ιράν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Με ιμάμη το ΓΑΠα.

9 comments:

  1. Το θέμα είναι να μην πληρώσουμε εμείς για κάτι που δεν χρωστάμε, όχι να ζητάμε να πληρώσει ο τάδε και ο δείνα.

    Η εκκλησία είναι λογικό να μην πληρώνει. Είναι σαν να μετακινείς τα χρήματα από τη μία τσέπη στην άλλη. Οι μεγαλοδημοσιογράφοι και οι διαπλεκόμενοι "κουμπάροι" παρομοίως.

    Θα με βόλευε πάντως περισσότερο όχι να πληρώσουν και αυτοί μαζί με εμάς αλλά να πληρώσουν όλο το υποτιθέμενο χρέος. Δεν έχω πρόβλημα να τους παραχωρήσω το "μερίδιό" μου.

    ReplyDelete
  2. Το θεμα ομως ειναι οτι δεν βλεπουμε κανενα, εκτος απο τους ...μισθωτους και τους συνταξιουχους να πληρώνουν, οπως παντα! Οι αλλοι συνεχως...διαφευγουν!

    ReplyDelete
  3. Wert01gf, ενώ συμφωνώ να πληρώσουν μόνον αυτοί το χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν, με ενοχλεί η εξαίρεση των παπάδων. Λες κι έχουν να πληρώσουν κάτι άλλο από τις εκτρώσεις...

    ReplyDelete
  4. Έλβα, τα μέλη της κάθε μαφίας πάντοτε αλληλοϋποστηρίζονται. Κι έτσι μένουν μονίμως στο απυρόβλητο. Αντίθετα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι τα μόνιμα κορόιδα (sic). Μέχρι να το συνειδητοποιήσουν και να τους πάρουν φαλάγγι.

    ReplyDelete
  5. Εκεί στο Σύνταγμα κυκλοφορεί μια παρέα θεούσες που μαζεύουν υπογραφές να τις πάνε στο Τζερόνυμο, ζητώντας του να αγοράσει τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ.
    Εχω υπογράψει με ψεύτικο όνομα τουλάχιστον δέκα φορές.
    Προτείνω να κάνετε το ίδιο.
    Όταν μαζευτούν 5 μύρια υπογραφές το κίνημα θα γίνει Χριστιανικό.
    Και οι πιστοί θα το πάρουν πατριωτικά.
    Κι εμείς θα γουστάρουμε.

    ReplyDelete
  6. Φοβάμαι ότι είναι επικίνδυνο, Patsiouri. Αυτοί οι άνθρωποι με τόσες υπογραφές, δεν ξέρω τι είναι ικανοί να κάνουν. Και με δεδομένο το μέσο Έλληνα, το να δω 1 εκατομμύριο συγκεντρωμένους να φωνάζουν για τη μαντήλα ή τις εκτρώσεις, με τρομάζει.

    ReplyDelete
  7. Ούτως η άλλως υπάρχουν. Ούτως η άλλως πάντα ήταν άπειροι. Θυμάσαι τι μάζευε ο Χουντόδουλος;;;
    Αφού λοιπόν δεν υπάρχει σωτηρία από δαυτους, ας παίξουμε μαζί τους.
    Άλλωστε υπέγραψα μόνο για τη ΔΕΗ.
    Αν είναι να έρχεται σε χριστιανοκηδειόχαρτο, παίζει και η γεννητριούλα. Και η μπαλαντέζα. Που θα παίξει όπως και να' χει...

    Πατσιούρι (βαριέμαι το σάιν ιν)

    ReplyDelete
  8. Στη μπαλαντέζα Πατσιούρι είμαι μαζί σου. Έχω απέναντι μια κολώνα φωτισμού.

    Αναφέρεσαι στις υπογραφές του Χουντόδουλου ή τον πλούτο που βρέθηκε στο σπίτι του όταν το άνοιξαν;

    ReplyDelete
  9. Επί του παρόντος στις υπογραφές και τις διαδηλώσεις για τις ταυτότητες.

    Για τα υπόλοιπα, φταίνε τα ΖΩΑ (σόρι Πέρσα, Ρέμπελ) που τους συντηρούν.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...