November 8, 2011

Όταν η κρίση "άγγιξε" το μπουρδέλο


Το μπουρδέλο λειτουργούσε πολλά χρόνια στην ίδια γειτονιά.  Όταν άνοιξε, είχε πολύ κίνηση γιατί άρεσε στον κόσμο η κοπέλα του "μαγαζιού".  Η φήμη της εξαπλωνόταν από στόμα σε στόμα κι έρχονταν πελάτες ακόμα κι απ' το εξωτερικό.  Το μπουρδέλο ανήκε σε δύο νταβατζήδες.  Και οι δύο προέρχονταν από οικογένειες νταβατζήδων με αμφιλεγόμενη φήμη.  Τα χρόνια περνούσαν και την "επιχείρηση" ανέλαβαν διάδοχοι και συγγενείς αυτών των οικογενειών.  Αυτοί ήταν μεν νταβατζήδες και οι ίδιοι, αλλά χωρίς καμιά εμπειρία.  Μέχρι τη στιγμή που ανέλαβαν το μπουρδέλο, ζούσαν από τα κέρδη του.  Σαν κανονικοί κηφήνες δεν είχαν δουλέψει ποτέ τους.

Όταν ανέλαβαν, άρχισαν να εκμεταλλεύονται την κοπέλα με το χειρότερο τρόπο.  Οι πρώτοι που το κατάλαβαν ήταν οι ξένοι πελάτες, γιατί ήταν πιο απαιτητικοί.  Η κίνηση άρχισε να πέφτει δραματικά.  Όταν οι νταβατζήδες έφτασαν σε αδιέξοδο, άρχισαν να μην πληρώνουν την κοπέλα.  Της έδειναν προμήθεια από τις εισπράξεις, αλλά συχνά έβρισκαν διάφορες προφάσεις και της μείωναν την προμήθεια.  Η κοπέλα δεν το ανέχθηκε και μια μέρα έφυγε.  Οι νταβατζήδες πανικοβλήθηκαν.  Οι πιέσεις από τους πελάτες εξωτερικού αυξήθηκαν.  Τους απειλούσαν να βρουν αμέσως καινούργια κοπέλα συγκεκριμένων προδιαγραφών, αλλιώς θα τους κατήγγειλαν στο Ηθών. 

Οι νταβατζήδες βγήκαν στην "αγορά" σε αναζήτηση μιας κοπέλας, όπως την ήθελαν οι πελάτες.  Βρήκαν δυο-τρεις που πίστευαν ότι κάλυπταν τις προδιαγραφές κι άρχισαν τις συζητήσεις μαζί τους.  Η "ομορφότερη" άρεσε πολύ και στους πελάτες, γιατί είχε δουλέψει και στο εξωτερικό και μερικοί σημαντικοί πελάτες την είχαν "πάρει".  Όταν η κοπέλα κατάλαβε ότι την ήθελαν πολύ, άρχισε να ζητά ασυνήθιστα για τους νταβατζήδες πράγματα.  Για παράδειγμα, ζήτησε να επιλέξει η ίδια την τσατσά του "μαγαζιού" και τους άλλους εργαζόμενους.  Ήθελε δικό της και τον ταμία γιατί δεν είχε καμμία εμπιστοσύνη στους δύο νταβατζήδες.  Αυτοί αρνήθηκαν κι άρχισαν τη συζήτηση με τη δεύτερη υποψήφια.

Μόλις οι πελάτες έμαθαν αυτήν την εξέλιξη, επικοινώνησαν με τους νταβατζήδες και τους είπαν ότι ανεξάρτητα από την κοπέλα που θα επέλεγαν, έπρεπε οι ίδιοι να υπογράψουν συμβόλαιο μαζί τους, όπου θα δεσμεύονταν για τις "επιδόσεις" της κοπέλας.  Τους έβαλαν και συγκεκριμένη διορία που έπρεπε να γίνουν όλα αυτά.  Όσο κι αν προσπάθησαν οι νταβατζήδες, δεν κατάφεραν να τους μεταπείσουν.  Στο τέλος η διορία πέρασε, κοπέλα δεν βρέθηκε, το μπουρδέλο έκλεισε και οι δύο νταβατζήδες εξαφανίστηκαν.  Στη θέση του άνοιξε ένα καινούργιο.  Στο κουδούνι έγραφε "Αϊσέ"...

6 comments:

  1. Swell δεν αφήνεις τις μπουρδελο-αλληγορίες!
    Καταλάβαμε τι πρόκειται να μας συμβεί: θα μας αλλάζουν τις κυβερνήσεις και θα μας σφίγγουν με νέα μνημόνια μέχρι το 2030. Οι αποφάσεις που μέχρι τώρα λαμβάνονταν από το λαό τώρα λαμβάνονται μέσα σε κλειστές κάμαρες. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα ξαναγίνουν εκλογές και για αυτό πρέπει να δράσουμε άμεσα και να ανατρέψουμε τη κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.

    ReplyDelete
  2. Αλληγορία Παρατηρητή, που βγαίνει από τη ζωή. Και η ζωή δείχνει ότι θα γίνει αυτό που λες. Το Φεβρουάριο θα είμαστε με τα σωληνάκια και τον καθετήρα στην Εντατική. Δεν πρόκειται να μας επιτρέψουν να κάνουμε εκλογές. Και ως προτεκτοράτο που είμαστε, θα συμμορφωθούμε προς τις διαταγές.

    ReplyDelete
  3. Προς τι η διαπίστωση πως δεν θα μας επιτρέψουν να κάνουμε εκλογές?
    Ξέρεις να έγιναν ποτέ εκλογές σε κατεχόμενη χώρα?

    ReplyDelete
  4. Στην προηγούμενη χούντα, Λύκε, δεν είχαν γίνει εκλογές (ή δημοψήφισμα) που έβγαλε 90+%;

    ReplyDelete
  5. το ίδιο ήθελε να κάνει κι ο νεος Παπαδόπουλος αλλά σκόνταψε στην προϊσταμένη αρχή.

    ReplyDelete
  6. Παράλληλοι βίοι Γιώργηδων, Λύκε...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...