September 30, 2011

Πανηγύρια


Στην αρχή ήταν "τα λεφτά που υπήρχαν" και "η πάση θεού προστασία του ελληνικού εργαζόμενου".  Ήταν το "μεγάλο λάθος η αύξηση των φόρων" και "η καταφυγή στο ΔΝΤ" που "δημιουργεί ύφεση και δυστυχία".  Μ' αυτά και μ' αυτά κέρδισε τις εκλογές.

Και σα να είδε ένα κακό όνειρο, σα ν' άκουσε μια φωνή, άλλαξαν όλα.  Πασχίσαμε να φέρουμε το ΔΝΤ γιατί θα μας έσωζε.  "Το ΔΝΤ και η τρόικα είναι σωτηρία, είναι ευτυχία".  Αυτά μας είπαν.  Κι άρχισαν να χτυπάνε ανελέητα τον ελληνικό εργαζόμενο.  Και το συνταξιούχο.  Και το μαθητή. Και το φοιτητή.

Και δήθεν διαπραγματεύονταν σκληρά με την τρόικα.  Και δήθεν η τρόικα έφυγε γιατί έτσι ήταν προγραμματισμένο.  Αυτά μας τα είπε ο σώγαμπρος του Μπακατσέλου, που ο "πρωθυπουργός" του ανέθεσε το υπουργείο Οικονομίας.  Μετά μάθαμε ότι η τρόικα έφυγε γιατί τα "πήραν στο κεφάλι" με τους ανίκανους της ελληνικής "κυβέρνησης".  Για να τους πείσει η "κυβέρνηση" να επιστρέψουν, άρχισαν να ανακοινώνουν νέα μέτρα καθημερινά.  Στην αρχή την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.  Η τρόικα μουτρωμένη δε μιλούσε.  Μετά ανακοίνωσαν το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.  Αρχικά για δύο χρόνια.  Μετά είπαν ότι θα είναι μόνιμο.  Η τρόικα μουτρωμένη δε μιλούσε.  Σκέφτηκαν κι ανακοίνωσαν την εφεδρεία.  Η τρόικα ξεμούτρωσε και είπε ότι θα επιστρέψει.

Όλα αυτά γίνονται την ώρα που οι ποικίλες αμοιβές του εσμού που κατοικοεδρεύει στη βουλή, παραμένουν ανέπαφες.  Την ώρα που οι τράπεζες, οι μεγάλες επιχειρήσεις και η εκκλησία παραμένουν στο απυρόβλητο.  Την ώρα που οι Πασόκοι συνεχίζουν να διορίζουν όπου μπορούν τους φίλους και συγγενείς τους. 

Τους ρωτούν οι τροικανοί "μα πώς δεν μειώνεται το μισθολογικό κόστος του δημοσίου αφού απολύονται υπάλληλοι;"  Και αυτοί κοιτούν άφωνοι, με το βλέμμα της αγελάδας.  Τώρα κατάλαβαν ότι η εργασιακή εφεδρεία δεν μπορεί να εφαρμοστεί, γιατί εκτός των συνταγματικών κωλυμάτων, υπάρχουν και πολλά τεχνικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκκλησία για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από το γεγονός ότι αρνείται να συνεισφέρει, παρά τον πλούτο που διαθέτει - αυτά που βρέθηκαν στο σπίτι του Χριστόδουλου το επιβεβαιώνουν - αποφάσισε να κάνει μια κίνηση.  Κήρυξε τη σημερινή μέρα ως αφιερωμένη σε μια νέα αγία.  Την αγία τρόικα.  Στις εκκλησίες θα ψάλλεται το απολυτίκιο "η ζωή είναι ένα μονοπάτι".  Σύμφωνα με τους θρησκευτικούς κανόνες, η μέρα αυτή θα γιορτάζεται με πανηγύρια σε όλη τη χώρα.  Οι συμμετέχοντες θα τραγουδούν όλο το απολυτίκιο.

Η εκκλησία βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπουργείο "Παιδείας" για να καθιερωθεί η γιορτή και ως σχολική αργία.  Η "υπουργός" σκέφτεται να συναινέσει γιατί εκτιμά ότι έτσι οι καταλήψεις θα αρχίζουν πλέον μετά τις 30 Σεπτεμβρίου.



2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...