December 31, 2011

Πιο ψεύτης από τον ΓΑΠα γίνεται;



Γίνεται!  Και είναι ο Παπαδήμιος. Ο οποίος στο αποψινό του "ποίημα" μίλησε για την αλληλεγγύη των εταίρων.  Αυτών, δηλαδή, που μας δανείζουν χρήματα για να εξοφλούμε τα παλιότερα δάνεια που μας έχουν δώσει.  Δάνεια με τα οποία πάμπολλοι πολιτικοί των δύο μεγάλων κομμάτων πλούτισαν.  Μια "όμορφη" ιστορία που έχει αρχίσει από το 1821 και δεν λέει να τελειώσει...  Αυτή κατά τον Παπαδήμιο είναι αλληλεγγύη.

Μίλησε επίσης για σαφείς στόχους που θα κάνουν το 2012 χρονιά ελπίδας.  Οι μέχρι σήμερα στόχοι ήταν απολύτως σαφείς.  Παρ' όλα τα μέτρα που πήραν όμως, δεν έπιασαν κανένα στόχο.  Το ένα εκατομμύριο ανέργων για τον "ποιητή" σημαίνει ότι η χώρα κρατήθηκε στα πόδια της.

Ανέφερε ότι χιλιάδες οικογένειες, ιδιαίτερα τούτες τις μέρες, υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης και πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, όπως αρμόζει σε μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.  Η κυβέρνησή του στέκεται δίπλα μας με το χαράτσι της ΔΕΗ και τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων.  Αν δεν σε πειράζει Παπαδήμιε, πήγαινε λίγο πιο πέρα μην κολλήσουμε τίποτα.  Κυκλοφορούν και μικρόβια.

Η "ελπίδα" και ο στόχος είναι το 2020 να έχουμε το ίδιο χρέος με το 2009.  Μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό ή, καλύτερα, για το μεγαλύτερο ψέμα.  Μεγαλύτερο και από το "λεφτά υπάρχουν".

6 comments:

  1. Κι ακόμα δεν είδαμε τίποτα...
    Να δεις τι έχουν να πληρώσουν φέτος οι φτωχοί, οι εξαθλιωμένοι και οι άνεργοι με τα αντικειμενικά κριτήρια που θέσπισαν οι ανεγκέφαλοι για να πιάσουν -λέει- τους φοροφυγάδες.

    ReplyDelete
  2. Δεν τον χέζεις τον μαλάκα, χρονιάρα μέρα...
    Συγνώμη αλλά δεν βρήκα ηπιότερο σχόλιο.
    Κακή χρονιά να τους βρεί!

    ReplyDelete
  3. Όλοι οι κομπάρσοι που παίζουν σ' αυτή τη Φασιστοκωμωδία, εδώ έχουν μαζευτεί. Τα "καλύτερα" έρχονται...

    Αγαπητέ Swell, Καλή Χρονιά!


    Alma Libre

    ReplyDelete
  4. Αντώνη Σ., το σκέφτομαι και ανεβάζω πυρετό. Τα γυμνάσια τα άρχισαν χθες το βράδυ οι αλήτες. Ένα τέταρτο διακοπή ρεύματος στην Κυψέλη, μισή ώρα στο Π. Ψυχικό. Το μαστίγωμα θ'αρχίσει από τις 15 του μήνα.

    ReplyDelete
  5. Άθλιοι, εγώ τον χέζω και μάλιστα πατόκορφα, αλλά ο τύπος δεν καταλαβαίνει χριστό...

    ReplyDelete
  6. Alma Libre, αυτά τα "καλύτερα" φοβάμαι κι εγώ. Γιατί συνεχώς μ' αυτά τα "καλύτερα" μας πηδάνε χωρίς σάλιο. Καλή χρονιά και για σένα εύχομαι!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...