October 28, 2011

Το φαινόμενο "Παπούλια"

 
Στα 15 του αντάρτης να πολεμά το Ναζισμό και τους Γερμανούς.  Πολύ αργότερα, υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου, συμμετέχει στην οργάνωση της διάλυσης της χώρας με τον "πράσινο στρατό".  Τις προσλήψεις στο δημόσιο, τους συνεταιρισμούς των αγροτών που λήστευαν τις επιδοτήσεις της ΕΕ.  Συμμετέχει στο "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" την ώρα που οι αμερικάνικες βάσεις παραμένουν και οι σχέσεις με την αμερικάνικη κυβέρνηση είναι στα καλύτερά τους.  Γίνεται και δανειστής του Ανδρέα, ώστε αυτός να στεγάσει τον έρωτά του. Τα τελευταία χρόνια, έχει υπογράψει σαν πρόεδρος της δημοπρασίας δεκάδες αντισυνταγματικούς νόμους, που εκχωρούν ποσοστό της εθνικής κυριαρχίας.  Που εξαθλιώνουν τον κόσμο.  Που επιτρέπουν τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.  Που υπογράφει ό,τι του φέρνει μπροστά του η κυβέρνηση Τσολάκογλου.  Σα Φιλιππινέζα της κυβέρνησης.

Θύμωσε ο Παπούλιας με τους διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη που δεν επέτρεψαν να γίνει η στρατιωτική παρέλαση.  Ας μη σταθούμε σήμερα στο τι εξυπηρετούν οι παρελάσεις.  Εξανέστη και μίλησε για μια μειοψηφία.  "Ποιός είναι προδότης" αναρωτήθηκε.  "Εγώ που στα 15 μου ήμουν αντάρτης και πολεμούσα το Ναζισμό και τους Γερμανούς";  Δυστυχώς δεν υπήρξε κάποιος να του απαντήσει.

Θα έπρεπε πάντως να διαβάσει τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου: "Σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου! Πριν από 71 χρόνια ο λαός μας είπε το “όχι” όπως έκανε και σήμερα. Και το νόημα της ημέρας είναι αυτό. Οι παρελάσεις να γίνονται μπροστά στο λαό, όπως συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη!”

Μικροεπεισόδια είχαμε και στην Αθήνα, όπου "παρέλασαν" και οι ασφαλίτες.





Παρών, όπως πάντα, ο Λουκάνικος.


Αυτόν τον έβαλε στην αστυνομία ο Πάγκαλος, λόγω σωματότυπου.


Ένταση δημιουργήθηκε με τα μέλη της φιλαρμονικής του δήμου, όταν ο Καμίνης τους απείλησε ότι θα τους περνούσε από το Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης, εάν παρέλαυναν με μαύρες κορδέλες στα όργανά τους.  Η φιλαρμονική παρέλασε με τις μαύρες κορδέλες και τα μέλη της ήταν περιζήτητα από τις τηλεοπτικές κάμερες.  Αν προβληθούν οι συνεντεύξεις που έδωσαν σε MEGA και STAR, ο κόσμος θ' αποκτήσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον Καμίνη.







   
 
Η αστυνομία είχε δημιουργήσει έναν κλοιό και κανείς δεν μπορούσε να προσεγγίσει την Αμαλίας μπροστά από τη βουλή.  Εκτός, εννοείται, των ασφαλιτών...

13 comments:

  1. Που ειναι ολοι αυτοι οταν εσωζαν την
    Proton Bank, αντι να βλεπουν οτι φευγουν οι νεοι απο την χωρα κατα χιλιαδες; Γιατι δεν λεει κανεις τους τιποτα;
    Επισης ποιοι επεβαλαν τέλος ακινήτου σε ανθρώπους με αναπηρία 75%, σε ανέργους και φτωχούς;
    ''Ντροπη τους'', λεμε κι εμεις!

    ReplyDelete
  2. Πες στον Παπούλια πως "τα στερνά τιμούν τα πρώτα" και ότι "Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι"...
    Αι σιχτίρ πιά.

