October 10, 2011

PROTON τα λαμόγια

 
863 εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσουμε με απόφαση της "κυβέρνησης" για τη σωτηρία της τράπεζας του Λαυρεντιάδη.  Αυτού που αγόραζε ότι σαπάκι υπήρχε στην αγορά των ΜΜΕ.   Προφανώς με τα 51 εκατομμύρια ευρώ που υπεξαίρεσε  από την PROTON BANK, πράξη για την οποία του απαγγέλθηκε κατηγορία.  Ήρθε όμως ο φιλεύσπλαχνος παχύδερμος υπουργός και συμβιβάστηκε μαζί του.  Έτσι σταμάτησε η ποινική δίωξη.  Κατά τα άλλα, είμαστε όλοι ίσοι έναντι των νόμων, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Ο Βενιζέλος βρίσκει χρήματα για κάθε λαμόγιο φίλο της "κυβέρνησης".  Βρίσκει χρήματα για να καλύψει τις απατεωνιές τους. Δεν βρίσκει όμως χρήματα για μισθούς και συντάξεις και γι' αυτό πήρε το μαχαίρι κι άρχισε να κόβει χωρίς σταματημό. 

Το αφροδισιακό της εξουσίας που "τυφλώνει" κάθε στερημένο κομπλεξικό, δεν τους αφήνει να σκεφθούν ότι αρκεί ακόμα κι ένα μικρής έντασης μπαμ, για να ξεσηκωθεί ένα κύμα που θα τους σαρώσει όλους, χωρίς ν' αφήσει ίχνος από τη βρομιά τους...

15 comments:

  1. Εφοσον συνεχιζονται αυτα τα.. κουκουλωματα Swell και ο κοσμος δειχνει να τους ανεχεται,γιατι να μη συνεχισουν το..καταστροφικο τους εργο μεχρι τελικης ...μας πτωσεως; :(

    ReplyDelete
  2. "οσο πιο υπαναπτυκτη ειναι η κοινωνια,τοσο πιο πολυ βοηθουνται οι ηλιθιοι και οι ανικανοι να γινουν πλουσιοι."

    "Και ο πλεον προηγμενος λαος της Ευρωπης σημερα , εαν υφιστατο την αναλγητη μεταχειρηση εξανδροπισμου που υφισταται ο ελληνικος λαος απο την αστικη του ηγεσια , σε πολυ λιγωτερο απο 150 χρονια θα μεταβαλλοταν σε αγελη πιθηκων. Κανενας λαος δεν υφισταται και ουτε μπορει ν' αντεξη μιαν αναλογη μεταχειρηση για πολυ ."
    (αποσπασματα απο βιβλιο που γραφτηκε το 1975)

    ReplyDelete
  3. Τουλάχιστον ο Κοσκωτάς πήγε και κάποια χρόνια φυλακή...

    ReplyDelete
  4. Έλβα, δεν πρόκειται για κουκούλωμα αλλά για σκάνδαλο και πρόκληση, μεγέθους ίσου με το εκτόπισμα των Βενιζέλου και Πάγκαλου μαζί.

    ReplyDelete
  5. Aνώνυμε, σωστά και ισχύοντα παγκοσμίως. Πες μας όμως και τον τίτλο του βιβλίου.

    ReplyDelete
  6. Αντώνη Σ., πήγε για κάποια χρόνια φυλακή όντως. Τα κλοπιμαία όμως δεν βρέθηκαν ποτέ. Και σήμερα η ευρύτερη οικογένεια τρώει με "χρυσά κουτάλια." Σήμερα, πάντως, δεν θα πήγαινε φυλακή γιατί η δικαιοσύνη έχει "εξελιχθεί".

