November 5, 2011

Το άσπαστο ταμπού


Μας είπε ότι ποτέ δεν είδε την πολιτική ως επάγγελμα, απλά θέλει να βοηθήσει την πατρίδα γιατί πιστεύει στο γενικό καλό.  Η χθεσινή ομιλία του περιλάμβανε και μια παράθεση των κατ' αυτόν επιτυχιών της κυβέρνησης.  Το ίδιο έκαναν και πολλοί υπουργοί και βουλευτές, που επίσης μίλησαν, με πρώτο το γαμπρό του Μπακατσέλου.  Όλοι τους όμως ξέχασαν στις "επιτυχίες" τους ν' αναφέρουν  το ύψος που έχει φθάσει η ανεργία.  Ή το βάθος που έχουν πέσει οι μισθοί και οι συντάξεις από τις μειώσεις και την φοροκαταιγίδα.  Ή την αδυναμία πάρα πολλών ανθρώπων να καλύψουν πρωτογενείς ανάγκες.  Όλα αποτελέσματα των "επιτυχημένων" μέτρων της κυβέρνησης. 

Μας είπε ότι είναι αντιεξουσιαστής και ότι του αρέσει να σπάει ταμπού. Την υπεράσπιση της ελεύθερης ραδιοφωνίας, τη νομοθέτηση του ανοικτού πανεπιστημίου, τις θέσεις του για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, την αποποινικοποίηση της κάνναβης, τη νομοθέτηση του εγγυημένου ποσοστού των μουσουλμανοπαίδων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα ανοίγματα προς την Τουρκία ("για πολλούς ήμουν προδότης τότε" είπε), τη διαπραγμάτευση του Ελσίνκι και την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.  Εδώ ξέχασε να μας υπενθυμίσει τη  θέση του για το σχέδιο Ανάν.

Παραπονέθηκε γιατί τον έχουν χαρακτηρίσει τυχοδιώκτη. "Αυτό δεν ήταν τυχοδιωκτισμός. Ήταν να μην μείνω στις νόρμες της συντήρησης. Να σπάω ταμπού για το καλό του τόπου. Όπως σπάω ταμπού με το δημοψήφισμα, για να πάμε στις αρχαιοελληνικές παραδόσεις της άμεσης δημοκρατίας". Το δημοψήφισμα που πήρε πίσω σα βρεγμένη γάτα.  Ο αντιεξουσιαστής.

Μη γνωρίζοντας την αρχαιοελληνική ιστορία, να του θυμίσω ότι εφάρμοζαν και τον εξοστρακισμό.  Και αν τον ενοχλεί ο χαρακτηρισμός "τυχοδιώκτης", υπάρχει και ο "Τσολάκογλου".

Σε κάθε περίπτωση, το ταμπού που δεν κατάφερε ακόμη να σπάσει ο ΓΑΠας, είναι αυτό της μη σοβαρότητας.  Της δικής του και των 153 βουλευτών του που χθες του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης.  Γελοιοποιώντας, κάνοντας παλιόχαρτο το Σύνταγμα της χώρας.  Έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση για να παραιτηθεί αμέσως μετά, ώστε να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας.  Για να αρχίσουν όμως συζητήσεις γι΄αυτή τη μεταβατική κυβέρνηση, πρέπει προηγουμένως κατά το Σύνταγμα να έχει παραιτηθεί ο πρωθυπουργός.  Αυτά οι Πασόκοι, με τους δύο συνταγματολόγους υπουργούς του, τα έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια.  Γιατί το παν είναι  να παραμείνουν στην κυβέρνηση, για να συνεχίσουν την εκπλήρωση του στόχου της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας.  

Αυτή η αντίληψη για τον ΓΑΠα και το ΠΑΣΟΚ είναι ιερό ταμπού.  Δεν πρόκειται ποτέ να το σπάσουν μόνοι τους.  Σε μας εναπόκειται να το σπάσουμε, μαζί με όλο το σάπιο και μαφιόζικο πολιτικό σύστημα.

10 comments:

  1. Πάντως το όχι του Σαμαρά μου έκανε εντύπωση. Περίμενα, με κάποιον καλυμμένο τρόπο βέβαια, να ενδώσει έστω εν μέρει. Μήπως θα δούμε σύντομα αρχηγό την κόρη Δρακουμέλ;

    ReplyDelete
  2. Αυτά δεν πρέπει να ξεχαστούν! Κανείς τους και καμιά τους δεν είναι αθώοι. Πότε είναι 17 Νοέμβρη; Θα πάνε να καταθέσουν στεφάνια;

    ReplyDelete
  3. Grsail, δεν θα έπρεπε να σου κάνει εντύπωση. Ο Σα(χλα)μαράς δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη νέα σύμβαση. Το "όχι" ήταν για να μη φανεί ανακόλουθος με αυτά που λέει τόσο καιρό. Διακρίνεται κι αυτός για τη "σοβαρότητά" του...

    ReplyDelete
  4. Άθλιοι, μπα δεν νομίζω να μας κάνουν τη χάρη. Αυτοί να καταθέτουν στεφάνια κι εμείς αυγά.

    ReplyDelete
  5. κα κα κα κα κα κα κα κα κα.............................
    153 κοτούλες στο κοτέτσι του ΓΑΠα που τους έσπασε τον τσαμπουκά.

    ReplyDelete
  6. Kότες Λύκε, που μέχρι την ομιλία του κτηνοτρόφου το παίζανε κοκόρια. Αλλά τον άκουσαν να μιλά και σταμάτησαν τα κακαρίσματα.

    ReplyDelete
  7. Γιωργάκη δεν θα πλήξεις , δεν θα πλήξεις σου χουμε ετοιμασει εκπλήξεις για τις 17 Νοεμβρίου και τις 6 Δεκεμβρίου

    ReplyDelete
  8. εξαιρετικό!
    θα μπορούσα να το αναδημοσιεύσω ή να το στείλω με email;
    καλό βράδυ

    ReplyDelete
  9. Aνεργοι, φαντάζομαι ότι αγωνιά να τις δει.

    ReplyDelete
  10. Ippoliti, σ' ευχαριστώ και βεβαίως μπορείς. Καλό βράδυ και σε σένα!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...