October 20, 2011

Η "κόκκινη" πλατεία

Η "κόκκινη" πλατεία των ΜΑΤ, των ΚΝΑΤ και των τσικό του Προποτζή.  Γιατί βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των διαδηλωτών που έτρεχε από τα κεφάλια τους.  Από τις πέτρες που πετούσαν τσικό και ΚΝΑΤ.  Ο Παπουτσής μπορεί να προσθέσει στο βιογραφικό του, μετά τους νεκρούς του Σάμινα, το σημερινό νεκρό μέλος του ΠΑΜΕ, από τα χημικά των ΜΑΤ.

 











Tο μπλογκ του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ εμποδίστηκε από τα ΚΝΑΤ να πλησιάσει την περιφρουρούμενη από το ΠΑΜΕ βουλή.  Αυτό πυροδότησε το "πανηγύρι" μεταξύ ΚΝΑΤ και τσικό του Προποτζή υπουργού.  Τα ΜΑΤ απολάμβαναν τις σκηνές της μάχης.  Όταν μετά από ώρα αποφάσισαν να επέμβουν, με το γνωστό τους τρόπο, είχαμε τον πρώτο νεκρό του ΓΑΠα και τον πολλοστό του Παπουτσή...



Τα παραπάνω οδήγησαν στην εκκένωση της πλατείας και της γύρω περιοχής από τον ανέλπιστα πολύ κόσμο.  Ο οποίος, παρά τα χθεσινά επεισόδια, κατέβηκε μαζικά και στη σημερινή συγκέντρωση, σε πείσμα ΓΑΠα, ΜΑΤ και ΚΝΑΤ.





 

Στη βουλή, οι παλιές γκόμενες του Αντρέα έσωσαν το ΓΑΠα.  Μετά τη "δακρύβρεχτη" ομιλία της, η Βάσω ψήφισε όλο το πολυνομοσχέδιο.  Η Κατσέλη διαγράφηκε από το ΓΑΠα.  Ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι "εγώ δεν κυβερνώ με 153 βουλευτές"!  Το ΠΑΣΟΚ έχει τώρα 153 βουλευτές.  Το ερώτημα αν θα παραιτηθεί ο ΓΑΠας θα ίσχυε μόνον αν ήταν σοβαρός, ως άνθρωπος και ως πολιτικός.  Έστω μιλώντας αγγλικά...

Πηγή φωτό Όλες εκτός των 7 τελευταίων είναι από το tsantiri.gr

9 comments:

  1. "Tο μπλογκ του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ εμποδίστηκε από τα ΚΝΑΤ να πλησιάσει την περιφρουρούμενη από το ΠΑΜΕ βουλή."

    Εννοείς το μπλοκ στο οποίο πήγαιναν και κρύβονταν οι μπαχαλάκηδες που τόσο πολύ μισείς (;)

    Το σύνθημα του ΠΑΜΕ επαληθεύεται ξεκάθαρα σήμερα:
    "Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες!"

    Και όσοι πέταγαν μάρμαρα μέσα στον κόσμο του ΠΑΜΕ δεν είναι με τους εργάτες!

    Οπότε ήρθε η ώρα να πάρεις θέση. Είσαι με τους εργάτες ή με τους ρουφιάνους; Γιατί αν είσαι με τους εργάτες πρέπει την επόμενη φορά που θα δεις κοτόπουλο με κουκούλα να τον πετάξεις έξω από τη συγκέντρωσή σου και να μην τον αφήνεις να κρυφτεί εκεί...

    :-)

    ReplyDelete
  2. Νόμιζα ότι ήσουν λίγο σοβαρός swell.
    Έκανα προφανώς λάθος.

    Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον προλαλήσαντα.


    Καληνύχτα σου (και μην ελπίζεις ότι θα ξημερώσει γρήγορα με τα μυαλά που κουβαλάς)

    ReplyDelete
  3. Swell τι διαβάζω, ήσουν απ' αυτούς που πέταγαν πέτρες στο ΠΑΜΕ?
    Αίσχος και πάλι αίσχος... πρέπει επιτέλους να πάρεις θέση "ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες" κι όσοι δεν είναι με το ΠΑΜΕ -προφανώς- δεν είναι με τους εργάτες.

    ReplyDelete
  4. Ανώνυμε, η ουσία είναι ότι η ψηφοφορία χθες έγινε ανεμπόδιστα, χάρη στην αποτελεσματική περιφρούρηση της απρόσκωπτης εισόδου των βουλευτών στη βουλή από το ΠΑΜΕ. Συνήθως το ρόλο αυτό τον αναλαμβάνουν τα ΜΑΤ.

    Οι κουκουλοφόροι έκαναν αυτό που κάνουν πάντα. Επιτίθενται σε αυτούς που φρουρούν τη βουλή.

    Λες, "είσαι με τους εργάτες ή με τους ρουφιάνους;" Δηλαδή, αν δεν υποστηρίζεις το ΚΚΕ, δεν είσαι με τους εργάτες. Καταθέτω τα "όπλα" μου...

    ReplyDelete
  5. Greektroit, αν περιμένεις εσύ να ξημερώσει με το ΚΚΕ, που του πήρε 60 χρόνια για ν' αναγνωρίσει το λάθος που έκανε με το Ζαχαριάδη, τι να σου πω, είσαι πολύ, μα πάρα πολύ αισιόδοξος...

