January 29, 2012

Το παραμύθι της Κυριακής


 
Ήταν μια πολύ κρύα χειμωνιάτικη Κυριακή. Ο χιονιάς καλύπτοντας τα πάντα είχε παγώσει όλη τη χώρα. Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να μείνουν ζεστοί, με τα λιγοστά μέσα που τους είχε αφήσει η κυβέρνηση και η Τρόικα. Τη μέρα αυτή διάλεξε ο εκρόσωπος του αποτυχημένου τελευταίου ηγεμόνα για να διηγηθεί στον κόσμο την φανταστική ιστορία του. 

Το παραμύθι ήθελε τον ΓΑΠα να ζητά από τους Τροϊκανούς να συναντηθούν μαζί του.  Αυτοί, ως υποτακτικοί του, έσπευσαν στη συνάντηση με τον αποτυχημένο τελευταίο ηγεμόνα.  Και τον άκουσαν να τους λέει ότι "δημιουργήθηκε ένα ζήτημα λόγω διαφόρων δημοσιευμάτων περί εγκατάστασης Επιτρόπου στην Ελλάδα, υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλε ο ίδιος, ως πρωθυπουργός, στις 27 Οκτωβρίου για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιπλέον τόνισε στους επικεφαλής της τρόικας, ότι το ΠΑΣΟΚ θα αντιταχθεί με κάθε τρόπο στην αθέτηση των συμφωνιών της 27ης Οκτωβρίου, όχι μόνο γιατί το κλίμα επιβαρύνεται, αλλά και γιατί η χώρα πρέπει να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, την αξιοπρέπειά της και την ισότιμη συμμετοχή της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε την σχετική επιχειρηματολογία που υποστηρίζεται και από εκθέσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και οι οποίες αποσυνδέουν το θέμα των μισθών από εκείνο της ανταγωνιστικότητας.

Για τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για εξορθολογισμό και ανασυγκρότηση του επικουρικού ασφαλιστικού συστήματος ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο το ενδεχόμενο απωλειών από τις επικουρικές συντάξεις.

Αναφορικά με την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μετά το PSI, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε στους επικεφαλής της Τρόικας την θέση του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή έχει εκφραστεί και στην Βουλή, για κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου, τονίζοντας πως στόχος δεν είναι η δημιουργία ενός γραφειοκρατικού κρατικού τραπεζικού συστήματος, αλλά ενός σύγχρονου management υπό δημόσιο έλεγχο."

Όταν ο εκπρόσωπος τελείωσε το παραμύθι, συνειδητοποίησε έκπληκτος ότι το "κλίμα" δεν είχε αλλάξει.  Ο κόσμος παρέμενε "παγωμένος".  Ρώτησε που οφειλόταν αυτό και του απάντησαν:

"Άντε γαμήσου εσύ κι ο γρύλλος σου!"

2 comments:

  1. Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως στις εκλογές (αν βέβαια προκηρυχθούν εντός της δεκαετίας) το ΠΑΣΟΚ θα σηκώσει το λάβαρο της Εθνικής Ανεξαρτησίας με κεντρικό σύνθημα "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" ....(και ξένους) ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Όταν βλέπω τη Διαμαντοπούλου και τον Χρυσοχοΐδη να την "πέφτουν" στον ΓΑΠα, ούτε εγώ έχω αμφιβολίες Λύκε. Το θέμα είναι πόσοι έχουν μείνει ακόμα που πιστεύουν τους συγκεκριμένους τους αλητήριους...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...