December 30, 2011

Καζαμίας 2012

  

Ιανουάριος.  Ο μήνας μπαίνει με το ΓΑΠα να συγκαλεί κάθε δεύτερη μέρα υπουργικό συμβούλιο των υπουργών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση, που δεν είναι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.  Ο Σα(χλα)μαράς κι ο Καρατζαφύρερ ζηλεύουν από την προβολή που πετυχαίνει ο ΓΑΠας κι αποφασίζουν να κάνουν το ίδιο.  Εκπλήσσονται όμως όταν ο παραλίγο πρωθυπουργός Πετσάλνικος τους ανακοινώνει ότι δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος στη Βουλή.  Έτσι ο Σα(χλα)αράς μαζεύει τους δικούς του στο Bυζαντινό του Hilton κι ο Καρατζαφύρερ στη Μονή Πετράκη.  Καταργούνται οι επικουρικές συντάξεις. Η ύφεση φτάνει στο 9%.

Φεβρουάριος.  Συνεχίζεται με αυξανόμενο ρυθμό η παράδοση πινακίδων κυλοφορίας αυτοκινήτων στις εφορίες από τους ιδιοκτήτες τους, που δεν μπορούν να πληρώσουν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας.  Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των χωρίς πινακίδες αυτοκινήτων  πλησιάζει τις 800 χιλιάδες.  Επειδή όμως δεν υπάρχει χώρος parking στις γειτονιές της Αθήνας, οι ιδιοκτήτες τους τα εγκαταλείπουν σε κεντρικούς δρόμους, προκαλώντας ένα πρωτοφανές μποτιλιάρισμα.  Ο διευθυντής της Τροχαίας αυτοκτονεί γιατί η Τροχαία δεν μπορεί να "γράψει" τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα αφού δεν έχουν πινακίδες, ούτε διαθέτει τόσους γερανούς για να τα μετακινήσει.  Γίνονται δοξολογίες σε όλες τις εκκλησίες της χώρας για τον διευθυντή της Τροχαίας.  Ξαναγράφονται τα βιβλία Ιστορίας για να τον αναφέρουν ως ήρωα και τον πρώτο Έλληνα δημόσιο υπάλληλο που αυτοκτόνησε.

Μάρτιος.  Ο υπουργός Περιβάλλοντος προτείνει τη δημιουργία διαλυτηρίων αυτοκινήτων σε όλους τους κεντρικούς δρόμους.  Δημιουργούνται χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Οι Πακιστανοί εξαφανίζονται από το Πεδίον του Άρεως.  Η ανεργία των Ελλήνων φθάνει το 30% η επίσημη και το 42% η ανεπίσημη.  Η ΓΣΕΕ κηρύσσει σε αντίδραση 15λεπτη απεργία το δεύτερο Σάββατο του Μαρτίου.  Το ΠΑΜΕ καταγγέλει τη ΓΣΕΕ και οργανώνει πορεία την επόμενη μέρα, από την Ομόνοια μέχρι την Αρσάκη.  Αποχωρούν συντεταγμένα από το μετρό Ομόνοιας.  Η ύφεση φτάνει το 10%.

Απρίλιος.  Το χαράτσι κρίνεται αντισυνταγματικό.  Πανικός στην κυβέρνηση. Αυξάνεται το ρεύμα κατά 15%.  Ο υπουργός Περιβάλλοντος θέλει να προλάβει το καλοκαίρι που λειτουργούν συνεχώς τα κλιματιστικά.  Ο Βενιζέλος επιβάλλει έκτακτη εισφορά στους κατόχους κλιματιστικών, σκύλων και γατών.  Παράλληλα, μπαίνουν διόδια στις εισόδους των supermarket και των ασανσέρ. Ο ΓΑΠας δηλώνει ότι θα κάνει το χρέος του και παραμένει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.  Μοναδικός του υποστηρικτής είναι πλέον ο Καρχιμάκης. Στο Μηχανισμό Σταθερότητας μπαίνει και η Γαλλία γιατί τα επιτόκια δανεισμού έφτασαν στουν ουρανό, συναγωνιζόμενα με τα ελληνικά.  Η ύφεση φτάνει το 11%.

