January 11, 2012

Από τον Τριανταφυλλίδη στον Παπαδήμιο...



Ο Τριανταφυλλίδης αφού έβαλε τις βάσεις διάλυσης της υπαίθρου και μεταφοράς των ανθρώπων από 'κει στις πόλεις, τις οποίες "κατάφερε" να τις κάνει πόλεις-τσιμέντο, οργάνωσε κι εκτέλεσε τις εκλογές βίας και νοθείας, για να "μεταναστεύσει" στο τέλος στο Παρίσι. Έκανε από 'κει "αντίσταση" στη χούντα των Απριλιανών...

Όταν η χούντα οδηγήθηκε στην πτώση μετά την προδοσία της Κύπρου, έφεραν τον Τριανταφυλλίδη ως σωτήρα της κατάστασης. Βέβαια δεν τον έφερε ο λαός.  Τον έφεραν αυτοί που δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τη χούντα, αυτοί που θησαύριζαν με τις δουλειές μαζί της και όχι μόνο.  Γιατί γνώριζαν ότι ο Τριανταφυλλίδης θα διαφύλασσε τα συμφέροντά τους. Κατ' αρχήν θα προστάτευε τους χουντικούς. Και αυτό θα έκανε, οι χουντικοί δεν θα είχαν περάσει καν από δίκη, αν δεν έκανε μήνυση για εσχάτη προδοσία ο Λυκουρέζος.  Σε αυτήν την εκτροπή με το 54% του Τριανταφυλλίδη στις πρώτες εκλογές της "μεταπολίτευσης", έβαλε το "χεράκι" του και ο Μ. Θεοδωράκης με το "Καραμανλής ή τανκς". 

Αυτόν τον κομφορμίστα, οι ίδιοι άνθρωποι που τον επανέφεραν στην Ελλάδα, τον έκαναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν "φύσηξε ο άνεμος της αλλαγής" (sic) με τον Α. Παπανδρέου. Επειδή ο τελευταίος "ωφέλησε" την Ελλάδα και τους Έλληνες πολύ, τον "δοξάσαμε" κάνοντας πρωθυπουργό και τον ανεκδιήγητο γυιό του, με τ' αδέλφια του και την παρέα τους να παίρνουν τα πόστα. Αυτός μετά το "λεφτά υπάρχουν" και ως αντιεξουσιαστής, μας έφερε το ΔΝΤ.  Εκπληρώνοντας τον αρχικό του στόχο να βρει τρόπο να ξεπουλήσει τα πάντα χωρίς αντιδράσεις. Έτσι αρχίσαμε να "προβάρουμε" μνημόνια. Κόψε από 'δω, κόψε από ΄κει μέχρι να μη μείνει τίποτα. Κι όταν η προσπάθειά του έφτασε σε αδιέξοδο, γιατί δεν ήθελε ν' αγγίξει τις στρατιές των αλητών που είχαν βολευτεί από τον πατέρα του και τον ίδιο, έκανε πρωθυπουργό το σύμβουλό του, τον "αειθαλή" Παπαδήμιο.

Είναι "αειθαλής" ο Παπαδήμιος, γιατί θήτευσε δίπλα στον αρχιερέα της αντίδρασης και της διαπλοκής, τον Μητσοτάκη, αλλά και δίπλα στο Σημίτη. Κατέλαβε μάλιστα και τις δύο ανώτατες θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδας. Γεγονός που σημαίνει ότι συμμετείχε στο "πάρτι" του χρηματιστηρίου, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχασαν την περιουσία τους, αλλά και στη διαμόρφωση των όρων με τους οποίους μπήκαμε στην ΟΝΕ. Καθόρισε, δηλαδή, τις βάσεις για το κλείδωμα δραχμής-ευρώ στις 345 δραχμές, ισοτιμία που ήταν σαφές εξ αρχής ότι θα "τίναζε" την οικονομία στον αέρα. Και τώρα εκπροσωπεί στην Ελλάδα τα συμφέροντα των πρώην συναδέλφων του, των τραπεζιτών.

Ο Παπαδήμιος έγινε πρωθυπουργός γιατί τον ήθελαν οι ίδιοι άνθρωποι που ήθελαν παλιότερα τη χούντα.  Τον ήθελαν για να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής του ΓΑΠα. Αυτή που θα οδηγήσει στην απόλυτη εξαθλίωση μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού και θα ξεπουλήσει στους δανειστές που εκπροσωπεί ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία.

Αναρωτιέμαι όταν θ' ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, αν θα επιλέξει το Κάιρο όπως οι "πρόγονοί του και τα ινδάλματά του" ή αυτός θα πάει σε άλλη πόλη. Αν προλάβει να ξεφύγει από την κόλαση, ενοοείται...

4 comments:

  1. Δεν ξέρω αλλά του Καραμανλή του έχω σούρει κι εγώ πολλά...

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Δείμε, ό,τι και να πει κανείς για τον θεωρούμενο εθνάρχη (!) από τους ανιστόρητους, ή ηλίθιους, ή λαμόγια, είναι λίγο.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...