November 9, 2011

Πολιτική κουζίνα


Πολιτική κουζίνα στο Βυζάντιο θυμίζουν αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες.  Ξεπερνούν και τις μηχανορραφίες των Βυζαντινών όσα διαδραματίζονται στις συζητήσεις για τη μεταβατική κυβέρνηση.  Τα πολιτικά στελέχη της χώρας έχουν βάλει τα "δυνατά" τους για να αποδείξουν ότι όχι μόνο εμπεδώσαμε την παράδοση των Βυζαντινών, αλλά την ξεπεράσαμε κιόλας.

Έτσι ο Μπακατσέλος άφησε να σέρνεται το όνομα του Παπαδήμου ως υποψήφιου πρωθυπουργού για μέρες, ελπίζοντας ότι κάποιος άλλος θα το "κάψει".  Όταν είδε ότι αυτό δεν γινόταν κι ότι "κλείδωνε" η υπόθεση, αντέδρασε.  Η ανασφάλεια του μικρού ανθρώπου δεν του επέτρεπε να δεχτεί ως πρωθυπουργό έναν εξωκοινοβουλευτικό, που γνωρίζει οικονομία, που είναι αποδεκτός στο εξωτερικό και, κυρίως, μιλά πολύ καλύτερα αγγλικά από τον ίδιο.  Ο ανασφαλής δεν μπορούσε να δεχτεί να έχει λόγο στην επιλογή των υπουργών ο Παπαδήμος κι όχι αυτός. 

Ο άλλος "ογκόλιθος" της πολιτικής, ο Σα(χλα)μαράς, αντέδρασε στην επιθυμία του Παπαδήμου να στελεχωθεί η κυβέρνηση και με στελέχη της ΝΔ.   Ο πονηρούλης Σα(χλα)μαράς αντιλαμβάνεται αυτό που θα κληθεί να κάνει η μεταβατική κυβέρνηση και όσα θα αντιμετωπίσει από τις αντιδράσεις και δεν θέλει να τα χρεωθεί η ΝΔ.  Πιστεύει ο αφελής ότι όταν φτάσει η ώρα των εκλογών, θα μπορέσει να εμφανιστεί ως σωτήρας.

Άσχετοι μάγειρες μαγειρεύουν για μας, χωρίς εμάς, χρησιμοποιώντας μουχλιασμένα υλικά.

6 comments:

  1. Απο οσα εχουν διαδραματιστεί αυτες τις μέρες, αντιλαμβάνομαι τα ίδια ακριβώς όπως τα λες.
    Παίζονται παιχνίδια και μαγειρέματα ενω η ουσία ειναι -γι αυτούς- ποιός θα φορτωθεί τα σκληρά μέτρα και πιθανόν να υπάρχουν ακόμα πιο σκληρά που ΔΕΝ μας τα εχουν πει ακόμα, κάτι κρύβουν, ισως.
    Φαίνεται δεν ηταν αρκετά σκληρά οσα έγιναν ως τώρα και η ΕΕ ζητά πλήρη και έγγραφη συναίνεση απο όλους.
    Μόνο που ο Σα|χλα|μαράς τους δίνει λέει τον λόγο του κι ο λόγος του ειναι συμβόλαιο. Και η υπόλοιπη Ευρώπη κάτι μου λέει οτι δεν ξέρει τι πα να πει λόγος-συμβόλαιο.
    Κακώς η καλώς, ειτε συμφωνώ ειτε οχι, οπως εχουμε δει τα πράγματα ως τώρα, καλύτερη επιλογή ο Παπαδήμος ελλείψει καλύτερης αλλα και επειδη απο οτι ακούγεται ο τραπεζίτης εχει ζητήσει πράγματα και δε θέλει να ειναι ο αχυράνθρωπος σκέτα.
    Καλη σου μερα.

    ReplyDelete
  2. Τζονάκε, έχουμε να δούμε μέτρα που δεν τα φανταζόμαστε. Να σου θυμίσω, πάντως, ότι ο Παπαροδήμος "έζησε" όταν ήταν στην Τράπεζα της Ελλάδας, και το "θαύμα" του χρηματιστηρίου και τη "σύλληψη" των greek statistics. To γεγονός ότι τον εκτιμούν στο εξωτερικό, αποδεικνύει πόσο σάπιο είναι όλο το σύστημα κι αυτοί που το αποτελούν.

    ReplyDelete
  3. Προσπαθώ όσο μπορώ να μην ξεχνάω τι είδους οικονομία ξέρει ο Παπαδήμος και τι ακριβώς λέει με τα καλά Αγγλικά του :-))

    ReplyDelete
  4. Grsail, να σε βοηθήσω. ΄Ελεγε σε άπταιστα αγγλικά ότι το κούρεμα θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα.

    ReplyDelete
  5. Ευχαριστώ για την βοήθεια αλλά αυτό ακριβώς είχα κι εγώ στο νου μου. Επίσης έλεγε και ορισμένα άλλα περί μισθών, απολύσεων, μέτρων κλπ κλπ. Για ψάξτο λίγο ;-))
    .

    ReplyDelete
  6. Grsail, o άνθρωπος έχει ευρύτατες απόψεις. Συμπτωματικά, είναι όλες υπέρ του κεφαλαίου...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...