Μάιος.  Ερωτηθείς ο Σα(χλα)μαράς για το πότε θα γίνουν οι εκλογές απαντά "δεν κοιμόμαστε αγκαλιά με το ημερολόγιο."  Ο ΓΑΠας δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της.  Αυτό συνεχίζεται.  Τα έσοδα μειώνονται κι άλλο.  Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με μοναδικό θέμα "τί δεν έχουμε φορολογήσει."  Σε δηλώσεις που κάνει μετά ο Παπαδήμιος, ανακοινώνει ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε την πρόταση του Αρχιεπισκόπου για τη φορολόγηση των προφυλακτικών.  Στο κέντρο και τα φανάρια οι μαύροι πουλάνε πλέον μόνον προφυλακτικά αμφίβολης προέλευσης και κάνουν "χρυσές" δουλειές.  Η ύφεση φτάνει το 12%.

Ιούνιος. Η Αλέκα δηλώνει ότι οι εκλογές δεν αποτελούν λύση και ότι το ΚΚΕ δεν θα συνεργαστεί ποτέ με τις παραφυάδες της κυβέρνησης.  Σ' αυτές κατατάσσει το ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.  Όταν τη ρωτούν γιατί εξαιρεί τους Οικολόγους και το ΛΑΟΣ, απαντά ότι για το θέμα θα αποφασίσει η επόμενη ολομέλεια.   Ο Μαΐλης περιφέρεται στα κανάλια δικαιολογώντας τη θέση της Αλέκας.  Ο Μπογιόπουλος γράφει νέο βιβλίο με τίτλο "Είναι η Αλέκα ηλίθιε", στο ΚΚΕ δεν καταλαβαίνουν τον τίτλο κι απολύεται από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.  Το βιβλίο γίνεται αμέσως best seller.  Πρωταθλητής ποδοσφαίρου χρήζεται ο Ολυμπιακός.  Νίκησε 1-0 στο τελευταίο ντέρμπι τον Παναθηναϊκό.  Με διατητή το Καλόπουλο, ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι με 5 παίκτες.  Σε δήλωσή του ο Μαρινάκης είπε "σήμερα νίκησε το ποδόσφαιρο."  Ο Πειραιάς "καίγεται" από τους πανηγυρισμούς των γαύρων που φωνάζουν το σύνθημα "έτσι γαμάει ο Πειραιάς".  Ο πρόεδρος της Δημοπρασίας αποστέλλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα όπου αναφέρει "η Ελλάδα χρειάζεται σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τέτοια φωτεινά παραδείγματα."

Ιούλιος.  Ο Εφραίμ αποφυλακίζεται άνευ όρων και η αρχιεπισκοπή οργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.  Τα βυζαντινά λάβαρα κρατούν ο Καρατζαφύρερ και ο Πούτιν.  Ο τελευταίος προσφέρει δωρεάν φυσικό αέριο για 100 χρόνια στο Άγιον Όρος και το αγοράζει.  Οι Ρώσοι ολιγάρχες κάνουν πάρτι.  Ερωτηθείς ο αρχιεπίσκοπος δηλώνει "μελετούσα συνεχώς κατά το χρόνο της πώλησης." Η ύφεση φτάνει το 15%.

