December 24, 2011

"Συναδελφική" αλληλεγγύη


 
Έκπληκτος δήλωσε ο Μητσοτάκης για την προφυλάκιση του Εφραίμ.  Το πιο βρόμικο στην πολιτική υποστηρίζει το πιο βρόμικο της, ούτως η άλλως βρόμικης, εκκλησίας.  Για τον Μητσοτάκη, το Βατοπέδι ήταν μια πομφόλυγα και όχι ένα καραμπινάτο σκάνδαλο απαλλοτρίωσης δημόσιας περουσίας από τους παπάδες.  Τι κι αν το έγκλημα έχει στοιχειοθετηθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.  Φτάνει που διαφωνεί ο Μητσοτάκης, η προσωποποίηση της νομιμότητας, όπως όμως την αντιλαμβάνεται ο ίδιος.

Ο Εφραίμ και όλη η εκκλησία έχουν την τύχη να αντλούν υποστηρικτές όχι μόνο από τα αποβράσματα της κοινωνίας, αλλά και από τα ανώτερα κλιμάκια της δημόσιας ζωής.  Αυτή η υποστήριξη είναι που κάνει τον Εφραίμ να ισχυρίζεται ότι είναι άρρωστος, για να αποφύγει την προφυλάκιση.  Στην Ελλάδα των φαιδρών πολιτικών και πιο φαιδρών παπάδων.  Ή, πιο σωστά, στο ελληνικό Βυζάντιο.

19 comments:

  1. Την πάτησε ο Εφραίμ γιατί έπεσε σε απίστους εισαγγελείς κι ανακριτές... αλλά επειδή η καθημένη έχει να επιδείξει περγαμηνές επί περγαμηνών χριστομάθειας και Θεοφοβίας βλέπω σύντομα τον Άγιο Εφραίμ να κόβει βόλτες με το ελικόπτερο.

    ReplyDelete
  2. Λύκε, νόμιζα ότι μετά την πτώση του ελικοπτέρου στο Άγιο Όρος το 2004 με τον Αλεξανδρείας, δεν επρόκειτο να ξαναμπεί σε ελικόπτερο ρασοφόρος. Άσε που το ψάχνανε ώρες μετά...

    ReplyDelete
  3. Εδώ που τα λέμε δεν έχει και άδικο που διαμαρτύρεται που βγήκε γι' αυτόν μόνο ένταλμα συλλήψεως τη στιγμή που ο Αρσένιος και τα λοιπά πολιτικά λαμόγια όχι μόνο δεν μπήκαν στη στενή αλλά καταπιάνονται και με την ...κάθαρσή μας!!
    χαχαααα!!!

    ReplyDelete
  4. Xρονια Πολλά και στους τρείς αποπάνωμ' σχολιαστές, σας εύχομαι οτι καλύτερο μπορεί να συμβεί κι είμαι σίγουρος πως οτι και να συμβεί πλέον, μόνο καλύτερο θα μπορούσε να είναι.
    Μητσοτάκης : no comment, μη συγχυστώ βραδιάτικο.
    Ευφραίμ : ειναι αυτος μαζι με το χριστόδουλα της κόλασης, που έκανε και τον πιο αδαή να αντιληφθεί πόσο βρώμικη ειναι η Εκκλησία κι οτι έχουμε και άλλο Κράτος ( δεν μας έφτανε το ενα και ¨καλό¨ ) το οποίο εμμένει σε δικούς του νόμους και ερμηνείες και ιδιότυπες ασυλίες.

    Πομφολυγία έπρεπε να ονομάζεται αυτη η χώρα.

    Αν και δε διαφωνώ στην ουσία με το σχόλιο της marianaonice, ισα ισα ειναι αιχμηρό και εύστοχο, θα διαφωνήσω με την λογική οτι αφού ο άλλος είναι ένοχος και είναι έξω, τότε κι εγω που είμαι οτι θέλετε, θα μείνω έξω.
    Δικαιοσύνη είναι ίδια μέτρα και ίδια σταθμά, αλλα είναι και αποδοχή των ίδιων μέτρων και σταθμών απο όλους ανεξαίρετα. Δεν μπορεί να εφαρμόζεται δικαιοσύνη αποσπασματικά, επιλεκτικά και μεροληπτικά, και άρα δεν είναι ηθικό να ζητά κανείς να εφαρμοστεί άλλη δικαισούνη για τον ίδιο.
    Ειδικά οταν έχει πιθανόν υποπέσει σε παραβάσεις που επηρρεάζουν τους υπόλοιπους, και προσβάλλουν το γενικό αίσθημα και την γενική έννοια νομιμοφροσύνης και επιδιώκουν ασεβώς στη συνέχεια, επιπλέον προσβολή κατα μιάς βασικής αρχής, της ισονομίας.