    ReplyDelete
  7. προκειται για το βιβλιο του Γερασιμου Κακλαμανη "Αναλυση της νεοελληνικης αστικης ιδεολογιας"

    ReplyDelete
  8. Swell μου,
    αυτό που έγινε με το Λαυρεντιάδη το προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας, δεν πρόκειται για ρουσφέτι. Συγκεκριμένα στη διάταξη του άρθρου 384 ΠΚ ορίζεται ότι εάν ο υπαίτιος των οικονομικών εγκλημάτων που αναφέρονται εκεί (μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το έγκλημα της υπεξαίρεσης), μέχρι την άσκηση της ποινικής δίωξης, επιστρέψει ΟΛΑ τα υπεξαιρεθέντα χρήματα και τους τόκους στο ζημιωθέντα (εδώ στην Τράπεζα PROTON), τότε δεν κινείται η ποινική δίωξη και η υπόθεση τίθεται στο αρχείο. Δεν πρόκειται λοιπόν για χατήρι προς το Λαυρεντιάδη, αλλά για εφαρμογή του νόμου, αφού στην προκειμένη περίπτωση πράγματι αυτός (ο Λαυρεντιάδης) επέστρεψε ΟΛΑ τα υπεξαιρεθέντα χρήματα στην Τράπεζα (βλέπε εδώ ), ΠΡΙΝ ο Εισαγγελέας ασκήσει την ποινική δίωξη. Είχε παραγγείλει μόνο προκαταρκτική έρευνα που δεν προϋποθέτει την άσκηση της ποινικής δίωξης .
    Υ.Γ. Στην περίπτωση του Κοσκωτά, που αναφέρει κάποιος σχολιαστής, αυτός έφαγε τα υπεξαιρεθέντα χρήματα, κάπου 35 δις δρχ, δεν τα επέστρεψε στην Τράπεζα.

    ReplyDelete
  9. Μερόπη, σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Το ζήτημα που παραμένει, είναι ποιός φτιάχνει ένα νόμο και για το συμφέρον ποίου.

    ReplyDelete
  10. Αυτός δεν ήταν ο άνδρας της χρονιάς, ο μάνατζερ της χρονιάς, ο κουτσός μάγος των συγχωνεύσεων, αυτός που ήξερε και ο τελευταίος καλόγερος του αγίου όρους τι κιλότα φοράει;

    Και που τον έγλειφαν όλοι οι πολιτικοί;

    ReplyDelete
  11. GR αυτός ήταν. O επιχειρηματίας φαινόμενο. Η εκκλησία, βλέπεις, αποτελεί το καλύτερο βάθρο για να ξεκινήσει κανείς τις μεγαλύτερες απατεωνιές, χωρίς να έχει ποτέ καμιά συνέπεια. Γι' αυτό χρησιμοποιεί ως front-man τον Κυριακίδη.

    ReplyDelete
  12. Swell to ΜΠΑ.ΤΣΟΚ μας πδηγεί στην εξαθλίωση και ακολουθεί τις επιταγές των Πολυεθνικών ο λαυρεντιάδης που ήθελε να αγοράσει και την ομάδα μου κάποτε(Είμαι ολυμπιακός) είνασι λαμόγιο επιπέδου Κοσκωτά ακριβώς τις ίδιες πουστιές κάνει...
    Sweel η ιστορία επαναλαμβάνεται ακριβώς

    ReplyDelete
  13. Johndoctor, μα δεν έγινε τίποτα για να μην επαναλαμβάνεται μονίμως η ιστορία. Και για το γεγονός ότι όλοι αυτοί κυκλοφορούν ελέυθεροι, ευθύνεται η δικαιοσύνη. Αλλά, βλέπεις, δικαστές και πολιτικοί ανήκουν στον ίδιο εσμό.

    ReplyDelete
  14. TO MIKRANIPSI VENIZELOU ONOMATI NIKOLAS BACATSELOS YPHRKSE MELOS TOU DIOIKITIKOU SYMVOULIOU THS PROTON!!!!POS EKSIGHTAI H PREMOURA VENIZELOU NA SOSEI TA LEFTA MAS POU EIXAME VALEI STHN PROTON!!!!???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα ο άνθρωπος έχει ευαισθησίες, τί νόμισες;

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...