October 9, 2011

Η μαλακία είναι θεσμός


Πάει, τελείωσε.  Η κυβέρνηση αυτή με τους εγχώριους συμμάχους της, τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, έχει αναγάγει τη μαλακία σε θεσμό.  Με την πολιτική της που πολύ γρήγορα αυτοδιαψεύδεται,  με το βομβαρδισμό εμφανώς ατελέσφορων μέτρων, με υπουργούς που δίνουν καθημερινά νέα έννοια στην πρώτη λέξη που μαθαίνουν όλοι οι ξένοι.

Δεν μπορεί ο παχύδερμος συνταγματολόγος, προστατευόμενος του Μπακατσέλου και του Λαμπράκη, υπουργός οικονομικών Βενιζέλος να χρεώνει με 23% ΦΠΑ τη μπουγάτσα αν είναι αλμυρή και με 13% αν είναι γλυκιά και να θεωρεί αυτό το μέτρο σοβαρό.  Που θα συμβάλλει στην έξοδο από την κρίση.  Το μόνο που πιθανά θα καταφέρει είναι η λέξη "μαλάκας" να αποκτήσει ένα επιπλέον συνώνυμο, το "Έλληνας υπουργός".

 Δεν μπορεί να μας επιβάλλει μισθούς της δεκαετίας του 1960 και την ίδια στιγμή η φοροδιαφυγή να παραμένει ασύλληπτη και να μη φορολογούνται οι συνήθεις αλήτες. Οι κατοικοεδρεύοντες στις τράπεζες, τις μεγάλες επιχειρήσεις και την εκκλησία.

Δεν μπορεί όλοι να υποστηρίζουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και η "κυβέρνηση" να συνεχίζει να παίρνει μέτρα για να βγούμε από την κρίση και να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα στη μαλακία.

Δεν μπορεί ο Γερμανός αντιπρόεδρος να δηλώνει σε συνέντευξή του στη REAL NEWS, ότι "για να συμφωνήσει η Γερμανία σε κούρεμα του χρέους, πρέπει η Ελλάδα να παραχωρήσει μέρος της εθνικής κυριαρχίας της".  Ποιός έδωσε το δικαίωμα σ' αυτόν τον κύριο (sic) να μιλά έτσι;  Ποιός τον άφησε να πιστεύει ότι όλοι οι Έλληνες είναι σαν το ΓΑΠα και τους δύο αντιπροέδρους του;

Δεν μπορεί ένα δημοσιογραφικό "δίδυμο", συνάδελφοι του Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ και με αντίστοιχα ελληνικά, να ισχυρίζονται ότι η αυριανή απεργία στα ΜΜΜ είναι λάθος, γιατί δεν θα έχουν τρόπο να πάνε στις δουλειές τους οι εργαζόμενοι.  Και ότι τον Ρέππα δεν τον επηρεάζει η απεργία.  Και ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να βρουν διαφορετικούς τρόπους αντίδρασης.  Με χοροεσπερίδες;  

Δεν μπορεί να παρουσιάζουν όλοι την έξοδο από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή σαν απόλυτη καταστροφή για όλους.  Λες κι εγώ έχω τα ίδια συμφέροντα με το Μπόμπολα και το Βαρδινογιάννη.

Όταν όλοι αυτοί θα βρίσκονται μπροστά στο λαϊκό δικαστήριο, θα αντιμετωπίζουν και μια επιπλέον κατηγορία.  Αυτή της εξέχουσας μαλακίας.


4 comments:

  1. Αυτή η μαλακία του Βενιζέλου είναι ένα ακόμα παράθυρο για φοροδιαφυγή... αφού ξαφνικά όλες οι μπουγάτσες θα γλυκάνουν... (μπουγάτσα με τυρί και προαιρετικά κανελοζάχαρη)

    ReplyDelete
  2. Εμένα μου λες, για θεσμούς. Μια τέτοια... μαλακία, την είχα δίπλα μου επί 9μηνο, να μου εξηγεί ότι πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς (δημοσίως), να τους γράφουμε στα παπάρια μας (ιδιωτικώς) και σε σουαρέ και λοιπά γκαλά να τους θωπεύουμε σαν Πόντιες πουτάνες... Γι' αυτό μπουκώσαν τα μικρόφωνα κάποια στιγμή.
    Τα φιλιά μου!

    ReplyDelete
  3. Αντώνη, πεντάφυλλη πόρτα άνοιξε ο τύπος, που περνά φορτηγό φορτωμένο με προκάτ μπουγατσοπωλείο.

    ReplyDelete
  4. Koptoraptou, είναι λογικό σ' ένα τέτοιο μαγαζί να μιλούν για ήθος. Όπως στο ΠΑΣΟΚ, του Παναγιωτόπουλου και του Νικητιάδη.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...