Αύγουστος.  Η Αθήνα δεν αδειάζει γιατί στα λιμάνια καραδοκεί το ΣΔΟΕ και φορολογεί όσους επιβιβάζονται στα πλοία.  Ο Άδωνις διαμαρτύρεται και ο Καρατζαφύρερ απειλεί πάλι ότι θα φύγει από την κυβέρνηση.  Ο κόσμος δεν μπορεί να φύγει ούτε με το αυτοκίνητο, γιατί το λίτρο της αμόλυβδης έχει φτάσει στα 3,30 ευρώ και τα διόδια Αθήνα-Θεσσαλονίκη στα 75 ευρώ.  Ο ΓΑΠας δηλώνει ότι θα κάνει το χρέος του και παραμένει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.  Ο τουρισμός από το εξωτερικό αυξάνεται κατά 40%, αλλά οι τουρίστες όπως έρχονται φεύγουν γιατί τα ξενοδοχεία δεν έχουν καθόλου προσωπικό, αφού τους απέλυσαν όλους και ζέχνουν.  Τα ξένα δίκτυα μεταδίδουν ζοφερές εικόνες με κιτρινισμένα έως μαύρα σεντόνια και βουλωμένες τουαλέτες ξενοδοχείων.  Ο Νικητιάδης μιλά για έργο Τούρκων πρακτόρων.

Σεπτέμβριος.  Η τρόικα επιστρέφει και δείχνει κόκκινες κάρτες στην κυβέρνηση για όλα.  Ο Παπαδήμιος τσατίζεται και παραιτείται.  Γίνεται σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοπρασίας και ο ΓΑΠας προτείνει πάλι για πρωθυπουργό την Έλσα Παπαδημητρίου.  Η ΝΔ συμφωνεί και σχηματίζεται κυβέρνηση με 98 υπουργούς.  Ο Σα(χλα)μαράς δηλώνει ότι η ΝΔ δεν μετέχει στη κυβέρνηση.  Επειδή οι 98 δεν χωρούν στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, το ΠΑΣΟΚ δωρίζει μία σκηνή του Καντάφι που τη στήνουν στον κήπο του Μεγάρου.  Τη σκηνή την είχε δωρίσει ο Καντάφι στο ΓΑΠα, όταν ήταν μαζί στη Σοσιαλιστική Διεθνή.  Η κυβέρνηση μπαίνει στο βιβλίο Γκίνες ως η πιο πολυπρόσωπη.

Οκτώβριος.  Ο χειμώνας ήρθε πολύ νωρίς.  Το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται με δελτίο, 50 λίτρα το μήνα προς 4 ευρώ το λίτρο.  Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχεται χιλιάδες κλίσεις καθημερινά γιατί οι άνθρωποι καίνε τα έπιπλα και μαύροι καπνοί βγαίνουν απ΄όλα τα παράθυρα.  Οι "αγανακτισμένοι" επανεμφανίζονται στο Σύνταγμα, αλλά διαλύονται αμέσως γιατί η πλατεία έχει καταληφθεί από χιλιάδες αστέγους και δεν υπάρχει χώρος.

Νοέμβριος.  Αυξάνονται 50% τα τεκμήρια αυτοκινήτων.  Για ένα αυτοκίνητο 1.000 κ.ε. πρέπει πλέον να έχεις εισόδημα 15.000 ευρώ το χρόνο.  Ουρές σχηματίζονται έξω από τις εφορίες από ανθρώπους που θέλουν να δωρίσουν τα αυτοκίνητά τους στο κράτος.  Το σήμα των τελών κυκλοφορίας γίνεται συλλεκτικό αντικείμενο.  Ο ΟΑΕΔ βαράει "κανόνι" γιατί δεν μπορεί να καλύψει τα εκατομμύρια των ανέργων, αν και το επίδομα έφτασε στα 50 ευρώ.  Η Αθήνα κερδίζει το βραβείο της καθαρότερης πόλης της Ευρώπης γιατί δεν κυκλοφορούν ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Δεκέμβριος.  Τα έσοδα μειώνονται κι άλλο, η ύφεση μεγαλώνει και ο Βενιζέλος δηλώνει αδυναμία σύνταξης προϋπολογισμού.  Η πρωθυπουργός τον απολύει και δίνει τη θέση του υπουργού Οικονομικών στον Πετσάλνικο.  Αυτός εξαιρεί αμέσως τις πισίνες από τα τεκμήρια, με το επιχείρημα ότι συμβάλλουν στην καλή φυσική κατάσταση και έτσι περιορίζεται η φαρμακευτική δαπάνη.  Γίνεται νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοπρασίας και συμφωνούν όλοι ότι η μεταβατική κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της.  Ο ΓΑΠας δηλώνει ότι θα κάνει το χρέος του και παραμένει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.  Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ σε ένδειξη διαμαρτυρίας και δημιουργούν νέο κόμμα με τον τίτλο "Τρόικα."  Τους μηνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί είχε καταθέσει το τίτλο στην υπηρεσία σημάτων του υπουργείου Εμπορίου.  Η δικάσιμη ορίζεται για τον Καζαμία του νέου χρόνου.


