December 19, 2011

Η Ελλάδα ανήκει στον "άξονα του κακού"



Η Βόρεια Κορέα έχει ενταχθεί από τις ΗΠΑ στις χώρες του "άξονα του κακού."  Μετά το χθεσινό θάνατο του Kim Jong-Il, το χρηματιστήριο της Σεούλ είχε πτώση 5%.  Ο Obama συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας.  Ο "πανικός" προκλήθηκε από τα χαρακτηριστικά εκείνα της Β. Κορέας που είχαν σαν αποτέλεσμα την ένταξη της χώρας στο διαβόητο "άξονα του κακού."  Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι κυρίως η κληρονομική διαδοχή στην ηγεσία της χώρας, από τον παππού Kim Il-sung και τον πατέρα Kim Jong-Il, στον 27χρονο τριτότοκο γιο του εκλιπόντος Kim Jong-eun και δευτερευόντως, το μυστήριο που πάντοτε περιέβαλε τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της χώρας, λόγω της διεθνούς απομόνωσης.

Το περίεργο είναι ότι τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά έχει και η Ελλάδα.  Από τον παππού Γ. Παπανδρέου, πήγαμε στο γυιό Α. Παπανδρέου και καταλήξαμε στον εγγονό Γ. Παπανδρέου, γνωστό και ως ΓΑΠα.  Παράλληλα, πάμπολλα μυστήρια συνοδεύουν την Ελλάδα από το 1821.  Όπως το πού πήγαν τα χρήματα από τα δάνεια που έκανε το νεοσύστατο κράτος τότε.  Αυτό με τα δάνεια και ποιός επωφελείται απ' αυτά συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ένα μυστήριο πράγμα.  Όπως το πώς γίνεται η χώρα να είναι γεμάτη από αποδεδειγμένα κλέφτες πολιτικούς και επιχειρηματίες και αυτοί να κυκλοφορούν ελεύθεροι.  Ένα άλλο μυστήριο, είναι το πώς κάποιος μπαίνει στην πολιτική μη έχοντας βρακί να βάλει και βγαίνει απ' αυτήν πάμπλουτος.  Επίσης ότι υπάρχουν τρεις ανεξάρτητες εξουσίες, μία των οποίων είναι η δικαιοσύνη κι αυτή να είναι άφαντη.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θεωρείται ακόμα χώρα του "άξονα του κακού", επιβεβαιώνει την υποκρισία των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.


16 comments:

  1. Βρε Swell μου, εντάξει έχουμε τα κακά μας εδώ στην Ελλάδα, αλλά όχι και Β. Κορέα. Εκεί από τον παππού, στο γιο και στον εγγονό πήγαν κατευθείαν, χωρίς να ρωτήσουν κανένα. Εδώ μεταξύ παππού και εγγονού μεσολάβησαν και άλλοι, πολλοί Ηγέτες. Τώρα αν μερικοί από μας τους αρέσει να ψηφίζουν οικογενειοκρατικά, οφείλεται σε άλλου Παπά Ευαγγέλιο.

    ReplyDelete
  2. Μην το λες... Ξεχνάς ότι ήμασταν ενταγμένοι στις χώρες που υποθάλπουν την τρομοκρατία (ακόμα με τη 17Ν και του "πυρήνες";)

    ReplyDelete
  3. Μερόπη, οι περισσότεροι από αυτούς που παρενεβλήθησαν, ήταν κι αυτοί γόνοι του άλλου πόλου του νεποτισμού. Οπότε επί της ουσίας, δεν μιλάμε για καμιά τεράστια διαφορά.

    ReplyDelete
  4. Κι αυτός ισχυρισμός των Αμερικανών ήταν Δείμε. Οι οποίοι βλέπουν την τρομοκρατία πάντοτε αλλού και όχι στους εαυτούς τους. Οι δεκάδες χιλιάδες άμαχοι νεκροί του Ιράκ είναι "απλά θύματα της εγκαθίδρυσης της "δημοκρατίας" Δυτικού τύπου."

    ReplyDelete
  5. Μα εννοείται, η τρομοκρατία είναι μόνο ισλαμιστικής (εγώ θα έλεγα αντιιμπεριαλιστικής με θρησκευτικό μανδύα) και αριστερής (τι σύμπτωση πάλι αντιιμπεριαλιστική κι αντιΝΑΤΟϊκή) προέλευσης είναι.

