December 13, 2011

Οσμώσεις

 
Την όσμωση μεταξύ ποινικών κρατουμένων και κατηγορουμένων για τρομοκρατία είδε ο υφυπουργός ΠΡΟΠΟ Μ. Όθωνας, με αφορμή το χθεσινό γεγονός στις φυλακές Κορυδαλλού.  Θεωρώ σωστή την άποψη του υφυπουργού, αν κι ο δικηγόρος του Βλαστού είχε διαφορετική εξήγηση για το γεγονός.  Θεωρώ ότι ο Όθωνας έχει εντρυφήσει στην κοινωνιολογία της σύγχρονης Ελλάδας.

Η όσμωση είναι στο DNA του Έλληνα.  Γι' αυτό οι πολιτικοί διαπλέκονται με τους επιχειρηματίες.  Αυτή η όσμωση είναι τόσο βαθιά, που δυσκολεύεσαι κάθε φορά να καταλάβεις ποιός είναι ο μεγαλύτερος αλήτης.  Στους άνδρες πολιτικούς αρέσει να προχωρούν σε όσμωση ενίοτε και με νεαρές με εντυπωσιακό στήθος.  Οι τελευταίες εισέρχονται με αυτόν τον τρόπο στο στίβο της πολιτικής. Η Βουλή έχει αρκετές εκπροσώπους αυτής της "ιδεολογίας".  Κάποιες έγιναν και υπουργοί, μία είναι ακόμα.  Επίσης, τα πολιτικά κόμματα θέλουν να έρχονται σε όσμωση με τα άλλα κόμματα.  Είδαμε έτσι το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να τα βρίσκουν με το ΛΑΟΣ, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ να θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ κ.ο.κ.

Οι γυναίκες πολιτικοί αρέσκονται στην όσμωση με πετυχημένους επιχειρηματίες ή/και καλλιτέχνες.  Στους καλλιτέχνες δεν θέτουν κριτήρια, γι' αυτό βλέπουμε από τενόρους της όπερας μέχρι τον Βοσκόπουλο!  Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας πολιτικού...

Άλλοι πολιτικοί τη "βρίσκουν" να έρχονται σε όσμωση με παράνομους μετανάστες.  Έτσι συχνά, σε περιόδους προεκλογικής εκστρατείας, τους αναθέτουν  την αφισσοκόληση και τη διανομή του προεκλογικού υλικού τους.  Κάποιοι άλλοι, λιγότεροι αυτοί, στήνουν και επιχειρήσεις με παράνομους μετανάστες (π.χ. αναψυκτήριο στα Μεσόγεια).

Οι αστυνομικοί είχαν πάντοτε σχέσεις με τα κακοποιά στοιχεία τα οποία, υποτίθεται, μάχονται.  Ειδικότερα έχουν στενές επαφές με εμπόρους ναρκωτικών, με νταβατζήδες και με σημαντικούς ληστές. Σε ένα άλλο επίπεδο, βλέπουμε ότι υπάρχει όσμωση μεταξύ αστυνομικών και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Η εκκλησία ακολουθεί κι αυτή, την τάση του μέσου Έλληνα.  Έρχεται σε όσμωση με επιχειρηματίες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, όπως και με μεσίτες.  Προφανώς η όσμωση με τη θρησκεία είναι πληκτική και, κυρίως, δεν αποφέρει μεγάλα κέρδη.

Οι εφοριακοί κυνηγούν την όσμωση με το εύκολο χρήμα.  Αυτό είναι σαράκι.  Αν σε πιάσει, δεν σ' αφήνει ποτέ.  Γι' αυτό καταρρέουν τα δημόσια έσοδα.

Από χθές κυκλοφορεί μια πληροφορία που θέλει τον υφυπουργό Τουρισμού Γ. Νικητιάδη να υιοθετεί για την καμπάνια του 2012 το σλόγκαν "Ελλάδα, η χώρα της όσμωσης."

2 comments:

  1. Είχες δεν είχες, του τη φόρεσες...

    ReplyDelete
  2. Δείμε, είναι αυτό που λένε, πως να δεις, α το θυμήθηκα, "αγάπη που φαίνεται."

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...