January 21, 2012

Χούντα είναι, ό,τι θέλει κάνει...



Προχθές προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων κάποιους εργαζόμενους στο μαγειρείο αλληλεγγύης της πλατείας Συντάγματος.  Κάποιοι (σωστά) έγραψαν ότι μ' αυτόν τον τρόπο ποινικοποιείται η αλληλεγγύη.  Τέλη Νοεμβρίου του 2011 συνέλαβαν στο Μεσσολόγγι μια 19χρονη φοιτήτρια επειδή έγραψε σε τοίχο το σύνθημα "Η εξουσία διαφθείρει. Η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα."  Η κοπέλα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο με την κατηγορία της φθοράς δημόσιας περιουσίας, κατηγορία που δεν απαγγέλθηκε ποτέ σε κανέναν Τσοχατζόπουλο ή Μαντέλη.

Η κοπέλα ζήτησε και πήρε αναβολή και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 24/1/12.  Οι συνθήκες της σύλληψης και της κράτησής της στο τμήμα, έχουν να κάνουν με το γνωστό ζήλο των μπάτσων που υπερβάλλουν εαυτούς.


Είναι σαφές ότι η χούντα δεν φείδεται προσπαθειών να καταπνίξει ακόμα και την παραμικρή αντίδραση στην πολιτική της και τα μέτρα που παίρνει.  Μέτρα που οδηγούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην απόλυτη εξαθλίωση. Και δεν ενδιαφέρεται αν γελοιοποιείται.  Όπως όλες οι χούντες...

3 comments:

  1. Διαφωνώ κάθετα και με το σύνθημα της φωτογραφίας και με τη λογική της χούντας. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η χούντα ήταν πολύ χειρότερη. όταν εξομοιώνουμε το σήμερα με τη χούντα ή την Κατοχή όχι απλά υποβιβάζουμε την ιστορία και την οδηγούμε στη φαιδρότητα των συνθημάτων, αλλά χαραμίζουμε το σήμερα στη ματαιότητα των αγώνων του παρελθόντος. Η ταύτιση τούτη είναι άκρως μεταμοντέρνα (μηδενιστική και πλήρους άρνησης).

    Άλλο να καταδικάσουμε και να αναδείξουμε ένα φαινόμενο (εγώ το έκανα δοκίμιο) κι άλλο να ταυτίζουμε καταστάσεις.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δείμε, αυτή η κυβέρνηση εκλέχτηκε και δεν το θυμάμαι; Τα περισσότερα μέλη αυτής της κυβέρνησης δεν είναι από το ΠΑΣΟΚ που εκλέχτηκε ψευδόμενο και που εφάρμοσε τελείως αντίθετο πρόγραμμα από αυτό που έλεγε προεκλογικα; Η δικαιοσύνη λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο για όλους; Χούντα είναι με δημοκρατικό προσωπείο Δείμε.

      Delete
  2. Έχουμε συμφωνήσει προ πολλού κι έχω γράψει κι εγώ για τη διορισμένη κυβέρνηση. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι είναι χούντα. Μπορεί το πολίτευμά μας να είναι ψευδότιτλα "δημοκρατικό" (εξου και τα εισαγωγικά για μένα) και να μπορεί ακόμα σε αστικοδημοκρατικό επίπεδο να βελτιωθεί, αλλά σίγουρα δεν είναι χούντα. Δεν είμαστε δα και Βόρεια Αφρική :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...