9 comments:

  1. εκλογές δε βλέπεις; Εγώ θα έβλεπα την Αλέκα πρωθυπουργό μετά το τρομακτικό 18,2% που πήρε το ΚΚΕ στο οποίο προστέθηκε το 10,5% του ΣΥΡΙΖΑ και το 8% των Οικολόγων συν το 10,4% του Κουβέλη. Τα μέτρα είναι δική σου δουλειά να τα προσθέσεις...

    ReplyDelete
  2. Καταρχήν το ότι δεν προβλέπεις την καταστροφή του κόσμου, όπως άλλοι συνάδελφοί σου προφήτες, είναι θετικό.
    Να μου επιτρέψεις να σου πω ότι μάλλον δεν είδες καλά τη σφαίρα αφού μιλάς για αποφυλάκιση του Εφραίμ τον Ιούλιο ενώ ζήτημα είναι αν θα είναι μέσα την επόμενη βδομάδα.
    Τέλος, να σε ρωτήσω: όταν λες Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ τι εννοείς; Έκανες λάθος στο άρθρο ή ξέρεις κάτι;
    Καλή χρονιά.

    ReplyDelete
  3. Δείμε, αν δεν ολοκληρώσει η κυβέρνηση το "έργο" της, εκλογές δεν γίνονται. Και την Αλέκα πρωθυπουργό ως εφιάλτη τη βλέπω. Άσε που είναι πιο κοντή κι απ΄τον Σαρκοζί. Στα ποσοστά ξέχασες το 21% του Καρατζαφύρερ.

    ReplyDelete
  4. Κouklitis, σ' ευχαριστώ που με προβίβασες σε προφήτη. Ο Μωάμεθ και μετά εγώ. Μιλάμε για ΤΗΝ πρωθυπουργό, τη γνωστή γουρουνίτσα των Μάπετ, την Έλσα Παπαδημητρίου. Αυτήν ήθελε εξ αρχής ο ΓΑΠας γιατί έκανε παρέα με τη μαμά του.

    ReplyDelete
  5. θα σχολιάσω αφού πρώτα βρω χρόνο να διαβάσω τη σινδονιάδα.

    ReplyDelete
  6. Μεσα στην αισιοδοξία σε βλέπω.
    Να αποσταλλεί άμεσα ο Καζαμίας σου στο υπουργικό συμβούλιο να πάρουν και ιδέες.
    Καλή Χρονιά εύχομαι αν και όλοι λένε πως δεν θα είναι. Αλλα εμείς πρέπει να αισιοδοξούμε, λένε.

    ReplyDelete
  7. Τζονάκε, είμαι πάντα αισιόδοξος. Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Μήπως πάει τίποτα στραβά. Μια καλή, πολύ καλύτερη από την προηγούμενη χρονια να 'χεις!

    ReplyDelete
  8. Κορυφαίο κείμενο, μοναδικής έμπνευσης ! Μπράβο swell !
    Το ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη σκηνή του Καντάφι είναι αποκλειστική πληροφορία που πρέπει να αναδείξεις και σε άλλα posts.

    ReplyDelete
  9. Σ' ευχαριστώ πολύ Παρατηρητή! Για τη σκηνή του Καντάφι, μου ΄στειλαν εξώδικο από το ΠΑΣΟΚ γιατί φοβούνται το χαράτσι που θα πληρώσουν λόγω τετραγωνικών και τιμής ζώνης.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...