September 6, 2011

Γενική επίθεση!

 
Γενική επίθεση σήμανε ο αρχιστράτηγος της τρόικας Βενιζέλος, μετά το τέλος του "υπουργικού συμβουλίου".  Ο αρχιστράτηγος απήγγειλε on camera όσα του είχαν υπαγορεύσει από την τρόικα.  Το σχέδιο έχει ένα μοναδικό στόχο:  Να μη μείνει τίποτα όρθιο.
Έτσι, το μόνο που θα αυξηθεί είναι οι λίστες των ανέργων του ΟΑΕΔ.  Μειώνονται μισθοί, επιδόματα, εργαζόμενοι,  συμβασιούχοι.  Η εργασιακή εφεδρεία γίνεται ο προθάλαμος του ΟΑΕΔ.  Επεκτείνονται οι συμβάσεις παραχώρησης των συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας, του αεροδρομίου των Σπάτων και (προφανώς) του κώλου μας.  Για τις συχνότητες των καναλιών ο αρχιστράτηγος της τρόικας δεν είπε (βεβαίως) κουβέντα.  Καταργούνται ή συνενώνονται ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ), το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), ο ΕΟΜΜΕΧ, ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) και γύρευε πόσοι άλλοι οργανισμοί και ιδρύματα που δεν συγκράτησα ή δεν τ' ανέφερε ο αρχιστράτηγος. 

Καθιερώνεται μπόνους ή πριμ παραγωγικότητας.  Παράδειγμα:  Ο ένας μπάτσος ανοίγει 5 κεφάλια σε μια διαδήλωση και ο άλλος 20 - δεν μπορεί να αμείβονται το ίδιο.  Ο δεύτερος μπάτσος θα πάρει ένα σημαντικό μπόνους που θα αποτελέσει κίνητρο για να συνεχίσει να είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο παραγωγικός.  Αυτά για το δημόσιο.

Σε σχέση με το άνοιγμα των επαγγελμάτων, το "κόλλημα" του Ραγκούση με τους ταξιτζήδες επιβραβεύεται.  Το ρόλο του νταβατζή των αδειών ταξί αναλαμβάνει με νόμο το κράτος.  Για το επάγγελμα των ιερόδουλων, ο αρχιστράτηγος δεν μίλησε.  Θα αντιδρούσαν κάποιες (πολλές) κυρίες στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, που δεν συμπαθούν τον ανταγωνισμό.  Έτσι το συγκεκριμένο επάγγελμα παραμένει κλειστό.

Για τον ιδιωτικό τομέα ο αρχιστράτηγος επιθυμεί διακαώς την επέκταση και αύξηση των επιχειρησιακών συμβάσεων.  Στόχος του είναι ο όρος "κλαδική σύμβαση" να διαγραφεί από το λεξιλόγιο των εργαζομένων και της κοινωνίας. 

Προβλέπω κι ελπίζω σ' ένα πολύ θερμό φθινόπωρο σε απάντηση των σοσιαληστών του ΜΠΑΤΣΟΚ.

8 comments:

  1. Γενικο πανικό θύμιζε....

    ReplyDelete
  2. Όσο για την απελευθώρωση του επαγγέλματος της ιεροδούλου (που δεν έγινε) μάλλον με ρουσφέτι σε μιά κοινή μας "φίλη" μου μοιάζει.

    ReplyDelete
  3. Στ' αληθεια ελπιζεις ακομα;;;

    ReplyDelete
  4. Aντώνη Σ.,

    1. Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τις ικανότητες του αντιπρωθυπουργού στην απαγγελία. Παρά τον διαφαινόμενο πανικό.

    2. Λες αυτή να πίεσε για να μη χάσει τα "πρωτεία";

    3. Μόνο να μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας πλέον.

    ReplyDelete
  5. Τον Κουταρνίθα τι τον έκανες?

    ReplyDelete
  6. Αντώνη Σ., και μ' ένα μάτι, αν είναι ασφαλίτικο, τα πιάνεις όλα βλέπω.

    ReplyDelete
  7. Τέχνη κτηθείσα εν υπηρεσία.... το χαφιεδιλίκι αλλά κι εσύ μωρ' αδελφέ μου πρόσεχε λίγο τις παρέες σου.

    ReplyDelete
  8. Μάθε τέχνη κι άστηνα κι αν πεινάσεις πιάστηνα Αντώνη. Για τις παρέες μου, έχεις δίκιο. Πρέπει να προσέχω.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...