    ReplyDelete
  3. Συμφωνώ δεν βρέθηκα κανείς να του πει:

    Όχι κ. Παπούλια, δεν πήρατε το μήνυμα! δεν δικαιούστε να μιλάτε για θυσίες εσείς και όλο το πολιτικό συνάφι που μέχρι σήμερα με την αδιάφορη και απαθή στάση σας στηρίζετε! Με ετήσια χορηγία και έξοδα παράστασης 447.600 ευρώ, δεν μπορείτε να συγκαταλέγεστε ανάμεσα σ' αυτούς που σήμερα πληρώνουν με το αίμα τους, όχι την ανόρθωση της Ελλάδας και την ανάστασή της, αλλά την παράδοση της στις ξένες δυνάμεις!

    Το χρέος προς τους νεκρούς και τους αγώνες του λαού έγινε κανονικά. Απομακρύνθηκαν απλά εκείνοι που μια ζωή προδίδουν τους νεκρούς και τους αγώνες του λαού. Την εξέδρα των επισήμων κατέλαβε ο ίδιος ο λαός, ενώπιον του οποίου έγινε η παρέλαση...
    Αυτό τα λέει όλα.

    ReplyDelete
  4. Αναδημοσιεύτηκε το ποστάκι σου στον Άνεμο, ελπίζω με τη συναίνεσή σου.

    http://anemos5.blogspot.com/2011/10/blog-post_3661.html

    ReplyDelete
  5. Παντρεμένος με Γερμανίδα δεν είναι ο πρόεδρος τι θέλετε δηλαδή τώρα στα γεράματα να αντιμιλήσει στα πεθερικά του?

    ReplyDelete
  6. Έλβα, δεν κατάλαβε κανείς τους τι έγινε με την PROTON. Γι' αυτό ο Λαυρεντιάδης πήγε με τον αρχιεπίσκοπο στο Κατάρ. Πρόκειται για έναν τεράστιο εσμό που δεν έχει κανένα πρόβλημα να πεινούν μικρά παιδιά.

    ReplyDelete
  7. Λύκε, του τηλεφώνησα να του το πω, αλλά ο αγενής δεν βγήκε στο τηλέφωνο.

    ReplyDelete
  8. Μαριάννα, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι με τις 37,5 χιλ. ευρώ που παίρνει το μήνα. Και βγαίνει ο αχρείος και μας κάνει νουθεσίες για να συνεισφέρουν όλοι στα βάρη.

    Και ευχαριστώ για την αναδημοσίευση.

    ReplyDelete
  9. Αντώνη, ξέρεις τί λένε για τις Γερμανίδες; Ότι δέρνουν τους άντρες τους. Και σε μας εμφανίζεται ως κέρβερος. Ο γελοίος.

    ReplyDelete
  10. Τι να σχολιασει κανεις για τον παπουλια. Παιρνει σε 1 μερα οσα παιρνει ενας ανεργος σε 2 μηνες, μενει αμετοχος στο ξεπουλημα και μετα εχει το θρασος να μιλαει οταν ο κοσμος διαμαρτυρεται!

    ReplyDelete
  11. Για πρώτη φορά μετά απο 18 μήνες ένοιωσα ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.
    Το θέμα είναι να συνεχίσει ο κόσμος να εκφράζει την αγανάκτησή του ερ κάθε τρόπο γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις απειλές του Τσολάκογλου.
    Όσο για τους μουσικούς της μπάντας του δήμου Αθηναίων έπρεπε να απαντήσουν καταλλήλως στο Καμίνη, το χειρότερο δήμαρχο που υπήρξε ποτέ.

    Τα καλύτερα έρχονται...είμαι σίγουρος

    ReplyDelete
  12. Ανώνυμε, όπως το λες είναι, θράσος αμέτρητο. Ή απόλυτη αμετροέπεια.

    ReplyDelete
  13. Άνεργε, θα ήθελα να συμμεριστώ την αισιοδοξία σου αλλά δεν μου είναι εύκολο.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...