January 10, 2012

Κάποιος τους είπε κάτι...

 

Δεν εξηγείται διαφορετικά.  Κάποιος πρέπει να τους είπε ότι είμαστε όλοι ηλίθιοι.  Και μαλάκες.  Και ό,τι και να μας κάνουν, ό,τι μέτρα και να πάρουν, εμείς δεν θα αντιδράσουμε.  Κάποιος τους είπε ότι θα δεχτούμε τα πάντα.

Τις τελευταίες μέρες συζητούν (υποτίθεται - γιατί στην πραγματικότητα το έχουν ήδη αποφασίσει) τη μείωση του μισθολογικού κόστους.  Με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, ό,τι έχει απομείνει από αυτούς.  Κυκλοφορεί και η πληροφορία ότι επεξεργάζονται και την κατάργηση του κατώτατου μισθού.  Στον αέρα είναι και η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Την ίδια στιγμή βγαίνουν άλλοι, από τον ίδιο εσμό, και λένε ότι δεν πρέπει να καταργηθούν ο 13ος κι ο 14ος μισθός,  αλλά δεν πρέπει να δοθεί η αύξηση που προβλέπεται στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ή τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα να δίναονται μέχρι ένα συγκεκριμένο ύψος μισθού.

΄Ολα αυτά γίνονται (υποτίθεται) για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.  Ο Παπαδήμιος συγκρίνει με τους μισθούς της Βουλγαρίας.  Και ας είναι οι τιμές των βασικών ειδών ακριβότερες απ΄' ότι στη Γερμανία.  Συζητούν για την ανταγωνιστικότητα μιας χώρας, που ο εσμός των πολιτικών διέλυσε τον παραγωγικό της ιστό.

Κι ενώ γίνονται όλα αυτά, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των αστέγων που πεθαίνουν από το κρύο και τις κακουχίες, ενώ βλέπουμε μέσω του Κουλούρη το ήθος των κυβερνώντων όλα αυτά τα χρόνια, ενώ έχουμε μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση να διοικεί με τη συνεργασία των φασιστών,  ενώ η εσωτερική υποτίμηση συνεχίζεται ακάθεκτη, εμείς δεν αντιδρούμε.

Βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας να συντελείται η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τον απλό κόσμο στο κεφάλαιο,  να είναι πλέον πολύ πιθανό να πεινάσουμε όλοι κι εμείς ασχολούμαστε ή με το τι είπε ο Παπαδήμιος ή με το ποιός αλήτης θα γίνει ο επόμενος αρχηγός του εσμού των Πασόκων.

Φαίνεται ότι αυτός που τους είπε ότι είμαστε ηλίθιοι και μαλάκες, είχε δίκιο...


16 comments:

  1. "...ενώ έχουμε μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση να διοικεί με τη συνεργασία των φασιστών, ενώ η εσωτερική υποτίμηση συνεχίζεται ακάθεκτη, εμείς δεν αντιδρούμε"... άρα σωστά μας έχουν μετρήσει και μαλάκες και ηλίθιοι είμαστε.

    ReplyDelete
  2. Αντώνη, σωστός!!!

    ReplyDelete
  3. Λύκε, το σκέφτομαι και τρελαίνομαι. Ψάχνω να βρω μια καραμπίνα...

    ReplyDelete
  4. Είπαμε μάλλον μας ...ψεκάζουν...
    Χαχαχααα!!
    Καραμπίνα και καλάσνικοφ Swell και να βγούμε στο βουνό μπας και σωθούμε...

    ReplyDelete
  5. Μαριάννα, τώρα θα βγάλουμε σωστό και τον Λιακόπουλο. Αυτό ήταν το μόνο που μας έλειπε...

    ReplyDelete
  6. Έχω μια σφεντόνα σου κάνει.

    ReplyDelete
  7. Μας προετοίμαζουν... Λες και η Πορτογαλία είχε καμία σοβαρή ανάπτυξη τόσα χρόνια ή αναπτύχθηκε η Βουλγαρία. Ανάπτυξη δεν είναι σκέτοι/στείροι αριθμοί, αλλά το ίδιο το βιοτικό επίπεδο των πολιτών σύνολό τους (κι όχι στο μέσο όρο τους).

    ReplyDelete
  8. Είναι βλέπεις και η Αλέκα, που ενώ λέει ότι με τις εκλογές δεν αλλάζει τίποτα, δεν μας λέει πότε θα μοιράσει τα όπλα για να καταλάβουμε εξ εφόδου την εξουσία!

    ReplyDelete
  9. Λύκε σφεντόνες έχω κι εγώ. Δεν μου κάνουν, θέλω κάτι βαρύτερο...

    ReplyDelete
  10. Nαι Δείμε, μας προετοιμάζουν γι' αυτό και το καθημερινό σκωτζέζικο ντους.

    ReplyDelete
  11. Κoyklitis, μάλλον φοβάται ότι θα μάθουμε σημάδι πάνω της...

    ReplyDelete
  12. Swell Καλημέρα,

    Ό,τι και να τους είπαν, ό,τι και να κατάλαβαν, εκείνο που έχει σημασία είναι ό,τι δεν κατάλαβαν τίποτα !
    Σε λίγες μέρες-βδομάδες τα κομποδέματα θα είναι ανάμνηση για όλους. Και τότε ό,τι πετάει πέτρες ή σφαίρες θα είναι χρήσιμο. Μην γίνεσαι ακατάδεκτη ούτε στις σφεντόνες.

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. e-apenanti, δεν είμαι ακατάδεχτος. Πιο αποτελεσματικός θέλω να γίνω...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...