    ReplyDelete
  6. Κακός σαν τον κακό λύκο, είμαι Αντώνη.

    ReplyDelete
  7. Με πρόλαβε η Μερόπη…
    Δεν χρειάζεται, νομίζω, να είμαστε τόσο υπερβολικοί ώστε να συγκρίνουμε εντελώς ανόμοια πράματα…
    Ο GAP ήταν όσα του καταμαρτυρούν κι άλλα τόσο, αλλά η βλακεία κάποιων εκατομμυρίων, από το λαό, να τον επιλέξει για κυβερνήτη της χώρας, ξεπερνάει ακόμα και την ηλιθιότητα του Γιωργάκη!

    ReplyDelete
  8. Η Ελλάδα ανήκει σε μερικά εκατομμύρια Μαλάκες, Φασίστες και Κομμουνιστές που ανέχονται μια δράκα τσαρλατάνους να τους πίνουν το αίμα με το μπουρί της σόμπας.

    ReplyDelete
  9. Kouklitis, στα δύο συγκεκριμένα στοιχεία που παραθέτω, βλέπεις διαφορές;

    Με το δεύτερο σκέλος του σχολίου σου συμφωνώ. Και να μην ήταν ο ΓΑΠας όμως, οποισδήποτε άλλος θα είχε κάνει τα ίδια κι εμείς θα βρισκόμασταν στο ίδιο ακριβώς σημείο. Βλέπεις είναι οι διεθνείς δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει να ξεπουλήσουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί. Για τα κριτήρια του μέσου Έλληνα, δεν θέλω να μιλήσω γιατί θα πω άσχημα πράγματα.

    ReplyDelete
  10. Λύκε, δεν πρόκειται μόνο για μια δράκα τσαρλατάνων. Ο εσμός είναι μεγάλος και καλύπτει όλες τις "ειδικότητες"...

    ReplyDelete
  11. Δλδ οποιος δεν βαζει τραπεζιτη για πρωθυπουργο και οι πολιτικοι του δεν δινουν αναφορα σε ξενες πρεσβειες για το κουμαντο της χωρας του,ειναι κακουλης;......Η οικογενοιοκρατεια φταιει η' μηπως οποιος δεν ειναι συμμαχος του νατο,δεν υιοθετει το καπιταλισμο του δντ και εχει πυρηνικο προγραμμα που χωρις αυτο θα ηταν ακομα ενα ισωπεδομενο ιρακ;
    Ας σοβαρευτουμε λιγο.

    ReplyDelete
  12. Δλδ οποιος δεν βαζει τραπεζιτη για πρωθυπουργο και οι πολιτικοι του δεν δινουν αναφορα σε ξενες πρεσβειες για το κουμαντο της χωρας του,ειναι κακουλης;......Η οικογενοιοκρατεια φταιει η' μηπως οποιος δεν ειναι συμμαχος του νατο,δεν υιοθετει το καπιταλισμο του δντ και εχει πυρηνικο προγραμμα που χωρις αυτο θα ηταν ακομα ενα ισωπεδομενο ιρακ;
    Ας σοβαρευτουμε λιγο.

    ReplyDelete
  13. Δλδ οποιος δεν βαζει τραπεζιτη για πρωθυπουργο και οι πολιτικοι του δεν δινουν αναφορα σε ξενες πρεσβειες για το κουμαντο της χωρας του,ειναι κακουλης;......Η οικογενοιοκρατεια φταιει η' μηπως οποιος δεν ειναι συμμαχος του νατο,δεν υιοθετει το καπιταλισμο του δντ και εχει πυρηνικο προγραμμα που χωρις αυτο θα ηταν ακομα ενα ισωπεδομενο ιρακ;
    Ας σοβαρευτουμε λιγο.

    ReplyDelete
  14. Lo, τόσο σου άρεσε το σχόλιο που το δημοσιεύεις 3 φορές; Σου συνιστώ να ξαναδιαβάσεις την ανάρτηση για να καταλάβεις.

    Η Β.Κορέα έχει πυρηνικό πρόγραμμα και οι Βορειοκορεάτες πεθαίνουν από την πείνα και τους λιμούς. Αυτό πώς σου φαίνεται;

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...