    ReplyDelete
  5. Μarianaonice, είναι σωστό αυτό που λες. Φαντάζομαι ότι αν (λέω αν) έμπαιναν στη στενή όσα μέλη του εσμού έχουν παρανομήσει, θα έπρεπε να χτίσουμε 1-2 καινούργιες φυλακές.

    ReplyDelete
  6. Tζονάκε χρόνια σου πολλά και καλά! Η έννοια της ισονομίας στην Ελλάδα έχει εκλείψει από το 1949. Εμείς εισπαράτουμε συνεχώς τις συνέπειες αυτής της έλλειψης.

    ReplyDelete
  7. Το θέμα είναι ότι τελικά θα τη γλιτώσει, όπως και οι πολιτικοί και άλλοι που ανακατεύτηκαν στο σκάνδαλο...

    Χρόνια Πολλά, δυναμικά, δημιουργικά και κριτικά.

    ReplyDelete
  8. Εδώ διαμαρτυρήθηκε ακόμα και ο ...Πούτιν και δεν θα δήλωνε έκπληκτος ο Μητσοτάκης?

    ReplyDelete
  9. Καλέ, ξέχασα να πω Χρόνια Πολλά!!!

    ReplyDelete
  10. H είδηση, Δείμε, θα ήταν αν δεν τη γλίτωνε, αλλά που... Ζούμε το "μεγαλείο" της ελληνικής δικαιοσύνης.

    Χρόνια πολλά, καλά και δημιουργικά και σε σένα!

    ReplyDelete
  11. Ο Πούτιν, Μερόπη, διαμαρτυρήθηκε γιατί του καλάρεσε ο κορσές που του πήγε ο Εφραίμ και, προφανώς, προσδοκά κι άλλα. Ως διεστραμμένος φετιχιστής.

    Χρόνια πολλά σου εύχομαι κι απαλλαγή απ' όλους τους εσμούς!

    ReplyDelete
  12. Swell μου
    Μακάρι να έμπαιναν μέσα στη φυλακή όλα τα λαμόγια κι ας χτίζαμε κι άλλες 22 φυλακές, αλλά που!!...
    Εδώ θα αμολύσουν λέει για αποσυμφόρηση των φυλακών και κάτι "μικροποινίτες" με κάθειρξη μέχρι και ...10 ετών!!!!!!!!
    Απορώ οι μεγαλοποινίτες ποιοί είναι??
    χαχαχααααα!!!

    ReplyDelete
  13. @Τζονάκο
    φυσικά και δεν εννοώ ότι επειδή οι άλλοι είναι απ' έξω πρέπει να μείνει έξω κι ο Ευφραίμ! Το αντίθετο ότι πρέπει να μπουν μέσα και οι άλλοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι!
    Γιατί τότε μόνο μιλάμε για ισονομία και δικαιοσύνη! Τα άλλα είναι επιλεκτικό μπουζούριασμα κατά πώς μας βολεύει έτσι για να ξεφουντώνει λίγο η λαϊκή οργή επί δικαίων και αδίκων. Και στην περίπτωση αυτή να ξέρεις χώνουμε μέσα αυτόν που ίσως έχει τις λιγότερες άκρες ή τα λιγότερα κλεμμένα... οι άλλοι έχουν τον τρόπο τους... ;))

    ReplyDelete
  14. Όταν τα αποβράσματα καταλαμβάνουν τα ανώτατα κλιμάκια της κοινωνίας λογικό είναι να συμπαρίστανται στα αποβράσματα που τους στηρίζουν, με χρήμα και ψήφους, όταν οι τελευταίοι αποκαλύπτονται και κινδυνεύουν με φυλάκιση…
    Είναι αυτό που λέμε, τόνα χέρι νίβει τ΄ άλλο…

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Kouklitis, κάποτε χλευάζαμε τις μπανανίες. Τώρα δεν αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε σε μια χώρα χειρότερη από μπανανία.