    ReplyDelete
  6. Λύκε, έχω συγκλονιστεί. Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το θεμελιώδες ερώτημα. Έχω ελπίδες, ή είμαι χαμένος;

    ReplyDelete
  7. Θέση πρέπει να πάρουν όλοι. Όχι γιατί όποιος δεν είναι με το ΠΑΜΕ δεν είναι με τους εργάτες αλλά γιατί όποιος μιλάει για ιδεολογικές διαφωνίες μεταξύ αριστερών (ΣΚΑΙ), ή λέει ότι το ΠΑΜΕ δε μπορεί να κάθεται μπροστά στη Βουλή (Κόκκινο) ουσιαστικά αποκρύπτει την αλήθεια.

    Οι άνθρωποι που πέταξαν πέτρες, μολότωφ, χημικά και κρότου λάμψης στον απλό κόσμο ΔΕΝ είναι στο κίνημα, ΔΕΝ είναι ιδεολόγοι, είναι αναρχοφασίστες και ασφαλίτες, όργανα του κράτους και του παρακράτους.

    Γι'αυτό μην ψάχνετε πώς θα δικαιογήσετε τα αδικαιολόγητα. το ΠΑΜΕ περιφρούρησε τη συγκέντρωσή του, όχι τη Βουλή και ακύρωσε τα σχέδια όλων αυτών που ήθελαν να φύγει ο τεράστιος όγκος του κόσμου δημιουργώντας επεισόδια. Παρά την δολοφονική επίθεση, ο κόσμος δεν τρομοκρατήθηκε!

    Οι απλοί άνθρωποι που τα διαβάζουν αυτά πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Με ένα ντου στη Βουλή δεν αλλάζει ο κόσμος. Μακάρι να ήταν τόσο εύκολος και γρήγορος ο αγώνας. Ο αγώνας όμως δίνεται καθημερινά στους χώρους δουλειάς, στις σχολές και στα σχολεία. Εκεί που ο εργοδότης εκμεταλεύεται τον εργαζόμενο, εκεί που τον απολύει χωρίς αιτία, εκεί που λιποθυμάνε παιδιά επειδή δεν έχουν να φάνε. Οι στημένες μάχες ανάμεσα με ΜΑΤ και κουκουλόφορους δεν είναι αγώνας, είναι υλικό για να έχουν να δείχνουν στις ειδήσεις τα κανάλια και να θάψουν τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που κατέβηκε να διαμαρτυρηθεί αυτές τις δύο μέρες.

    Εσείς τώρα, λύκε και Swell έχετε πρόβλημα με το ΚΚΕ, τι να κάνουμε; Καθίστε να μάθετε όλη την προπαγάνδα για Ζαχαριάδη, ΚΝΑΤ και ο,τι άλλο μπορείτε να βρείτε στην Καθημερινή και στο Βήμα. Στις εκτιμήσεις που είχε κάνει από το 2008 το ΚΚΕ για την κρίση και τις αιτίες της και για την μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο με αποδέσμευση από την ΕΕ και Εργατική - Λαϊκή Εξουσία δεν έχετε να απαντήσετε τίποτα.

    :-)

    ReplyDelete
  8. @Ανώνυμε, όταν ο Θεός έβρεχε μυαλό εκεί στον Περισσό είχατε απλώσει τις τέντες, τι συζήτηση να κάνουμε όταν ο ίδιος παραδέχεσαι ότι το ΠΑΜΕ περιφρουρούσε τη βουλή κι όχι απλά τη συγκέντρωση του.

    Και για να μην συνεχίσεις τις ανοησίες που γράφεις θα σου πω πως με τα μέλη και τους οπαδούς του ΚΕΕ δεν έχω και δεν με χωρίζει τίποτα, άλλωστε πολλές φορές και σε δύσκολες εποχές συνοδοιπορήσαμε, με την ηγεσία όμως του ΚΚΕ είτε ακούει στο όνομα του Ζαχαριάδη, του Φλωράκη, του Φαράκου ή της Αλέκας πάντα είχα και εξακολουθώ να έχω μια αλεργία.

    ReplyDelete
  9. Ανώνυμε, κακώς παίρνεις γραμμή από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, εκτίθεσαι. Για ποιά δολοφονική επίθεση μιλάς; Ο άτυχος αγωνιστής έπαθε έμφραγμα. Πιθανότατα από τα χημικά.

    Το σίγουρο είναι ότι το ΠΑΜΕ συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ψηφοφορία να γίνει ανεμπόδιστα.

    Μη μου μιλάς για τις θέσεις του ΚΚΕ. Χθες στο MEGA η Αλέκα κατήγγειλε ότι είδε κάποιος αστυνομικούς στη Σανταρόζα, να αλλάζουν τη στολή τους με αυτή του κουκουλοφόρου. Και γιατί δεν τους την πέσατε να τους λιανίσετε; Γιατί δεν βγάλατε μια φωτό στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ; Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από φωτό κουκουκολοφόρων και χρυσαυγιτών να βγαίνουν από λεωφορεία της αστυνομίας.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...