October 28, 2011

Συγκινήθηκα...


Συγκινήθηκα παρακολουθώντας το χθεσινό διάγγελμα του ΓΑΠα.  Αρχικά γιατί κατάφερε σε μία ώρα (τόση ήταν η καθυστέρηση) να το εκφωνήσει χωρίς σαρδάμ.  Αυτό αποτελεί τεράστια βελτίωση για το ΓΑΠα.  Πόσο μάλλον το γεγονός ότι τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν υπότιτλοι.

Είπε "η χθεσινή απόφαση μας δίνει χρόνο, μας απομακρύνει από την ανασφάλεια".  Γι' αυτό είμαστε όλοι χαμογελαστοί και κυκλοφορούμε στους δρόμους σαν τους χάνους.  Είπε "μας δίνει την ευκαιρία να χαράξουμε και να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο".  Ναι, με την καθημερινή παρουσία της τρόικας, εμείς θα χαράξουμε το δικό μας δρόμο.  "Και θέλω να διαβεβαιώσω - αυτή η απόφαση σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργεί πρόβλημα για το τραπεζικό σύστημα ή για τις συντάξεις".  Για το τραπεζικό σύστημα θα συμφωνήσω, αυτός ήταν άλλωστε ο στόχος. Να παραμείνουν οι τράπεζες στο απυρόβλητο.

Είπε "δημιουργεί νέες δυνατότητες από την ανάπτυξη, την ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, μέχρι την στήριξη στην κοινωνική πρόνοια και την εξυγίανση στο τραπεζικό σύστημα".  Αυτή την ανάπτυξη βλέπουν οι ξένοι κι έχουν μπει στη σειρά για να επενδύσουν. Μάλιστα, λαδώνουν τους αρμόδιους για να πετύχουν καλύτερη θέση στη σειρά.  Η κοινωνική πρόνοια θα φτάσει σε νέα υψηλά με τους άστεγους, τους πεινασμένους και τις αυτοκτονίες.

"Μας δίνει και το κουράγιο για να προχωρήσουμε μπροστά, με καλύτερες προϋποθέσεις".  Είναι τόσο βελτιωμένες οι προϋποθέσεις, που σε 10 χρόνια θα φτάσουμε στο επίπεδο του 2009.  Αν έχουμε επιζήσει μέχρι τότε...  Είπε "τίποτα μα τίποτα σε αυτήν την συμφωνία δεν θυσιάζει τη δυνατότητά μας να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις".  Σωστά.  Επειδή είχαμε αυτή τη "δυνατότητα", μειώσαμε τόσο τους μισθούς και τις συντάξεις, αυτή η "δυνατότητα" θα φέρει τη μείωση του επιδόματος ανεργίας.  Η ίδια "δυνατότητα" έχει οδηγήσει σχεδόν τους μισούς Έλληνες κάτω από το όριο φτώχειας.

"Όλοι ξέρουμε ότι ο τόπος μας έχει απεριόριστες δυνατότητες. Για όλους".  Και πρώτοι απ' όλους αυτές τις δυνατότητες τις ξέρουν ο Λάτσης, ο Σάλλας, ο Βαρδινογιάννης, ο Κόκκαλης, ο Λαυρεντιάδης κι ο φίλος του ο αρχιεπίσκοπος. Ε, αν το ξέρουν αυτοί, τότε το ξέρουμε όλοι.

"Αρκεί αυτές τις δυνατότητες να τις αξιοποιήσουμε. Να μην θάβονται κάτω από το βάρος ενός κράτους που έπαψε εδώ και χρόνια να λειτουργεί.    Που δεν ήξερε ή δεν ήθελε να γνωρίζει πώς να εισπράττει, πώς να ξοδεύει, πώς να επενδύει για το κοινό συμφέρον και όχι για το ιδιοτελές συμφέρον".  Ε, το κράτος περιέργως δεν ήξερε πως να εισπράττει από τους πλούσιους. Από το μεγάλο κεφάλαιο.  Αντίθετα, ήξερε πώς να εισπράττει από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που τους φορολογούσε τόσο πολύ, ώστε το κράτος να λειτουργεί μόνο με τα έσοδα που είχε από αυτούς. Κι έτσι τους οδήγησε στην εξαθλίωση.

Είπε "μέρα-μέρα να αλλάξουμε όσα μας προσβάλουν".  You are the one, you are the "best" George!

2 comments:

  1. Χαρά στην υπομονή σου που έκατσες και είδες το καρτούν. Σε θαυμάζω :-))
    .

    ReplyDelete
  2. Grsail, είχα πάρει προηγουμένως 2 Lexotanil...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...