    ReplyDelete
  17. Mariaonice, φαντάζομαι ότι με την αποσυμφόρηση, θα βγουν και κάποιοι άμοιροι που βρέθηκαν στη φυλακή επειδή δεν είχαν θείο στην Κορώνη. Θα βγουν βέβαια και κάποια "άτυχα" κελεπούρια του συστήματος...

    ReplyDelete
  18. Πόσα κτήματα έπρεπε να μεταγράψει ακόμα αυτός ο αχόρταγος μοναχοηγούμενος και η αδίστακτη πολιτική παρέα του ?

    Ποσα ανεξέλεγκτα σκάνδαλα επρεπε να δημοσιεύουν για να χρήσει τον άπληστο κτηματομεσίτη η εισαγγελία προφυλακιστέο ?

    Ενδεκάμισι χιλιάδες (11500) στρέμματα “ φιλέτα” πηρέ ο Βατοπαιδινός κτηματομεσίτης με την ανταλλαγή ποσοστών … του νερού της λίμνης , εξαργυρώνοντας απίθανα χρυσόβουλα και οθωμανικά φιρμάνια !!!

    Η επιχειρηματικότητα του είναι αξιοζήλευτη καθώς ο ρασοφόρος είχε δημιουργήσει ένα δίκτυο κυρίως off shore επιχειρήσεων με αποτέλεσμα τα λεφτά να καταλήγουν, παρά τις μετακινήσεις τους, στο ίδιο πορτοφόλι.

    Οι οφσορ εταιρείες που ιδρυσε ο ηγούμενος και η Μονή Βατοπαιδίου είναι τέσσερις και όλες μεταξύ τους συνδέονται.

    Rassadel (Κύπρος). Ελέγχεται από τον Άθω Κοιρανίδη. Σε αυτήν κατατέθηκε το
    ποσό των 41.000.000 ευρώ αγοράς του Ολυμπιακού Ακινήτου από τη "Noliden".
    Madeus (Κύπρος). Ελέγχεται από τον Άθω Κοιρανίδη. Κατέχει το 30% του Ομίλου Πάπιστα.
    Ανθεμιάς Κατασκευαστική Α.Ε.. Ιδιοκτήτης είναι ο Αθανάσιος Παπίστας με ποσοστό 70%, ενώ το υπόλοιπο 30% κατέχει η Rassadel. Μέλη στο ΔΣ της "Ανθεμιάς" είναι ο Άθως Κοϊρανίδης και ο Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου.
    Noliden Ltd (Κύπρος). Του εφοπλιστή Σπύρου Πολέμη. Σε αυτή κατέληξαν τα ακίνητα του Ολυμπιακού Χωριού. Μαζί με τα €41 εκατομμύρια για την αγορά των ακινήτων, κατέθεσε και "δωρεά" €9 εκατομμυρίων.

    Ο αυτόκλητος “εκπρόσωπος” του Εσταυρωμένου, ο σκληροτράχηλος καλόγερος, ο Ιεραπόστολος, ο θεραπευτής , ο σκληραγωγημένος ασκητής, αυτός που έδωσε όρκο παρθενίας, ο ακτήμων, ο νηστευτής, ο ερημίτης..."Ο ΕΦΡΑΙΜ Ο ΟΣΙΟΣ ΟΦΣΟΡΙΑΡΧΗΣ"

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αρχηλαμόγιο Εφραίμ είναι ένας ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ businessman...

    ReplyDelete
  19. Όταν το ράσο μπλέκει με το χρήμα, όταν η αιώνια πίστη των απλών και φτωχών , μπλέκει με το λιβάνι του μαμωνά….

    Αναμφίβολα, είναι αξιέπαινη η προσπάθεια που καταβάλει ο ΣΚΑΙ (δηλαδή οι Αλαφούζοι), o Mητσοτάκης ,ο Καρατζαφέρης κλπ να μας πείσουν για την αθωότητα αυτής της λευκής περιστεράς, του “ Οσιου” Εφραίμ.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...