December 17, 2011

Είναι τόσο γελοίοι...



"Ο σκοπός της κυβέρνησης αυτής είναι συγκεκριμένος και μόλις ολοκληρώσει την αποστολή της, πρέπει να γίνουν εκλογές."  Αυτή είναι η επιχειρηματολογία της ΝΔ.  "Η κυβέρνηση Παπαδήμιου έχει να επιτελέσει μια πολύ σημαντική αποστολή, γιατί η χώρα αλλά και όλη η Ευρώπη βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή και πρέπει να γίνουν πάρα πολλά."  Αυτή είναι η επιχειρηματολογία του ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΔ θέλει να προλάβει να γίνουν οι εκλογές πριν απομυθοποιηθεί τελείως το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί.  Ευελπιστεί ότι θα βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές κι έτσι θέλει να γίνουν πριν αντιληφθούν περισσότεροι άνθρωποι τι εστί ΝΔ και, ειδικότερα, τι εστί Σα(χλα)μαράς.

Στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν ότι έχουν καταρρεύσει δημοσκοπικά στο επίπεδο που βρισκόταν το ΠΑΣΟΚ το 1974.  Αντιλαμβάνονται επίσης ότι αυτή η "κατηφόρα" δεν έχει τελειώσει ακόμα και δεν πρόκειται να σταματήσει, όσο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ παραμένει ο ΓΑΠας.  Επειδή δε δεν γνωρίζουν πότε θα αποφασίσει αυτός όχι ότι πρέπει να φύγει, αλλά να εξαφανιστεί από την Ελλάδα, ώστε κάποια στιγμή να πάψει να συνδέεται το ΠΑΣΟΚ με τον ΓΑΠα,  προσπαθούν με κάθε τρόπο να παρατείνουν τη ζωή της κυβέρνησης Παπαδήμιου.  Θεωρώ πιθανό ότι αν τελειώσει η τετραετία της προηγούμενης κυβέρνησης, που βάση του Συντάγματος τότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει με αρχηγό τον Παπαδήμιο.

Αυτό που αδυνατούν να παραδεχτούν τα δύο κόμματα είναι ότι σε αυτό το τραγικό σημείο μας οδήγησε η πολιτική τους.  Η πολιτική αποκλειστικής εξυπηρέτησης των συμφερόντων των ισχυρών και της αδηφάγας κομματικής νομενκλατούρας.  Αυτό που αγνοούν τα δύο κόμματα είναι ότι με την πρακτική τους θέτουν συνεχώς νέα όρια, εξαιρετικά δυσδιάκριτα πλέον, στη γελοιότητα.

10 comments:

  1. γελοίοι μα επικίνδυνοι!

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Μια κοπελιά ρώταγε τη μαμά της τι χρώμα κιλοτάκι να φορέσει την πρώτη νύχτα του γάμου της, να φορέσω άσπρο
    που είναι πιο αγνό ή κανένα μαύρο και κάπως πιο έξαλλο για να τον φτιάξω?
    Όποιο και να φορέσεις -κόρη μου- το γαμήσι δεν το γλιτώνεις της απάντησε η μαμά...

    Ετσι λοιπόν Γελοίοι ξεΓελοίοι το γαμίσι δεν το γλυτώνουμε.

    ReplyDelete
  4. Μαριάννα, το πόσο επικίνδυνοι είναι το βλέπουμε από το 1974. Τότε "έφταιγαν" οι Τούρκοι μας έλεγαν. Όταν επέτρεψαν στους Τούρκους να έχουν απαιτήσεις στο Αιγαίο, μας μιλούσαν για σχέσεις καλής γειτονίας. Τώρα μας πηδάνε λόγω της κρίσης, λένε. Όταν θα τους διαολοστείλουμε, θα είναι για όλα αυτά.

    ReplyDelete
  5. Ωραία η αλληγορία Λύκε, αλλά νομίζω ότι η κοπέλα μπορούσε να το γλιτώσει. Το πως, καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να το γράψω εδώ, γιατί θα εκτεθούμε...

    ReplyDelete
  6. Ωραία σύγκριση. Αλλά πώς δεν το έβαλες; Θα διαμαρτυρηθεί το ιστολόγιό σου για κενή ανάρτηση...

    ReplyDelete
  7. Τη δικιά μου Δείμε την έχω πείσει να μη φοράει. Αυτό, όπως καταλαβαίνεις, έχει πολλά θετικά. Κι ένα αρνητικό. Να μην μπορώ να καταλάβω πού αναφέρεσαι.

    ReplyDelete
  8. Όταν τις μεθοδεύσεις Τους τις βλέπουμε απλά σαν γελοιώτητες, τότε φοβάμαι ότι κάτι δεν πάει καλά και μ' εμάς.

    Καλημέρα Swell

    ReplyDelete
  9. e-Apenanti, μακάρι το πρόβλημά μας να ήταν μόνον αυτό. Ο λανθασμένος χαρακτηρισμός της πολιτικής τους. Το πόσο επικίνδυνους τους θεωρώ, μπορείτε να το διαβάσετε στην απάντηση στο σχόλιο της Μαριάννας.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...